Infoa kilpailutoiminnasta Smashiläisille

22.3.2016

ULKOKAUDEN 2016 SARJATENNIS

 

Ulkokauden sarjatenniksessä joukkueet jatkavat automaattisesti edellisen kauden perusteella, elleivät vetäydy sarjasta viimeistään 10.4.2016. Uusien joukkueiden tulee ilmoittautua mukaan 10.4.2016 mennessä. Uudet ilmoittautumiset ja vetäytymiset tulee tehdä sähköpostilla osoitteeseen: veera.nurmi@tennis.fi

Ilmoittautuessaan mukaan sarjatennikseen joukkue sitoutuu maksamaan sarjamaksun. Maksuvelvollisuus koskee myös niitä joukkueita, jotka eivät ole vetäytyneet sarjasta aikarajaan mennessä.

Peliaika ulkokaudella on 1.5.–19.8.2016. Lohkot muodostetaan huhtikuun puoleen väliin mennessä.
SM-liigacup ja 1-divisioonan keskitetty viikonloppu pelataan 8.-10.7.2016. Järjestelyoikeuksien haku 1-divisioonaan tulee joukkueille kun lohkojako on saatu tehtyä.

Nousukarsinnat pelataan 2.-4.9.2016.

 

HARRASTELIIGA ULKOKAUDELLA 2016


Ulkokaudella 2015 käynnistynyt  "harrastepelaajien joukkuealuemestaruussarja" –  Harrasteliiga jatkuu ulkokaudella 2016. Tarkoitus on palvella harrastepelaajia (niin aikuisia kuin junioreitakin) mielekkään tasoisilla otteluilla, jotka on helppo järjestää. Toiminta on siis alueellista, ja ottelut pelataan aikapeleinä (yhteen otteluun varataan tunti aikaa). Yhdessä sarjaottelussa pelataan kaksi 2-peliä ja yksi 4-peli. Miehet ja naiset pelaavat omissa sarjoissaan. Pelaajien taso saa olla ilmoittautumishetkellä korkeintaan C-luokkaa. Lohkovaiheen jälkeen alueen lohkojen voittajat pelaavat alueen mestaruudesta.

 

Joukkue saa koostua muutenkin kuin samaa seuraa edustavista pelaajista. Kaikkien pelaajien tulee kuitenkin olla jonkin seuran jäseniä. Lohkot ja tulokset ylläpidetään Ässässä. Voitetut ottelut kerryttävät normaaliin tapaan ranking pisteitä. Tämän sarjan lisäksi pelaaja voi pelata myös yleistä sarjatennistä.

Joukkueen sarjamaksu on 90e/joukkue. Tämä maksu sisältää kilpailulisenssin tämän sarjan pelaamiseen. Erillistä kilpailulisenssiä ei siis tarvita mikäli pelaaja ei osallistu muuhun viralliseen kilpailutoimintaan. Joukkuemaksu laskutetaan joukkueen yhteyshenkilöltä. Kotijoukkue vastaa ottelun kenttä- ja pallokuluista.

Ilmoittautuminen sarjaan tapahtuu viimeistään 10.4.2016. Ilmoittautumiset: www.tennis.fi/harrasteliiga
Suositus on, että joukkueessa olisi mukana 3-5 pelaajaa, toki mukaan mahtuu enemmänkin.

Säännöt löytyvät: http://www.tennis.fi/kilpailut/tennisliiga+sarjatennis+ja+harrasteliiga/harrasteliiga+ulkopelikaudella/

 

KOULUTUKSET
Vuoden 2016 alkupuolella järjestetään seuraavat avoimet kilpailunjohtaja- ja tuomarikoulutukset:

2-tason kilpailunjohtajakoulutus 16.4.2016 klo 9-17 Helsingissä, Meilahdessa. Ilmoittautuminen viim. 8.4.2016.

Tuomarikoulutus ti 24.5.2016 klo 17-21 Hyvinkäällä. Ilmoittautumiset viim. 16.5.2016.

Ilmoittautumiset edellä oleviin: raisa.tornroos@tennis.fi

1-tason kilpailunjohtajakoulutus 7.5.2016 klo 9-16, Kemi (ilm. 28.4.2016 mennessä).  Ilmoittautumiset tähän koulutukseen: mikael.henriksson@hehe.fi

 1-tason koulutus 14.5.2016 Jyväskylässä. Ilmoittautumiset: ilkka.nyy@gmail.com 5.5.2016 mennessä.

Seurat voivat lisäksi tilata omia kilpailunjohtajakoulutuksia (tasot: valvoja, 1-taso ja jatko). Niillä alueilla joilla toimii aluekoordinaattori, tilataan koulutukset aluekoordinaattorin kautta.

Lisätietoja koulutuksista ja hinnoista: http://www.tennis.fi/koulutus/kilpailunjohtajakoulutus/

 

SEURASIIRROT

Seurasiirrot astuvat seuraavan kerran voimaan 1.5.2016. Sekä varsinaiset edustusmuutokset että ulkokauden 2016 sarjatennisedustusmuutokset (ei koske senioreiden sarjatennistä) tulee siis tehdä 30.4.2016 mennessä. Muutos ilmoitetaan www.tennisassa.fi sivuilla omista pelaajatiedoista kohdasta seurasiirrot. Haetut siirrot julkaistaan Ässässä pelaajatiedoissa 1.5.2016. Huomaattehan, että sarjatennisedustusmuutokset ovat aina voimassa vain yhden kauden!

 

RAISAN ROTI

Uusimmasta Tennislehdestä löytyy artikkeli liittyen kansalliseen kilpailutoimintaan – sen plussiin ja kehityskohteisiin. Se kannattaa käydä lukemassa: http://tennislehti.fi/issues/12/pallo-haltuun/raisan-roti-plussia-ja-kehityskohteita-kansallisissa-kilpailuissa

 

PÄIVITETYT KILPAILUMÄÄRÄYKSET
Päivitetyt kilpailumääräykset astuvat seuraavan kerran voimaan 1.5.2016. Päivitetyt määräykset julkaistaan Ässässä huhtikuun lopussa.

 

JUNIOREIDEN SM- LIIGACUP
Junioreiden SM-liigacupit pelataan 22.-24.4.2016. Muistattehan koota joukkueet ja ilmoittautua!

10-vuotiaat pelaavat Kotkassa (Smash-Kotka), 12-vuotiaat Hyvinkäällä (HyTS) ja 15-vuotiaat Espoossa (EVS).

Kilpailunjohdon tulee tarjota ilmoittautumisvaihtoehdoksi joko internet-lomake, sähköposti tai puhelin. Järjestävä seura ottaa vastaan ilmoittautumiset. Viimeinen ilmoittautumispäivä ilmoitetaan kilpailukutsussa. Joukkueella on velvollisuus varmistaa ilmoittautumisen perillemeno.

Seuran edustaja ilmoittaa joukkueen. Ilmoittautuessa on nimettävä vähintään kaksi pelaajaa sekä kapteeni/yhteyshenkilö.

Säännöt löytyvät kilpailumääräyksistä.