Smashin naisille 40v liigamestaruus

7.4.2010

Onnittelut Annalle, Tuulalle ja Leenalle

Naisten 40v. joukkue (Leena Ranta, Tuula Taivi, Anna Eskola) voitti jännittävien vaiheiden jälkeen senioreiden sarjatenniksen SM-kultaa.

Viimeiseen sarjaotteluun lähdettäessä oli neljän joukkuuen (Smash-Club, SLT, GT ja HVS) välinen kisa äärimmäisen tasainen. Clubilla oli vastassaan sarjan neljäntenä siinä vaiheessa oleva HVS. Vain 3-0 voitto HVS:sta takaisi mestaruuden. 2-1 tosi hopean ja 1-2 pronssin ja 0-3 neljännen sijan.

Jännitys oli siis huipussaan ennen pelien käynnistymistä FiTe Clubilla. Tuula sai ykkösten pelissä vastaansa naisten 40v. rankingissa sijalla 6. olevan Silja Johanssonin. Annan vastus kakkosten pelissä oli Petra Martin. Ottelut alkoivat Clubin kannalta suotuisissa merkeissä. Tuula ja Anna voittivat ensimmäiset erät selkein numeroin. Toisen erän edetessä olivat molemmat kotijoukkueen pelaajat helisemässä. Anna oli tappiolla 5-6 toista erää nousten kuitenkin lopulta tiebreikkiin ja otteluvoittoon 6-0, 7-6 kentällä istuvan kapteenin Risto Toivolan hyvällä avustuksella.. Tuula hävisi toisen erän, mutta kapteeni Leenan vahva kannustus loi uskoa Tuulaan, joka lisäsi vauhtia palloon ja voitti ottelun vahvalla pelillään hienosti numeroin 6-3,3-6,6-1. Leena ja Tuula sinetöivät voiton ja mestaruuden Clubille kaatamalla vakuuttavasti nelinpelissä parin Silja Johansson- Nicole Haahti 6-1, 6-1. Kannustavilla kapteeneilla oli iso merkitys tiukkojen otteluiden kääntyessä Smashille.

Sarja oli tänä vuonna äärimmäisen tiukka. Kakkoseksi tullut Suomen Lääkäreiden Tennisseura hävisi Clubille huonommalla eräsuhteella. Pisteet ja otteluvoitot menivät tasan. Tänä vuonna ei sarjassa pelattu play offeja, koska sm-sarjassa oli seitsemän joukkuetta vaadittavan kahdeksan sijasta. Ensi vuoden sarjassa toteutetaan sääntömuutos, joka mahdollistaa loppupelien pelaamisen myös seitsemällä joukkueella. Uudistus otetaan vastaan mielellään, sillä lopputurnaus on odotettu huipennus syksyn ja kevään kestävälle sarjatennikselle.

Hyvä Smash!