Smash Pool Hallisarja

­

TERVETULOA UUDISTUNEESEEN SMASH POOL -HALLISARJAAN!

 

Smash Pool on tenniksen harrastajien, kuntopelaajien ja kilpailevienkin haastelista.

Poolissa tutustut uusiin pelikavereihin ja luvassa on mielenkiintoisia pelejä ja hyvää harjoittelua. Pelaajat jaetaan lohkoihin, joissa jokainen pelaa tunnin mittaisen ottelun jokaista vastaan. Ottelut pelataan itse varattavilla tunneilla Smash Centerissä tai Olarin tennishallissa keskenään sovittuna otteluajankohtana.

Hallisarjaa hallinnoidaan Tennisässän kautta, josta löydät tulospalvelun sekä ajantasaiset lohkotilanteet. Tennisässä-järjestelmän myötä Smash Poolin otteluista saat virallisia tasopisteitä, jotka vaikuttavat rankingiin.

 

Smash Poolin sarjat kaudella 2023-2024:

 

Yleinen sarja (osallistumisoikeus miehillä sekä naisilla) [Lohkoja kierroksella 1: 15kpl]

Naisten sarja [Lohkoja kierroksella 1: 5kpl]

Miehet 55+ sarja [Lohkoja kierroksella 1: 3 kpl]

Päiväpool (ottelut pelataan arkisin klo 9-15 välisenä aikana) [Lohkoja kierroksella 1: 8 kpl]

 

Ilmoittautumisikkuna Kierrokselle 2 on auki 9.12.2023 asti!

 


 

Osallistumismaksu

Osallistumismaksua ei peritä. Pelaajat maksavat vain yhdessä pelaamansa tunnin.

Kuka voi osallistua Smash Pooliin?

Smash Pooliin voi osallistua kaikki täysi-ikäiset tenniksen harrastajat, joilla on voimassa oleva harrastelisenssi. Harrastelisenssin saa automaattisesti kaikki  Suomen Tennisliiton (STL) alaisten seurojen jäsenet, jotka ylläpitävät pelaajarekisteriään TennisClubissa. Mikäli olet esimerkiksi Smashin jäsen, on sinulla automaattisesti myös voimassa oleva harrastelisenssi. Voit myös tarkistaa omat voimassa olevat lisenssit omasta profiilistasi Tennisässästä.

Hallisarjaan voi myös osallistua ilman seuran jäsenyyttä ns. Rekisteröityneenä pelaajana, mutta silloin pelaajan tulee ostaa Tennisässästä harrastelisenssi (15€/vuosi). Pääset ostamaan lisenssin, mikäli olet jo rekisteröitynyt Tennisässään. Jos sinulla ei ole tunnuksia ässään niin toistaiseksi uudet rekisteröitymiset tehdään Tennisliiton kautta: toimisto@tennis.fi

Tennisliiton tasopisteitä hallisarjan peleistä

Saat pelaamistasi otteluista Tennisliiton tasopisteitä sääntöjen mukaisesti. Täten jokainen pelaamasi ottelu myös vaikuttaa rankinglistoissa.

Ajantasainen pistelaskentakaava löytyy STL:n kilpailumääräyksistä osoitteesta https://www.tennis.fi/kilpailut/kilpailumaaraykset/

Säännöt

Pelaajat jaetaan tasolohkoihin, joissa jokainen pelaa jokaista vastaan tunnin mittaisen ottelun yhtenä pitkänä eränä. (Peli voidaan pelata myös pidempänä kuin 1h, jos niin pelaajien kesken sovitaan. Kuitenkin ässään kirjauksen takia ottelu tulee pelata yhtenä pitkänä eränä.). Pallotteluaika on 5 minuuttia, otteluaika 55 minuuttia. Kellon soidessa kesken olevaa peliä (gamea) ei lasketa lopputulokseen. Kesken olevaa palloa ei lasketa lopputulokseen elleivät pelaajat ole sopineet siitä ennen peliä. Koska ottelusta saa STL:n tasopisteitä, niin ottelu ei voi päättyä tasan -> Mikäli ajan päättyessä voitetut pelit ovat tasan sekä keskeneräisen pelin pisteet tasan, ottelun voittaneeksi määritellään se kumpi voitti edellisen pelin. Kun ottelu on pelattu, niin ottelun voittaja kirjaa tuloksen Tennisässään.

Lohkon pisteiden laskenta on seuraava: Ottelun voitosta saa kaksi pistettä, tappiosta yhden pisteen ja pelaamatta jääneestä ottelusta nolla pistettä. Lohkon lopullinen järjestys määräytyy seuraavasti: pisteet, keskinäinen ottelu (jos kolmella pelaajalla on sama pistemäärä niin keskinäiset ottelut eivät vaikuta), pelatut ottelut, pelisuhde (voitetut/hävityt).

Smash Poolin nousu-/laskuperiaatteena on, että lohkon voittaja nousee kaksi tasoa ylemmäksi, lohkon kakkonen yhden tason ja toiseksi viimeinen putoaa yhden tason ja viimeinen kaksi tasoa. Lohkon pelaajamäärä alle 50 pelaajan sarjoissa on 5 ja ainoastaan lohkojen ylin sekä alin nousee/laskee. Kun pelaajia on sarjassa yli 50, niin lohkojen pelaajamäärä on 6 (2 ylintä/alinta siirtyy).

Sarjojen 2-3 alinta lohkoa voivat olla pienempiä, jotta alimman lohkon pelaajamääräksi ei jää yhtä tai kahta pelaajaa.

Aina ei voi näin tapahtua, mutta periaate on tällainen. Huom. Mahdollisten poisjääntien takia uusia lohkoja ei välttämättä voida aina muodostaa em. tavalla.

Jos pelaaja ei saavu paikalle eikä ole ilmoittanut siitä vähintään neljää tuntia ennen pelin alkua vastustajalle ja Smash Centerin asiakaspalveluun, on hän velvollinen maksamaan koko tunnin hinnan ja tulokseksi merkitään 0-1 tappio. Myös luovutusvoitot merkitään 1-0 voitoksi.

Kierroksen otteluiden pelaamisen takaraja on merkitty lohkokaavioon. Yhden kierroksen kesto on n. 10 viikkoa. Myöhästyneitä tuloksia ei huomioida.

Otteluita saa pelata ainoastaan Smash Centerissä tai Olarin tennishallissa. Pelaajat tekevät itse kenttävaraukset osoitteessa varaavuoro.smash.fi tai Smash Centerin asiakaspalvelusta (09) 3417 130. Pelaajat sopivat keskenään otteluajat sekä tuntivaraukset.

Smash Pool pidättää itsellään oikeuden sääntömuutoksiin sekä lohkojen pelaajamuutoksiin.

 

SMASH POOLIN LÄHTÖTILANNE SEKÄ UUSIEN PELAAJIEN SIJOITTAMINEN

Smash Poolin lähtötilanteessa pelaajat sijoitetaan lohkoihin seuraavien kriteerien mukaisesti:

  • Lohkosijoitus FiTe Club –poolissa kaudella 2022-2023 15.9.2023
  • Tennisliiton tasoluettelo
  • Smash ry:n valmennusryhmiin osallistuvan pelaajan taitotaso (T1-T7)
  • Pelaajan oma arvio pelitasosta

Kun sarjaan tulee uusi pelaaja, pelaaja sijoitetaan mukaan seuraavasti:

  • Mikäli pelaajalla on STL:n taso -> Sijoitetaan alimman saman tason (esim. Taso 5) kanssa samaan lohkoon
  • Pelaajalla Smash ry:n aikuisvalmennuksen taitotaso -> Sijoitetaan alimman samantasoisen pelaajan kanssa samaan lohkoon
  • Pelaajalla ei tasoa -> Määritellään erikseen (arvio pelitaidoista sekä tasosta tehdään organisaattorin toimesta)

Smash Pool pidättää oikeuden lisätä lohkojen määrää myös lohkojen väleihin, mikäli pelaajia tulee runsaasti lisää tietylle tasolle.

Lisätietoja
Lisätietoja hallisarjasta saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hallisarja@smash.fi

Sääntöjen muutokset

Kehitämme hallisarjaa jatkuvasti tarkentamalla sääntöjä. Sääntömuutoksissa lähetämme pelaajille viestiä sekä päivitämme Smash Poolin sääntöjä. Hallisarjan hallinnoija pidättää oikeuden muokata sääntöjä kesken kautta.

 


 

Ilmoittautuminen:

 

Mukaan pääset tekemällä ilmoittautumisen Tennisässän www.tennisassa.fi kautta:

- Rekisteröidy / kirjaudu

- Valitse valikosta ”Hallisarjat

- Valitse ”Smash Pool Hallisarja

- Klikkaa haluamasi sarja/sarjat mihin haluat osallistua

- Paina ”tallenna

 Saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi sähköpostiin.

 

Kun kierros alkaa, saat automaattisesti viestin lohkostasi ja voit alkaa sopimaan otteluita!

Kesken kierroksen ei oteta uusia pelaajia mukaan – uudet pelaajat otetaan mukaan seuraavalle kierrokselle.

 

Sähköposti- tai puhelinilmoittautumisia ei oteta vastaan – mikäli sinulla on ongelmia ässään rekisteröitymisessä tai kirjaututumisessa, niin ota yhteyttä sähköpostilla hallisarja@smash.fi


Tervetuloa mukaan ja hyviä pelejä!