Tennisliitto informoi kilpailutoiminnasta

13.12.2013

Muutoksia ensi vuodelle..

Hyvä Smashiläinen

Tässä tärkeää kilpailutoiminnan infoa koskien alkuvuotta 2014.

 

Kilpailulisenssi

Osallistuminen kansallisiin kilpailuihin tai sarjatennikseen edellyttää kilpailulisenssin maksamista. Ulkomaalaisille pelaajille on omat säännöt. Kilpailulisenssi on vuonna 2014 aikuisilta 27e ja vuonna 1996- ja myöhemmin syntyneiltä junioreilta 12e. Kilpailulisenssi on voimassa aina sen kalenterivuoden jolloin maksu on suoritettu.

Kilpailulisenssi maksetaan Ässä-ohjelmassa (www.tennisassa.fi). Uusien pelaajien tulee kirjautua Ässään ennen maksun maksamista. Tällöin pelaaja saa itselleen pelaajanumeron.

Kilpailulisenssi ei sisällä urheiluvakuutusta.

Kilpailulisenssi on ostettavissa jo joulukuun loppupuolella.

 

Vakuutukset

Suomen Tennisliitto suosittelee kaikille kilpapelaajille vapaaehtoisen urheiluvakuutuksen ottamista vakuutusyhtiö Pohjolasta. Vakuutuksen vuodelle 2014 voi lunastaa 1.1.2014 alkaen Tennisliiton verkkosivujen kautta (etusivun alaosassa linkki) tai https://lisenssi.sportti.fi/index.php?lid=1439

 

Vakuutusyhtiö Pohjola tarjoaa vuodelle 2014:
Sporttiturva: tapaturmavakuutus kilpailuihin, harjoituksiin ja leireille (huom! voimassa ulkomailla korkeintaan 3 kk yhtämittaisilla matkoilla).
1. Aikuisten (1934-1995 syntyneille), hinta 250e
2. Nuorten (1996-2001 syntyneille), hinta 85e
3. Nuorten (2002-2013 syntyneille), hinta 25e

Vakuutus tulee voimaan maksupäivänä klo 24.

 

Ässä

Ässän kehitystyön osana on kehitetty arvontaominaisuus. Se otetaan käyttöön viimeistään 1.2.2014. Arvonnan koulutus tullaan toteuttamaan jatkokoulutuksissa, joista ensimmäinen järjestetään 18.1.2014.

TennisOpenin ja Ässän välinen yhteys tullaan katkaisemaan vuodenvaihteessa. Kilpailunjärjestäjät voivat edelleen halutessaan käyttää TennisOpenia, mutta kaaviot ja tulokset tulee erikseen syöttää Ässään.

 

Ranking ja tasoluettelo

Seuraava tasoluettelo ilmestyy 15.1.2014. Sitä seuraavan viikonlopun kilpailut pelataan vielä vanhalla listalla. Huom! Sarjatenniksen pelaajajärjestyksen tulee pohjautua 15.1.2014 jälkeen uuteen tasoluetteloon eli pelaajajärjestys saattaa muuttua.

Pistelaskentaan tullaan tekemään merkittäviä muutoksia 1.1.2014 alkaen. Tavoitteena on ollut luoda helpommin ymmärrettävä pistelaskentajärjestelmä, ja järjestelmä joka kannustaa pelaajia kilpailemaan. 2-peissä ja 4-pelissä noudatetaan samaa laskentatapaa. Alla tiivistetysti esiteltynä uutta pistelaskentaa.

  •  

Laskennassa otetaan huomioon vain voitot. Minimissään laskennassa on viiden ottelun voittotulokset. Mikäli voittoja ei ole viittä, lisätään pisteisiin oma taso puuttuvaksi voittotulokseksi. Minimijakaja on siis viisi. Maksimissaan voittotuloksia on laskennassa mukana 20. Mikäli voittotuloksia on enemmän, ylimenevästä osasta huonoimmat voitot tippuvat pois. Jakajana laskennassa on siis otteluiden määrä (5-20). Nykyinen jakaja siis poistuu.

 

Aikuisilla laskennassa otetaan huomioon kahden vuoden tulokset, ja junioreilla vuoden tulokset. Juniori-ikäisillä laskennassa on mukana kaikkien luokkien ottelut, ja junioreilla on yksi keskiarvo.

 

Itseään huonomman pelaajan voitosta saa oman tason miinus 2. Miehet vastaan naiset otteluista pisteet tulevat samalla laskentatavalla.

 

Kertoimet

Nykyiset ikä- ja luokkakertoimet jäävät pois. Pisteisiin ei siis vaikuta minkä luokan alla ottelu kääydään, merkitystä on vain vastustajan tasolla. Mukana säilyvät kierroskertoimet kuten nytkin.

 

  •  

Rankingit julkaistaan vuoden alusta alkaen joka kuun ensimmäinen päivä (juniori ja seniori). Järjestys pysyy siis samana kuukauden ajan. Samaa käytäntöä tullaan käyttämään 10-vuotiaissa. Tämän uudistuksen myötä 10-vuotiaat pystytään sijoittamaan vanhempien ikäluokkien kilpailuissa.

 

Kansainväliset kilpailut Suomessa

Vuoden 2014 alusta alkaen Suomessa pelattavien kansainvälisten kilpailujen tulokset otetaan pääsarjojen osalta mukaan pistelaskentaan. Ulkomaisen pelaajan tasoksi määritellään sama taso kuin voittavalla suomalaisella pelaajalla. Junioriluokissa kierroskertoimina käytetään JGP-kertoimia, ja aikuisten luokissa Finnish Tour kertoimia.

 

Muutosten aikataulu

Seuraavassa tasoluettelossa (15.1.2014) on mukana pisteet vuoden 2013 loppuun asti. Siinä noudatetaan nykyistä pistelaskentaa. Tasoluettelossa olevat pelaajien tasot lukitaan pelaajien tietoihin. Tämän jälkeen pelaajatiedoissa näkyvät pisteet ja keskiarvot muutetaan takautuvasti uuden pistelaskennan mukaisesti. 15.1.2014 ilmestyvään tasoluetteloon lisätään tasoja luokkien sisään. Jokaisen luokan sisällä tulee olemaan 12 luokkaa.

 

1.1.2014 ilmestyvät rankingit perustuvat vanhaan pistelaskentaan, ja 1.2.2014 ilmestyvä rankingit uuteen pistelaskentaan.

 

 

SEB JGP-kilpailusarja

Osakilpailusarjaa pelataan jälleen vuonna 2014. Sarja pitää sisällään 6 osakilpailua ikäluokissa 10-, 12-, 14- ja 16-vuotta. Osakilpailusarja huipentuu Masters -turnaukseen johon pelaajat kutsutaan kauden aikana kertyneiden pisteiden mukaan. Kilpailujen ajankohdat ja järjestäjät ovat nähtävillä kilpailukalenterissa sekä SEB JGP verkkosivuilla. Kilpailusarjassa tullaan jälleen jakamaan pelaajille 3 t-paitaa ja huppari. Kilpailukohtaisten yllätyspalkintoarvontojen sijaan tullaan siirtymään kahden suuremman palkinnon arvontaan kauden aikana – muun muassa Wimbledon matka. Kilpailusarjaa koskevista säännöistä ja päivityksistä tullaan tiedottamaan vuoden lopussa SEB JGP – verkkosivuilla.

 

Finnish Junior Tennis Tour

Vuonna 2014 tullaan pelaamaan 4 Finnish Junior Tennis Tour -osakilpailua. Lisäksi tullaan pelaamaan sarjan lopuksi Masters turnaus. Kilpailusarja on muutettu 21-vuotiaiden sarjaksi, ja siinä jaetaan rahapalkintoja.

 

Mini- ja miditenniskilpailut

Tavoitteenamme on saada maahamme lisää mini- ja miditenniskilpailuja. Mini- ja miditennis tukevat pienempien junioreiden tennistaitojen kehittymistä, ja mahdollistavat palkitsevan sekä taktista silmää kehittävän pelimuodon. Kyseiset kilpailumuodot tuovat juniorit pehmeästi mukaan kilpailun maailmaan. Onhan kilpaileminen luonnollinen osa tenniksen pelaamista. Myös kilpailemisen tulee olla hauskaa, palkitsevaa ja kehittävää!

 

Alkuvuodesta tullaan järjestämään Tennisliiton tukemamini- ja miditenniskilpailukiertue. Seuroille on tarjottu haettavaksi viidellä alueella neljää mini- ja miditennisosakilpailua. Alla ajankohdat ja kilpailujen järjestäjät.

Alue

18.1.2014

8.2.2014

15.3.2014

5.4.2014

 

 

Pohjois-Suomi ja Länsi-Suomi

RoVS

OVS

OVS

RoVS

 

 

Itä-Suomi ja Kaakkois-Suomi

Smash-Kotka

KoTS

IT

Smash-Kotka+KoVS

 

 

Häme ja Keski-Suomi

JTS

TaTS

LeTS, vain minitennis

JTS

 

 

Lounais-Suomi

ÅLK

ÅLK

PVS

TVS

 

 

Etelä-Suomi ja Pääkaupunkiseutu

GT

Sata

Smash

GT

 

 
         

 

 

Seuroille tarjotaan Tennisliiton puolesta pallot, kaikille osallistuville pelaajille jaettavan kunniakirjapohjan ja kaikille osallistumislahjaksi lippiksen, sekä kolmelle parhaalle mitalit/luokka. Kilpailusarjasta tullaan tuottamaan oma juliste.

Kullakin alueella pelataan 4 mini- ja miditenniskilpailua 1.1.2014-30.4.2014 välisenä aikana. Kilpailut ovat omia, yksittäisiä kilpailuja, eli niistä ei kerrytetä pisteitä mitään lopputurnausta varten. Kaaviot ja tulokset julkaistaan Ässässä, mutta niistä ei kerry ranking pisteitä.

Tennisliitto toivoo, että seurat ilmoittaisivat kilpailukalenteriin myös muita järjestettäviä mini- ja miditenniskilpailuja. Näistä kilpailuista ei kerry pisteitä Ässään, eikä niistä peritä kilpailulupamaksua. Toivottavasti saisimme lisättyä näiden kilpailujen määrää, ja osallistuminen niihin olisi yli seurarajojen.

 

Kilpailunjohtajakoulutus

Vuoden 2014 yleiset kilpailunjohtajakoulutukset on päätetty ja lueteltu alla.

Kilpailunvalvoja

19.1.2014 (su), Helsinki 

9.11.2014 (su), Oulu

 

Kilpailunjohtaja 1-taso

5.4.2014 (la), Kuopio

4.10.2014 (la), Helsinki

 

Kilpailunjohtaja 2-taso

28.-29.3.2014, Helsinki (Tali)

11.-12.10.2014, Helsinki (Myllypuro)

 

Jatkokoulutus

18.1.2014 (la), Helsinki

6.2.2014 (to), Tampere

8.11.2014 (la), Oulu

Jatkokoulutuksessa tullaan käsittelemään päivitettyjä arvokilpailujen kilpailumääräyksiä ja Ässän arvontaominaisuutta.

 Edellä mainittujen koulutusten lisäksi seurat voivat tilata koulutuksia myös itse. Lisää tietoa asiasta ja muutenkin koulutusten sisällöstä: http://www.tennis.fi/koulutus/kilpailunjohtajakoulutus/

 

Uudet kilpailumääräykset

Uudet kilpailumääräykset tullaan julkaisemaan Ässässä vuoden loppuun mennessä ja ne astuvat voimaan 1.1.2014.
Tässä päivityksessä on tehty erityisesti muutoksia arvokilpailuja koskeviin määräyksiin. Muutokset on merkitty sääntökokoelmaan punaisella.

Määräykset ovat välttämätön apuväline kilpailujen järjestäjille, niin kilpailunjohtajalle kuin muillekin toimitsijoille.

 

Kilpailulupamaksut vuonna 2014

Kilpailulupamaksukäytäntö muuttuu vuoden 2014 alusta alkaen. Aiempi kiinteä maksu muuttuu starttiperusteiseksi. Alla esiteltynä maksut.

2-peli

Aikuiset             4e/osallistuja/luokka
Juniorit              2e/osallistuja/luokka

4-peli

Aikuiset             4e/pari/luokka
Juniorit              2e/pari/luokka

Huom! Junioreista laskutetaan aikuisten mukaan pelattaessa aikuisten luokkaa.

Kilpailulupamaksu voi olla korkeintaan/kilpailu:

Aikuiset             250e (kattomaksu kun vain aikuisten luokkia tai aikuisten ja junioreiden luokkia samassa kilpailussa)
Juniorit              150e (kattomaksu kun vain junioriluokkia samassa kilpailussa)

 

Kilpailulupamaksu on vähintään

Aikuiset             40e (kun vain aikuisten luokkia tai aikuisten ja junioreiden luokkia samassa kilpailussa)
Juniorit              30e (kun vain junioriluokkia kilpailussa)

 

Vuodenvaihteen lomat

Olen lomalla 23.12.2013-7.1.2014. Toimistomme on kokonaan suljettu 23.12.2013-1.1.2014. Kyseisellä aikavälillä emme vastaa puheluihin tai sähköposteihin. Toimistomme palvelee jälleen 2.1.2014 alkaen (puhelinpäivystys klo 12-15).

 

KIITOS KULUNEESTA VUODESTA JA RAUHALLISTA JOULUN AIKAA!

Raisa Törnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö