Tennisliitto tiedottaa

14.1.2014

Muutoksia kilpailumääräyksiin, uusi tasoluettelo, ranking, Ässä, sarjatennis ja koulutuksia

Hyvät seurojen yhteyshenkilöt ja kilpailunjohtajat,

 

Uusi vuosi on jälleen alkanut, ja paljon kiinnostavaa tenniksen kilpailutoimintaa on edessä! Tässä teille tärkeää tietoa näihin asioihin liittyen.

 

Uudet, täydennetyt kilpailumääräykset ovat astuneet voimaan 1.1.2014. Ne on julkaistu Ässässä. Yhtenä nostoni huomauttaisin, että määräyksiin on lisätty kohta jonka nojalla kilpailunjärjestäjät voivat puuttua myös taustajoukkojen käytökseen.

”Kaikki tenniskilpailuihin osallistuvat pelaajat, heidän valmentajansa ja taustahenkilönsä ovat velvollisia varmistamaan, että tenniskilpailut voidaan toteuttaa asianmukaisesti ja ilman häiriöitä. Tämä tarkoittaa erityisesti sitä, että kaikilla osallistujilla on mahdollisuudet häiriöttömään kilpailusuoritukseen ja että reilun pelin vaatimukset täyttyvät.

Kilpailunjohtajan ja hänen apulaistensa velvollisuutena on osaltaan varmistaa tenniskilpailujen häiriötön sujuminen. Mikäli häiriöitä ilmenee, voidaan ryhtyä seuraaviin toimenpiteisiin. Ensimmäisessä vaiheessa tässä säännöksessä tarkoitettua häiriötä aiheuttavaa henkilöä varoitetaan. Mikäli varoitus ei johda tilanteen korjaantumiseen tai rike on vakava, voidaan häiriötä aiheuttava henkilö poistaa kilpailupaikalta. Mikäli edellä mainitut toimenpiteet eivät johda tulokseen häiriön poistamiseksi, voidaan pelaajaan kohdistaa tenniksen sääntöjen tai näiden kilpailumääräysten mukaisia sanktioita (esim. ottelun keskeyttäminen) hänen valmentajansa tai taustahenkilönsä menettelyn seurauksena.

Kilpailunjohtajan tulee raportoida edellä mainittujen toimenpiteiden suorittamisesta STL:n kilpailupäällikölle. Valmentajan tai muun taustahenkilön häiriökäyttäytymisen uusiutuminen voi johtaa siihen, että näissä kilpailumääräyksissä tarkoitettuja sanktioita kohdistetaan pelaajaan (esim. ottelun keskeyttäminen tai määräaikainen pelikielto).”

 

Uusi tasoluettelo julkaistaan 15.1.2014 illalla. Sitä seuraavan viikonlopun kilpailut pelataan vielä vanhalla listalla. Huom! Sarjatenniksen pelaajajärjestyksen tulee pohjautua 15.1.2014 jälkeen uuteen tasoluetteloon eli pelaajajärjestys saattaa muuttua. Seuraavassa tasoluettelossa (15.1.2014) on mukana pisteet vuoden 2013 loppuun asti. Siinä noudatetaan vanhaa pistelaskentaa. Tasoluettelossa olevat pelaajien tasot lukitaan pelaajien tietoihin. Tämän jälkeen pelaajatiedoissa näkyvät pisteet ja keskiarvot muutetaan takautuvasti uuden pistelaskennan mukaisesti. 15.1.2014 ilmestyvään tasoluetteloon lisätään tasoja luokkien sisään. Jokaisen luokan sisällä tulee olemaan 12 luokkaa.

 

 

Rankingit julkaistaan vuoden alusta alkaen joka kuun ensimmäinen päivä (juniori ja seniori). Järjestys pysyy siis samana kuukauden ajan. Samaa käytäntöä tullaan käyttämään 10-vuotiaissa. Tämän uudistuksen myötä 10-vuotiaat pystytään sijoittamaan vanhempien ikäluokkien kilpailuissa. Tammikuun ensimmäisessä rankingajossa oli virheitä. Tästä johtuen rankingit ajettiin uudelleen 13.1.2014. Muutoksia on 11- ja 15-vuotiaiden osalta.

 

Tennisopenin ja Ässän yhteys on nyt ainakin toistaiseksi katkaistu ilmenneiden virheiden vuoksi. Kilpailunjärjestäjät voivat edelleen käyttää Openia mutta tulokset pitää syöttää erikseen Ässään viimeistään kilpailuja seuraavana arkipäivänä.

 

Ässän käytössä on ilmennyt joitakin kummallisuuksia kaavioiden tallentumisessa ja tulosten tallentamisessa. Huom! pitäkää tietokoneella vain yhtä Ässän ikkunaa kerrallaan auki tallentaessanne tietoja. Mikäli virheitä ilmenee, pyrkikää kirjaamaan mahdollisimman tarkasti mitä teitte ennen virheen ilmenemistä, ja raportoikaa asiasta allekirjoittaneelle. Teemme kovasti töitä, jotta saisimme Ässän toimimaan virheettömästi. Aiemmin ilmenneitä ilmoittautumisongelmia ym on jo korjattu.

 

Kilpailulupamaksukäytäntö on muuttunut vuoden 2014 alusta kiinteästä maksusta starttiperusteiseksi. Kilpailulupamaksut laskutetaan viikoittain.

 

Kilpailunjohtajakoulutuksista jatkokoulutus järjestetään la 18.1.2014 klo 10-15 Helsingissä, Meilahdessa. KOULUTUKSEEN VOI ILMOITTAUTUA VIELÄ TÄNÄÄN, 14.1.2014!!!

Jatkokoulutuksessa tullaan käsittelemään päivitettyjä arvokilpailujen kilpailumääräyksiä ja Ässän arvontaominaisuutta.

 Edellä mainitun koulutuksen lisäksi seurat voivat tilata koulutuksia myös itse. Lisää tietoa asiasta ja muutenkin koulutusten sisällöstä: http://www.tennis.fi/koulutus/kilpailunjohtajakoulutus/

 

Sisäkauden sarjatenniksen (2013-2014) kausi on jo pitkällä. Muistattehan, että ottelut pitää olla pelattuina 28.2.2014 mennessä! Pelaamattomista sarjaotteluista tullaan kilpailumääräysten mukaisesti lähettämään seuroille sakkomaksut. Luovutukset tulee merkitä 6-0, 6-0 tuloksin ilman pelaajatietoja, ja lisätietoja kenttään merkintä luovutus. Varmistattehan, että joukkueillanne on sovitut pelipäivät kaikille otteluille ja että ne on merkitty Ässään. Otteluaikamuutoksista voi ilmoittaa: harri.heliovaara@tennis.fi.

Nousut, putoamiset ja niihin liittyvät karsinnat
Miesten Tennisliigan kaksi viimeistä joukkuetta karsii I-divisioonan lohkovoittajien kanssa paikasta Tennisliigaan. Pelitapa vahvistetaan myöhemmin.
Miesten I-divisioonan lohkon viimeiset joukkueet putoavat suoraan II-divisioonaan.
Miesten II-divisioonan lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista II-divisioonan lohkon voittajaa vastaan. Ottelun voittaja nousee I-divisioonaan. Lohkoparit: A-C, B-D.
Miesten II-divisioonan viimeiset joukkueet putoavat suoraan III-divisioonaan.
Miesten III-divisioonan lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista III-divisioonan lohkon voittajaa vastaan. Voittaja nousee II-divisioonaan. Lohkoparit: A-B, C-D, E-F, G-H.
Miesten III-divisioonan viimeiset joukkueet putoavat suoraan IV-divisioonan.
Miesten IV-divisioonassa lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista IV-divisioonan lohkon voittajaa vastaan. Ottelun voittaja nousee III-divisioonaan. Lohkoparit: A-B, C-D, E-F, G-H, I-J, K-L.

Naisten Tennisliigan kaksi viimeistä joukkuetta karsii I-divisioonan lohkovoittajien kanssa paikasta Tennisliigaan. Pelitapa vahvistetaan myöhemmin.
Naisten I-divisioonan lohkon viimeiset tippuvat II-divisioonaan.
Naisten II-divisioonassa lohkovoittajat nousevat suoraan I-divisioonaan.
Nousukarsinnat pelataan 21-23.3.2014. Seurat sopivat itse pelipaikan. Jos sopimukseen ei päästä, arpoo Tennisliiton kilpailupäällikkö pelipaikan.

 

Ulkokauden 2014 sarjatennikseen tulee jokaisen joukkueen ilmoittautua mukaan 31.3.2014 mennessä. Tämän jälkeen joukkueita voidaan ottaa sarjaan vain luopuneiden tilalle. Ilmoittautumisen jälkeen seuroille lähetetään osallistumismaksu. Ilmoittautumiset: harri.heliovaara@tennis.fi.

 

Terveisin,

Raisa Törnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö