Piia Suomalainen lähtee voitto mielessä Taliin

8.11.2016


Smashin Piia Suomalainen pelaa seuraavaksi Talissa järjestettävässä Aava Orto-Lääkärit Openissa. 12.-19. marraskuuta pelattavan turnauksen kokonaispalkintosumma on 10 000 dollaria.


- Voitto mielessä lähden Taliin, Suomalainen toteaa, vaikka hän ei lukeudukaan turnauksen ennakkosuosikkeihin.

Turnauksen kovin ranking-sijoitus on ranskalaisella Margot Yerolymoksella. Hän sijaitsee tällä hetkellä WTA-listalla sijalla 378.

- Kovia pelejä on tiedossa. Jokaista matsia lähden kuitenkin voittamaan. Katsotaan kuinka pitkälle rahkeet riittävät.
 

Suomalainen on täydessä iskussa

Suomalainen lähtee valloittamaan Talia hyvässä kunnossa. Loppukesästä kipeytynyt jalkapöytä on saatu kuntoon, eikä uusia loukkaantumisia ole tullut.

- Toivottavasti pysyn terveenä myös jatkossa. Se on edellytys sille, että pystyn nostamaan myös omaa ranking-sijoitusta.

Tällä hetkellä hänen ranking-sijoitus on 728. Suomalainen on kuitenkin vakuuttunut siitä, että hän pystyy parantamaan sijoitusta tulevan tenniskauden aikana. Vuonna 2011 Suomalainen oli listassa korkeimmillaan: sijalla 356.

- En varmasti pelaisi, ellei tavoitteena olisi parantaa ranking-sijoitusta. Sen eteen tässä tehdään töitä. Liikaa sijoitusta ei kannata kuitenkaan tuijottaa, vaan kannattaa keskittyä harjoitteluun ja pelaamiseen.
 

Tavoite kansainvälisillä kentillä

Muista tulevista koitoksista Suomalainen ei vielä osaa sanoa. Kansainvälistä kilpailukalenteria ei vielä ole julkistettu, joten turnauksista ja palkintosummistakaan ei vielä ole tietoa. Tavoite on kuitenkin kansainvälisillä kentillä.

- Luultavasti kierrän kymppitonnin kilpailuja. Yritän kuitenkin löytää kilpailukohteita siten, että samalla reissulla voisi osallistua useampaan turnaukseen. Yhden turnauksen takia ei välttämättä kannata matkustaa toiselle puolelle maailmaa.

Erityisesti kiinnostaa pelaaminen Yhdysvalloissa.

- Jenkeissä kilpailut on yleensä hyvin organisoitu ja järjestetty. Ihmiset ovat hyvin avuliaita ja englannilla pärjää hyvin. Siellä on myös kovempi taso.
 

Linkki Tali Open ja Aava Orto-Lääkärit Open -kisan sivuille