Piia Suomalainen valittiin jälleen Vuoden Naispelaajaksi

17.11.2013

Suomen paras
Suomen paras

Kolmas vuosi peräkkäin

Smashin Piia Suomalainen valittiin tänäkin vuonna Tennisliiton Vuoden Naispelaajaksi. Valinta on Piian kolmas peräkkäinen ja neljäs kaiken kaikkiaan.

Vaikka Piian kausi oli rikkonainen ja tuloksellisesti jäi paljon parannettavaa ensi vuodelle, ei valinnasta ollut epäselvyyttä. Piia voitti tänäkin vuonna kaikki pelaamansa ottelut kotimaassa ja johdatti Smashin joukkueen kahteen liigamestaruuteen. Lisäksi hän voitti kesällä ulkokenttien Suomen mestaruuden häviämättä eräkään turnauksessa, jossa olivat poikkeuksellisesti mukana kaikki Suomen parhaat pelaajat.

Kansainvälisesti vuoden paras saavutus oli lokakuussa tullut voitto vuoden 2012 junioreiden US Open -voittajasta Samantha Crawfordista. Mainitsemisen arvoisia ovat myös $10.000-turnauksen nelinpelin voitto sekä finaalipaikka ja kolme otteluvoittoa Suomen Fed Cup -joukkueen paidassa.

Pienet vaivat kiusasivat Piia pitkin kautta ja tällä hetkellä hän parantelee rannevaivaa, joka pitää Suomen ykköspelaajan poissa kentiltä joulukuuhun saakka. Tämän vuoksi Piia joutui jättämään väliin mm. erittäin heikkotasoiseksi jääneen $10.000-turnauksen Talissa.

Uusi ammattilaiskausi alkaa Piian osalta helmikuussa. Sitä odotellessa on vuorossa pitkä treenikausi ja SM-liigaotteluita Smashin joukkueessa.

Smash-Tennis onnittelee ja toivottaa menestyksekästä uutta kautta!