Smash ry

Liity Smashin jäseneksi - lue lisää ja liity Jäsenyys-sivulla.

Smashin jäsenille tapahtumat edullisempaan jäsenhintaan - lue lisää Jäsenedut-sivulla.

Smash on Helsingissä, Espoossa ja Kotkassa toimiva tennis-, sulkapallo-, squash-, padel-, pingis- ja racketlonseura, jonka tarkoituksena on edistää mailapelien harrastus- ja kilpailutoimintaa mukavassa seurassa.

Toiminnan perusstrategiana on olla tehokkaasti toimiva kasvattajaseura pääkaupunkiseudulla ja Kymenlaaksossa. Tavoitteena on tarjota aukoton järjestelmä pelaajan kehittymiselle aloittelijasta Suomen huipun kautta kansainväliselle kentille unohtamatta tarjota vaihtoehtoa myös lajien harrastajalle.

Smashin valmennustoiminta jakautuu kilpa-, juniori- ja aikuisvalmennukseen. Valmennusjärjestelmän tavoitteena on tarjota kaikenikäisille mielekäs tapa harrastaa ja oppia mailapelejä.

Monipuolista mailapelitoimintaa Helsingissä, Espoossa ja Kotkassa

Smashin toiminta alkoi vuonna 1978, kun Helsingin Myllypuron Tenniskeskuksessa perustettiin Smash-Tennis ry. Vuonna 2007 seuran toiminta laajeni Kotkaan Kotkan Tennishalliin ja vuonna 2011 Espooseen uuden Olarin Tennishallin valmistumisen myötä. Vuoden 2017 alkupuolella Smash-Tennis ry muutti nimensä Smash ry:ksi tavoitteenaan palvella paremmin myös muiden mailapelien kuin tenniksen harrastajia ja valmennettavia.

Nykyinen Smash Center Helsingin Myllypurossa (ent. Finland Tennis Club) toimii edelleen seuran pääasiallisena toimintakeskuksena. Smash Centerissä voi pelata ja osallistua Smashin valmennuksiin, kursseille ja tapahtumiin tenniksessä, sulkapallossa, padelissa, squashissa ja pingiksessä. Smashin tennisvalmennukseen voi osallistua myös Espoossa Olarin Tennishallissa (Smash-Espoo) sekä Kotkan Tennishallissa (Smash-Kotka). Myös Helsingin keskustan Kaisaniemen Tenniskentillä järjestetään kesäisin tenniskursseja ja -valmennusta, -kilpailuja ja -tapahtumia. Helsingin Arena Center Myllypurossa voi pelata padelia sekä osallistua Smashin padelvalmennukseen ja -tapahtumiin.

Vuoden 2021 alussa Smash-Espoo ry sulautui Smash ry:hyn. Sulautumisen myötä saavutetaan paljon hallinnollisia synergia- ja kustannusetuja, jolloin on mahdollista keskittyä entistä paremmin itse seura- ja valmennustoimintaan ja niiden kehittämiseen. Smash-Espoo jatkaa edelleen vahvasti paikallisena toimijana Espoossa. Smash-Kotka ry jatkaa Smash ry:n sisarseurana hallinnollisesti omana yhdistyksenään ja edistää mailapelitoimintaa paikallisesti Kymenlaaksossa.

Yhteensä Smash-Helsingin, Smash-Espoon ja Smash-Kotkan toiminnassa oli vuoden 2023 lopussa ennätyksellinen määrä jäseniä: 2850. Se tekeekin meistä Suomen suurimman mailapeliseuran! One Smash Ahead!

Smashin tennisvalmennuksessa ainakin kerran viikossa käy reilusti yli 1000 pelaajaa. Sulkapallovalmennuksessa käy viikottain lähes 150 pelaajaa ja pöytätenniksessa, padelissa ja squashia useita kymmeniä viikoittain harjoittelevaa pelaajaa. Smash järjestää vuosittain yli 30 kilpailua Helsingissä, Espoossa ja Kotkassa ja useita kursseja ja tapahtumia jäsenilleen.

Parhaiten menestyneitä smashiläisiä vuosien varrella ovat mm. tennispelaajat Nanne Dahlman, Kim Tiilikainen, Piia Suomalainen, Katariina Tuohimaa, Timo Nieminen ja Maarit Nieminen.

Korkeasti koulutettuja ja osaavia valmentajia noin 30

Seuran tennisvalmentajista Pasi Kinnunen on suorittanut ammattivalmentajatutkinnon sekä Tapio Totro, Pasi Ahti sekä Susanna Etumäki Suomen Tennisliiton Huippuvalmentaja-tutkinnon. Pasi Kinnunen on toiminut mm. Tennisliiton päävalmentajana. Kilpavalmentajatutkinnon ovat suorittaneet Joni Wilenius (valmennuspäällikkö), Lassi Nykänen, Juha Romppanen, Janne Eerikäinen, Jarmo Siponen, Antrei Lausti, Ville Juhamo ja Jose Cerf. Jokainen toiminnassa oleva valmentaja on suorittanut ainakin Tennisohjaajatutkinnon.

Sulkapallon, padelin, squashin, pöytätenniksen ja racketlonin vastuuvalmentajana toimii Ari Ahokas.

Seuran sisäisissä koulutuksissa käydään läpi yhteinen valmennuslinja ja valmennussuunnitelmat kilpavalmennuksen, aikuisvalmennuksen ja juniorivalmennuksen valmentajien kanssa. Vuoden 2020 lopussa Smash ansaitsi Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelman alaisen tenniksen laatuseuraohjelman lasten ja nuorten sekä aikuisten tähtimerkit toimintansa kehittämisestä. Nuori Suomi on myöntänyt Smashille laadukkaasta juniorityöstä Nuori Suomi Sinetin vuonna 1995.

Tervetuloa mukaan toimintaan ja harrastamaan mukavaan seuraan Helsinkiin, Espooseen ja Kotkaan!

Liity jäseneksi