Mika Kosonen voitti SEB JGP- Mastersin!

14.11.2011

Krsitina Parviainen hopealla

Tapiolassa pelattiin viikonloppuna upean kilpailusarjan upea päätösturnaus. SEB JGP- kilpaiusarja oli tänä vuonna tuotu näyttävästi esille ja Suomeen oli lopultakin saatu kilpailusarja jonka ulkoisiinkin puitteisiin oli panostettu hienosti.

P16- sarjassa Mika Kosonen oli päätöskisan kirkkain tähti Itä-Helsingin suurseurasta. Mika päihitti alkulohkossa kaikki vastustajansa suoraan kahdessa erässä ja sama meno jatkui päätöspäivänä. Välierissä kukistui Tero Jokinen luvuin 6-4,6-4 ja finaalissa Julius Kaverinen luvuin 6-4,6-3. Tämä vuosi on ollut Mikalle huikea läpimurto ikäluokkansa kärkeen kotimaassa ja kansainvälisestikkin on jalka laitettu oven väliin mm. yhdellä ITF- sarjan finaalilla syksyllä Norjassa ja TE- osakilpailu voitolla Latviassa. Toivotaan että Kososen juna ei hidasta vauhtia vaan kehitys ja menestys poikii vielä kovempaa harjoitteluintoa ja motivaatiota tulevalle kaudelle.

Kristina Parviainen pelasi myös hienot kilpailut. Alkulohkossa kaatuivat niin Humaloja kuin Malinen. Välierissä Elina Joronen joutui tunnustamaan Kristina paremmakseen luvuin 6-1,7-6. Finaalissa Milka-Emilia Pasanen oli vahvempi numeroin 6-2,6-2. Kristina omaa monipuolisen lyöntivalikoiman ja on kehittynyt kovasti kauden aikana. Toivotaan myös Kristinan kohdalla, että kova ja laadukas herjoittelu saa entistä enempi potkua menestyksestä.

Daniel Hakala ja Anttoni Kinnunen olivat myös mukana kilpailussa, mutta eivät tällä kertaa edenneet lohkoistaan välieriin.

Smash-Tennis toivoo jokaisen kilpavalmennettavan panostavan ensi kaudella tähän kilpailusarjaan. Ainoastaan hyvä menestys ja aktiivinen systemaattinen osanotto maailmalla järjestettäviin ITF- kilpailuihin lienee syy jäädä pois joistakin tämän sarjan osakilpailuista. Ensi kaudella starttaa myös uusi kilpailusarja nimeltään Junior Finnish Tour ja siinä pelataan osakilpailuita 18v- sarjassa. Kun tähän lisätään aikuisten Finnish Tour sekä kansalliset kilpailut ja liigat, niin kotimaassa on tarjolla maukkaita kilpauluita kaikille, sekä mahdollisuus rakentaa harjoittelua motivoiva kilpailukalenteri kotimaan kilpakentille. Toivotaan vielä, että kilpailukalenteri rakennetaan tennisliiton kilpailuvaliokunnan puolesta siten, että toisiaan syöviä päällekkäisyyksiä ei ensi vuonna tule tämän vuoden tapaan. On oletettavaa, että myös kansalliset luokkakilpailut suunnitellaan ensi kaudelle siten, ettei saman luokan kilpailuita pelata liikaa saman viikonlopun aikana, jottei niin moni sarja pelattaisi turhaan tynkäkisoina.