Boris Chernov, Micke Malinen, Venla Ahti ja Ella Haavisto viikonlopun ykkösiä Kotkassa

5.3.2012

Onko A- luokan kilpailuja liikaa?

Boris Chernov voitti Kotkassa pelatun heikkotasoisen A- luokan kilpailun. Finaalissa Boris kukisti Ville- Petteri Ahdin 6-1,6-4. Välierissä hän oli kukistanut Petro Parhialan 6-2,6-3. Ville- Petteri puolestaan voitti omassa välierässään Jukka Sillanpään 6-3,6-4.

Kun katsoo Kotkan- ja Pietarsaaren A- luokan kaavioita, herää kolme kysymystä. Miksi pelaajia ei saada mukaan? Miksi Suomessa järjestetään liikaa A- luokan kilpailuja samana viikonloppuna? Tosin tänä viikonloppuna "vain" kolmet. Mitä pitäisi tehdä, jotta A- luokan kilpailut olisivat arvoisiansa? Tällä kertaa Kaarinassa pelattiin ainoa A- luokan kilpailu, jota voidaan kutsua A- luokan kilpailuksi. Tämä ei luonnollisestikkaan vähennä lainkaan kisassa menestyneiden arvoa tai saavutusta mutta on kaikille osallistujille ja koko lajille ikävä asia.

Miesten C- luokassa Micke Malinen oli jälleen ykkönen. Välierissä hän kukisti Janne Aution 6-1,6-3 ja finaalissa Vesa Ahdin 6-4,6-1. Vesa kukisti välierässään Ilkaa Kesselin 6-4,6-4.

T13- sarjassa Venla Ahti oli ykkönen. Välierissä kukistui Elli- Roosa Uusitalo 6-1,6-3 ja finaalissa Andrea Widingin 7-5,6-1. Ella Haavisto eteni sarjassa välieriin, jossa koki tappion Widingille luvuin 4-6,0-6.

T10- sarjassa Ella oli ylivoimainen. Hän pelasi lohkona pelatussa kilpailussa kolme ottelua ja hävisi niissä yhteensä yhden pelin.

T12- sarjassa Luukas Ristola sijoittui kolmanneksi lohkona pelatussa kilpailussa.