Suomen Tennisliitto tiedottaa kilpailemisesta

25.11.2019

Rankingsysteemi muuttuu..

Kilpailutoiminnan uutiskirje

Alla tietoa vuoden 2020 kilpailulisensseistä sekä vapaaehtoisesta urheiluvakuutuksesta. Lisäksi tietoa rankingpistelaskentaan 1.1.2020 voimaan astuvista muutoksista.

 

 

 

Kilpailulisenssit vuodelle 2020


Vuoden 2020 kilpailulisenssit ovat nyt ostettavissa www.tennisassa.fi sivujen kautta.
Kilpailulisenssi tarvitaan kaikkeen viralliseen kilpailutoimintaan. Lisenssi ei sisällä vakuutusta. Vuoden 2020 kilpailulisenssi on voimassa koko kalenterivuoden.

Lisenssivaihtoehdot vuodelle 2020, sekä hinnat:
Aikuisten lisenssi 36,00€
Kertalisenssi aikuisille 17,00€
Juniorilisenssi alle 10-vuotiaille 10,00€
Juniorilisenssi 11-18-vuotiaille 20,00€
Kertalisenssi junioreille 7,00€

Mikäli pelaat Senioreiden sarjatennistä vuonna 2020, tulee kilpailulisenssin lisäksi maksaa Senioritenniksen jäsenmaksu. Se on nyt myös ostettavissa Ässän kautta ja sen hinta on 30€.
Vielä joulukuun ajan Ässän kautta voi ostaa myös vuoden 2019 lisenssejä. Valitsethan siis tarkasti haluamasi lisenssivaihtoehdon.
 

 

 

 

Rankingpistelaskentaan päivityksiä vuodelle 2020


Tennisliiton hallituksen ja kilpailutoimikunnan päätöksellä rankingpistelaskentaan tehdään vuoden 2020 alusta alkaen seuraavat muutokset:

  1. Kierroskertoimet poistetaan kaikista muista paitsi Finnish Tourilta, junioreiden SM-kilpailuista, Suomessa pelattavista junioreiden ja aikuisten kansainvälisistä kilpailuista (ei seniorit)

Muutoksella poistetaan ongelma, joka aiheutuu pienistä kaavioista. Kierroskertoimet on alun perin tarkoitettu ns. extrapistekertymäksi turnauksessa maksimissaan parhaalle neljännekselle pelaajista. Pienet kaaviot, 4-8 pelaajaa, ovat tuottaneet jo ensimmäiseltä tai toiselta kierrokselta kierroskertoimilla varustettuja voittoja, ja tämän takia niillä on ollut vääristävä vaikutus rankingpisteiden kertymiseen. Tämä muutos parantaa rankingpisteiden tasapuolisuutta ja ei jätä pieniä kaavioita väärään asemaan.

  1. w.o. lasketaan ns. -4 voitoksi

Uusien kaaviomuotojen suosion kasvun myötä w.o. määrät ovat lisääntyneet aiempaan nähden tilanteissa, jotka ovat cup kaavion ulkopuolisia. Muutoksella poistetaan ongelma ns. ”ansaitsemattomista” huippupisteistä w.o. -tilanteessa, joilla on ollut vääristävä vaikutus rankingpisteisiin.
Kilpailujohtajat ovat muutaman vuoden ajan esittäneet toivomuksen, että uusien kaaviomuotojen pelaaminen ilman w.o. ongelmaa olisi mahdollista nykyistä helpommin. 

  1. Pisteet prosessoidaan ja rankingit julkaistaan kerran kuussa

Muutoksen myötä turnausjärjestäjille jää enemmän aikaa varmistaa kaavioiden oikeellisuus ja epäselvät tilanteet saadaan korjattua ilman vaikutusta tai uudelleen prosessoinnin tarvetta.
 
Muutokset pelaajien rankingpisteiden liukuvassa keskiarvossa tulevat olemaan merkittävämpiä kuin yhden tai kahden ottelun aiheuttamat minimaaliset muutokset. Ranking muodostuu pelaajan liukuvan keskiarvon mukaan, ei pisteiden summan mukaan.

Uutta laskentaa noudatetaan vuoden 2020 alusta alkaen. Vuoden 2019 ja sitä vanhempia pisteitä ei muokata takautuvasti.

 

 

 

Seuraava tasoluettelo


Seuraava tasoluettelo julkaistaan torstaina 16.1.2020.  Tasoluettelossa on huomioitu pisteet 30.12.2019 asti.
Viikonlopun 17.-19.1.2020 kilpailuihin ilmoittaudutaan nykyisen luettelon mukaisesti.
HUOM! Yleisessä sarjatenniksessä (mukaan lukien Tennisliiga) otetaan uusi tasoluettelo käyttöön heti tasoluettelon ilmestymisen jälkeen! Muistakaa tarkistaa siis pelaajajärjestys!
Tasoluettelon ilmestymiseen saakka tammikuun pisteet prosessoidaan nykyisten tasojen mukaan.

 

 

 

Sporttiturva


Suosittelemme kaikille kilpapelaajille vapaaehtoisen urheiluvakuutuksen, Sporttiturvan, ottamista OP Vakuutukselta. Tennisliiton kilpailutoimintaan osallistuvien tulee lunastaa kilpailulisenssi (www.tennisassa.fi), joka EI sisällä vakuutusta.

Sporttiturva on tapaturmavakuutus kilpailuihin, harjoituksiin ja leireille (huom! voimassa ulkomailla ja kotimaassa yhtämittaisilla matkoilla korkeintaan 3 kk).

Vakuutusyhtiö OP Vakuutus tarjoaa vakuutuksina vuodelle 2020:
1) Aikuisten (syntynyt vuonna 2001 tai aikaisemmin) vakuutus hintaan 295€
2) Nuorten vakuutus 1 (vuosina 2002-2007 syntyneet) hintaan 115€
3) Nuorten vakuutus 2 (vuonna 2008 syntyneet) hintaan 35 €
4) Nuorten vakuutus 3 (vuosina 2009 ja myöhemmin syntyneet) hintaan 35€

Nuoret 3 -Sporttiturva on voimassa muissakin urheilulajeissa kuin tenniksessä.
Maksuun lisätään Suomisportin palvelumaksu 1,50 € / maksu.

Vuoden 2020 urheiluvakuutus on voimassa kalenterivuoden ja tulee voimaan maksupäivänä klo 24:00. Mikäli ostat vakuutuksen jo joulukuun 2019 puolella, astuu se voimaan 1.1.2020.

Vakuutus on ostettavissa ja tuoteseloste nähtävillä joulukuun puolen välin jälkeen: https://www.tennis.fi/kilpailut/vapaaehtoinen-urheiluvakuutus/