Anttoni Kinnusen ja Hermanni ja Jussi Tiaisen kuulumiset Miamin harjoitusleiriltä

22.2.2017Lue kuulumiset tammi-helmikuun leiriltä

Smashin tennislupaukset Anttoni Kinnunen sekä Hermanni ja Jussi Tiainen olivat Miamissa harjoitusleirillä tammi-helmikuussa 2017. Anttoni oli leirillä 14.1.-16.2, Hermanni 14.1.-2.2. ja Jussi 2.-16.2. välisen ajan. Hermanni ja Anttoni pelasivat myös leirin aikana yhden aikuisten ITF-massaturnauksen karsinnan ja Anttoni sen lisäksi vielä yhden paikallisen USTA-massaturnauksen.

Tennisvalmentajana poikien harjoitusleirillä oli edellisten vuosien tapaan Bollettierilla aiemmin valmentanut Tom Mar, joka valmentaa nykyisin Miamin lähellä Pembroke Pinesissa. Fysiikkavalmentajana oli Danny McDonald, joka on entinen College-tason jenkkifutaaja.

Arkipäivien päiväohjelma alkoi aamiaisella, jonka jälkeen ajettiin noin 45 minuutin matka kentille. Kolmen tunnin tennistreenit vedettiin ilman pidempiä taukoja, jonka jälkeen oli yleensä noin 15 minuutin mittainen tauko ennen tunnin mittaista varsin kovaa fysiikkatreeniä.

Tennisvalmennus keskittyi tekniikkaan ja pelitaktiikkaan. Edelliseen vuoteen verrattuna kehitystä oli tapahtunut erityisesti poikien fyysisessä jaksamisessa sekä liikkuvuuden parantumisessa. Valmentajan laatimat yksityiskohtaisemmat raportit suosituksineen on kaikkien poikien osalta saatavissa piakkoin.

Fysiikkatreeneissä keskityttiin liikkuvuuteen, keskivartalon vahvistamiseen ja yleisen kestävyyden parantamiseen. Valmentaja Dannylla on uskomattoman laaja kokoelma erilaisia drillejä saman asian harjoittelemiseen, joten kahta samanlaista fysiikkatreenipäivää ei pojille tullut leirin aikana vastaan. Dannyn filosofiana on myös kokeilla kaikkia drillejä ensin itse, jolloin hän tietää tarkasti miten mikäkin harjoitus vaikuttaa ja miltä se tekijässään tuntuu.

Fysiikkatreenin vaativuutta lisäsi useampana päivänä vallinnut 28-30 asteen lämpötila. Onneksi tähän aikaan vuodesta Miamin ilmankosteus on suhteellisen alhainen, jolloin kuumuuttakin oli helpompi sietää. Nestettä pojat nauttivat treenin aikana paljon: noin kahdeksan pulloa Gatoradea ja saman verran vettä mieheen. Ihon suojaamiseksi palamiselta tarvittiin aurinkovoidetta, jossa oli suojakerroin 70. Pienempien lihas-, rasitus- ja hiertymävammojen aiheuttamia taukoja lukuun ottamatta harjoittelu sujui tehokkaasti. Leirin aikana käytiin paikallisella fysiolla kolme kertaa.

Treenien jälkeen käytiin syömässä myöhäinen lounas ja ajettiin takaisin majapaikkaan, jossa oltiin yleensä noin neljältä iltapäivällä, ruuhkasta riippuen. Miamissa menee kohtuuttoman paljon aikaan paikasta toiseen liikkumiseen, joten tiellä olemista on syytä välttää ruuhka-aikoina. Iltaohjelmaan sisältyi suihku, ruokailu sekä uiminen ja/tai kuuma poreallas. Lisaksi Anttoni ja Hermanni ottivat Dannyn suosituksesta tavakseen pitää jalkoja jäävedessä 10 minuutin ajan ennen kuumaa poreallasta. Loppuilta ennen unen tuloa sujui yleensä NHL-matseja TV:stä seuraten ja yksi matsi käytiin katsomassa paikan päällä Florida Panthersin kotiareenalla.

Lauantaisin ja muutamana arki-iltana pojat osallistuivat tennisklinikkoihin aikuispelaajien iloksi. Sunnuntait olivat lepopäiviä.

Viimeisellä viikolla Anttoni ja Jussi juoksivat vielä Cooperin testin hyvin lämpimissä olosuhteissa ja tulokset olivat varsin hyviä.

Smash ja pojat kiittävät 5D Investment Oy:tä leirin mahdollistamisesta!