Smash ry

Smash ry on Helsingissä, Espoossa ja Kotkassa toimiva tennis-, sulkapallo-, squash-, padel-, racketlon- ja pingisseura, joka edistää sekä harrastus- että kilpailutoimintaa edellä mainittujen lajien parissa. Toiminnan perusstrategiana on olla tehokkaasti toimiva kasvattajaseura pääkaupunkiseudulla ja Kymenlaaksossa. Tavoitteena on tarjota aukoton järjestelmä pelaajan kehittymiselle aloittelijasta Suomen huipun kautta kansainväliselle kentille unohtamatta tarjota vaihtoehtoa myös lajien harrastajalle.

Smashin valmennustoiminta jakautuu kilpa-, juniori- ja aikuisvalmennukseen. Valmennusjärjestelmän tavoitteena on tarjota kaikenikäisille mielekäs tapa harrastaa ja oppia mailapelejä mukavassa seurassa.

Smashin toiminta alkoi vuonna 1978, kun Myllypuron Tenniskeskuksessa perustettiin Smash-Tennis ry. Vuoden 2017 alkupuolella Smash-Tennis ry muutti nimensä Smash ry:ksi tavoitteenaan palvella paremmin myös muiden mailapelien kuin tenniksen harrastajia ja valmennettavia. Nykyinen Smash Center Helsingin Myllypurossa (ent. Finland Tennis Club) toimii edelleen seuran pääasiallisena toimintakeskuksena. Smash Centerissä voi pelata ja osallistua valmennukseen tenniksessä, sulkapallossa, padelissa, squashissa ja pingiksessä. Smash järjestää myös Espoossa Olarin Tennishallissa sekä Kotkan Tennishallissa tennisvalmennusta, -kilpailuja ja -tapahtumia.

Parhaiten menestyneitä smashiläisiä vuosien varrella ovat mm. tennispelaajat Nanne Dahlman, Kim Tiilikainen, Piia Suomalainen, Katariina Tuohimaa ja Timo sekä Maarit Nieminen.

Smashissa oli vuoden 2016 lopussa yhteensä 1888 jäsentä, joista aikuisia miehiä oli 594, naisia 485, poikia 460 ja tyttöjä 349. Nousua edellisestä vuodesta on noin kaksi prosenttia. Smash on Suomen suurin mailapeliseura.

Smashin tennisvalmennuksessa ainakin kerran viikossa käy n. 900 pelaajaa. Sulkapallossa on noin 120 viikoittain harjoittelevaa pelaajaa. Smash järjestää vuosittain yli 30 kilpailua ja tapahtumaa jäsenilleen.

Korkeasti koulutettuja ja osaavia valmentajia noin 30

Seuran tennisvalmentajista Pasi Kinnunen ja Juuso Nousiainen ovat suorittaneet ammattivalmentajatutkinnon sekä Tapio Totro ja Pasi Ahti Suomen Tennisliiton Huippuvalmentaja-tutkinnon. Pasi Kinnunen on toiminut mm. Tennisliiton päävalmentajana. Kilpavalmentajatutkinnon ovat suorittaneet Joni Wilenius (valmennuspäällikkö), Lassi Nykänen, Juha Romppanen, Antrei Lausti ja Jose Cerf. Jokainen toiminnassa oleva valmentaja on suorittanut ainakin Tennisohjaajatutkinnon.

Sulkapallon, padelin ja racketlonin vastuuvalmentajana toimii Ari Ahokas, squashin Marko Nakari ja pöytätenniksen Sakari von Grünewaldt.

Seuran sisäisissä koulutuksissa käydään läpi yhteinen valmennuslinja ja valmennussuunnitelmat kilpavalmennuksen, aikuisvalmennuksen ja juniorivalmennuksen valmentajien kanssa. Nuori Suomi on myöntänyt Smashille laadukkaasta juniorityöstä Nuori Suomi Sinetin vuonna 1995.

Lue tarkemmin:
Smashin valmentajat Helsingissä

Smashin valmentajat Espoossa


Tervetuloa mukaan toimintaan ja harrastamaan mukavaan seuraan Helsinkiin, Espooseen tai Kotkaan!

Liity jäseneksi