Hermanni Tiaisen fiiliksiä Davis Cup -leiristä

4.2.2018

Hermanni Tiainen
Hermanni Tiainen

Treenasi Suomen parhaiden kanssa

Smashin ykkösjunnu Hermanni Tiainen osallistui 24.-27.1 kapteeni Jarkko Niemisen ja apuvalmentaja Veli Paloheimon vetämälle Davis Cup -leirille. Paikalle oli kutsuttu kahdeksan pelaajaa - maajoukkue sekä muutama potentiaalinen tuleva edustuspelaaja. Smashiä edusti 17-vuotiaan Hermannin lisäksi 22-vuotias Kotkan Ville-Petteri Ahti.

"Oli hienoa treenata maamme huipujen kanssa 4h päivässä ja muutenkin tutustua joukkueen jäseniin paremmin. Vietimme aikaa myös treenien ulkopuolella ja teimme asioita joukkueena, mikä on mukavaa vaihtelua tennispelaajalle. Ilmapiiri leirillä oli todella kannustava sekä positiivinen ja kaikki vetivät koko ajan tosissaan."

Lajilegenda Jarkko Nieminen treenasi välillä itse mukana ja tarkkaili sekä neuvoi pelaajia muun ajan. 

"Oli hienoa saada palautetta pelaajalta, joka on ollut niinkin korkealla maailmanlistalla kuin Jarkko. Peliin liittyvä palaute ja vinkit olivat täysin linjassa sen kanssa mitä ollaan omien valmentajieni kanssa työstetty syksystä lähtien. Fysiikka ja kropasta hyvää huolta pitäminen on tärkeätä. Huippupelaajat ovat kaikki todella kovassa kondiksessa ja kroppa joutuu jo pelkästään kisatilanteissa todella koville. Treenit olivat leirillä rankkoja, mutta pysyin erinomaisesti mukana."

Paikalla oli myös nelinpelissä maailman eliittiin kuuluva Henri Kontinen, jota vastaan Hermanni pääsi kokeilemaan taitojaan.

"Yritin osua Henkkaan muutaman kerran, mutta kaveri on kyllä uskomattoman nopea verkolla! Tykkään nelinpelistä, koska se on nopeata ja siinä on paljon taktisia ulottuvuuksia. Oli hauskaa treenata tätäkin pelimuotoa vähän enemmän ja vielä Grand Slam -voittajan kanssa."

Hermannin talveen ja kevääseen mahtuu paljon kisoja niin kotimaassa, kuin ulkomaillakin. Helmikuussa on vuorossa liigaa sekä kaksi kotimaan kisaa. Maaliskuussa huippulupaus kilpailee aikuisten ammattilaiskisoissa Kreikassa. Tarkoituksena on hakea arvokasta kokemusta ja kovia otteluita sekä tietysti harjoitella ulkona pelaamista. Vaikka Suomessa pelataan tennistä sisätiloissa yhdeksän kuukautta vuodesta, maailmalla suurin osa ammattilaisturnauksista pelataan ulkona - joko massalla tai kovilla.

"Odotan todella innolla Kreikan kisoja ja myös huhti-toukokuun ammattilaiskisoja ulkomailla (kohde päätetään myöhemmin). Olen tähän mennessä pelannut melko vähän ammattilaisturnauksia, mutta olen onnistunut jo kaksi kertaa karsimaan läpi pääsarjaan. Tämä on aina tavoitteena kun näitä pienempiä kisoja pelataan, koska ATP-pisteitä ja palkintorahaa tulee vasta pääsarjassa menestymisestä. Ulkona pelaaminen on tärkeätä kehitykseni kannalta ja on hienoa, että pääsen jo nyt aloittamaan valmistautumisen kesän ulkokisoihin ja pelaamaan kovia äijiä vastaan. Iso kiitos seuralle kun tukee minua ja Vilpeä (Ahti) matkallamme kohti ammattilaisuraa!"

Seuraavaksi Hermanni on tositoimissa lauantaina 10.2 kun Smashin miesten liigajoukkue kohtaa sarjan puolivälierissä sisarseura Smash-Kotkan. Ottelu alkaa Smash Centerissä klo. 12:30. Tervetuloa kaikki paikalle nauttimaan hyvästä tenniksestä ja kannustamaan Smash voittoon!

Suomen Davis Cup -joukkue puolestaan kohtaa jo 3.-4.2 Tunisian vieraskentillä.

 

Tulosruudun juttu Davis Cup -leiristä (alkaa kohdasta 5:10)

 

Hermannin ITF-profiili, josta voi seurata edesottamuksia ammattilaiskisoissa

 

Tennisliigan loppukauden ohjelma

 

Davis Cup Tunisia - Suomi