Smash ry

Support your club and be One Smash Ahead! Osta nyt uusi & erityinen Smashin tekninen pelipaita ja tue samalla seurasi toimintaa!

Nämä erityismallit miehille, naisille ja lapsille saatavilla vain rajoitetun pandemia-ajan hintaan 29€/kpl Tacklan verkkokaupasta. Kiitos tuestasi!

Smash on Helsingissä, Espoossa ja Kotkassa toimiva tennis-, sulkapallo-, squash-, padel-, racketlon- ja pingisseura, jonka tarkoituksena on edistää mailapelien harrastus- ja kilpailutoimintaa mukavassa porukassa.

Toiminnan perusstrategiana on olla tehokkaasti toimiva kasvattajaseura pääkaupunkiseudulla ja Kymenlaaksossa. Tavoitteena on tarjota aukoton järjestelmä pelaajan kehittymiselle aloittelijasta Suomen huipun kautta kansainväliselle kentille unohtamatta tarjota vaihtoehtoa myös lajien harrastajalle.

Smashin valmennustoiminta jakautuu kilpa-, juniori- ja aikuisvalmennukseen. Valmennusjärjestelmän tavoitteena on tarjota kaikenikäisille mielekäs tapa harrastaa ja oppia mailapelejä.

Smashin toiminta alkoi vuonna 1978, kun Helsingin Myllypuron Tenniskeskuksessa perustettiin Smash-Tennis ry. Vuoden 2017 alkupuolella Smash-Tennis ry muutti nimensä Smash ry:ksi tavoitteenaan palvella paremmin myös muiden mailapelien kuin tenniksen harrastajia ja valmennettavia.

Nykyinen Smash Center Helsingin Myllypurossa (ent. Finland Tennis Club) toimii edelleen seuran pääasiallisena toimintakeskuksena. Smash Centerissä voi pelata ja osallistua valmennukseen tenniksessä, sulkapallossa, padelissa, squashissa ja pingiksessä. Smashin tennisvalmennukseen voi osallistua myös Espoossa Olarin Tennishallissa (Smash-Espoo ry) sekä Kotkan Tennishallissa (Smash-Kotka ry). Myös Helsingin Kaisaniemen Tenniskentillä järjestetään tenniskursseja ja -valmennusta, -kilpailuja ja -tapahtumia.

Parhaiten menestyneitä smashiläisiä vuosien varrella ovat mm. tennispelaajat Nanne Dahlman, Kim Tiilikainen, Piia Suomalainen, Katariina Tuohimaa, Timo Nieminen ja Maarit Nieminen.

Smashissa oli vuoden 2019 lopussa ennätyksellinen määrä jäseniä, lähes 2300. Se tekeekin meistä Suomen suurimman mailapeliseuran!

Smashin tennisvalmennuksessa ainakin kerran viikossa käy yli 1000 pelaajaa. Sulkapallovalmennuksessa käy viikottain reilu 100 pelaajaa ja pöytätenniksessa, padelissa ja squashia useita kymmeniä viikoittain harjoittelevaa pelaajaa. Smash järjestää vuosittain yli 30 kilpailua Helsingissä, Espoossa ja Kotkassa ja useita tapahtumia jäsenilleen.

Korkeasti koulutettuja ja osaavia valmentajia noin 30

Seuran tennisvalmentajista Pasi Kinnunen ja Juuso Nousiainen ovat suorittaneet ammattivalmentajatutkinnon sekä Tapio Totro,Pasi Ahti sekä Susanna Etumäki Suomen Tennisliiton Huippuvalmentaja-tutkinnon. Pasi Kinnunen on toiminut mm. Tennisliiton päävalmentajana. Kilpavalmentajatutkinnon ovat suorittaneet Joni Wilenius (valmennuspäällikkö), Lassi Nykänen, Juha Romppanen,Jarmo Siponen, Antrei Lausti, Ville Juhamo ja Jose Cerf. Jokainen toiminnassa oleva valmentaja on suorittanut ainakin Tennisohjaajatutkinnon.

Sulkapallon, padelin, squashin, pöytätenniksen ja racketlonin vastuuvalmentajana toimii Ari Ahokas.

Seuran sisäisissä koulutuksissa käydään läpi yhteinen valmennuslinja ja valmennussuunnitelmat kilpavalmennuksen, aikuisvalmennuksen ja juniorivalmennuksen valmentajien kanssa. Nuori Suomi on myöntänyt Smashille laadukkaasta juniorityöstä Nuori Suomi Sinetin vuonna 1995.

Tervetuloa mukaan toimintaan ja harrastamaan mukavaan seuraan Helsinkiin, Espooseen tai Kotkaan!