Piialle ja Ellalle niukka nelinpelitappio

15.11.2012

Lue yhteenveto kaksijakoisesta kaudesta!

Piia Suomalainen ja Ella Leivo (yhteisranking 1917) kohtasivat Talin $25.000-turnauksen nelinpelin toisella kierroksella slovakialaiskaksikon Zuzana Luknarova/Anna Karolina Schmiedlova (yhteisranking 721).

Tasaisen ottelun ratkaisu meni tilanteessa 6-7(2),6-3 pitkänä tie-breakina pelattavaan kolmanteen erään. Siinä slovakialaiset olivat parempia lukemin 10-6.

Talin turnaus päätti Piian kauden ammattilaiskisojen osalta. Kaudesta jäi hieman ristiriitainen maku. Tavallaan se oli Piian paras koskaan, sillä hän voitti ensimmäisen kerran kaksi $10.000-turnausta saman vuoden aikana. Ottaen huomioon, että Piia pelasi vain neljä tämän kokoluokan kisaa oli onnistumisprosentti korkea. Kahdesta muusta "kymppitonnista" jäi käteen semifinaalipaikka sekä tappio edellisen viikon voittajalle toisella kierroksella. Kummatkin tappiot tulivat tiukkojen kolmieräisten ottelujen päätteeksi.

Piian viime vuoden tavoitteena oli parantaa rankingia sen verran, että hän pääsisi useammin mukaan suoraan isompien turnausten pääsarjaan. Tavoite toteutui ja tänä vuonna Piia nähtiinkin kuusi kertaa pääsarjassa $25.000-turnauksissa ja kaksi kertaa $50.000-turnauksissa.

Mahdollisuudet huippukauteen olivat näin ollen olemassa, mutta neiti Fortuna päätti kurittaa Suomen ykköspelaajaa oikein olan takaa. Kahdeksasta mainitusta pääsarjasta, Piia kohtasi kuusi kertaa heti avausottelussaan jonkun seuraavista kolmesta pelaajasta: 1-sijoitettu, 2-sijoitettu, kisan tuleva voittaja. Koomista, eikö vain? Ottelut olivat tiukkoja, usein kolmieräisiä, mutta Piia ei aivan pystynyt yllättämään ennakkoon kovempia pelaajia.

"Pelasin useita hyviä otteluita, voitin kaksi kisaa, mutta silti harmittaa. Arpaonnelle ei enää syksyllä voinut kuin nauraa. Joka kisassa on pelkästään karsijoita kahdeksan kappaletta, niin olisi voinut osua edes muutaman kerran vaikka joku heistä."

Joulu-tammikuussa Piia pelaa Smashin edustusjoukkueessa SM-liigaa. Kun seuraavat ammattilaisturnaukset ovat ohjelmassa jo helmikuun alussa, ei lomaa tule paljoa vietettyä.

SM-liigaa voit seurata osoitteessa www.tennisliiga.fi sekä Smashin sivuilta. Mitaliottelut pelataan 26.1 ja sitä ennen on vuorossa jo syyskuussa alkaneen runkosarjan otteluita.