Naisten ystävyysottelu Smash - ÅLK pelattiin FiTe Clubilla

11.6.2009

Iga tositoimissa.
Meillä kaikilla oli niin mukavaa.

Perinne jatkuu ensi vuonna Turussa!

Viime syyskuussa turkulaisseura ÅLK kutsui meidät harrastelijanaiset ystävyysotteluun Turkuun. Neljän naisen voimin kävimme pelaamassa viikonlopun aikana kaksi neluria ja neljä kaksinpeliä kukin. Niin onnistunut oli reissumme, että päätimme tehdä tapahtumasta perinteen ja kutsua turkulaiset vasta-vierailulle. Ottelu pelattiin FiTe Clubilla viime viikonloppuna (6.-7.6.).

Tapahtuma hiukan kasvoi viime vuodesta; vieraita tuli 8 pelaajaa ja Smashistä meitä oli kentällä 9. ÅLK:n joukkueessa pelasivat Anita Kulta-Sundqvist, Marjut Rintala, Marie Germer, Tiina Myllymäki, Laura Sundström, Kristiina Liukko, Katri Hotti ja Nina Helajärvi. Heidän kaikkien valmentaja Jenni Vuola, tapahtuman primus moottori alusta alkaen, oli myös mukana omiansa tsemppaamassa ja järjestelyitä avittamassa.

Smashin joukkueessa pelasivat Leena Aalto, Leena Heiskanen, Tanja Kirjavainen, Meri Kokkonen, Iga Piotrowska, Sanna Qvisen, Elina Söderholm, Viivi Tuovinen ja Leena Vuorensola-Reunanen. Useimmat meistä ovat Juha Romppasen valmennusryhmissä. Juha kävikin toteamassa, että hyvin ovat hänen oppinsa menneet perille; perustekniikka on hallussa ja osasimme voittaa tärkeät pallot usein, vaikka kilpailutilanne meitä kaikkia hiukan jännittikin. Olimme tylyjä emäntiä; pelit päättyivät molempina päivinä meille, lauantaina 17-2, sunnuntaina 14-6. Itse pelit olivat tasaisia, 15 matsia meni kolmanteen erään (joka pelattiin tie-break 10:een) ja kuusi niistä päättyi 10-9. Jotta saimme pelit mahdutettua noin tuntiin per ottelu, aloitimme ensimmäisen ja toisen erän tilanteesta 2-2, game:it  pelattiin ilman etuja (tilanteessa 40-40 seuraava pallo ratkaisi), tilanteessa 6-6 pelattiin tie-break 5:een (yhdenkin ero riitti). Mahdollinen kolmas erä pelattiin pitkänä tie-breakina 10:een.

Pelisysteeminä oli Davis Cupista tuttu rakenne. Joukkueet oli etukäteen jaettu pareihin (= maihin) ja kukin pari pelasi lauantaina toisen seuran paria (ja sunnuntaina uutta paria) vastaan niin, että jokainen pelasi kaksi kaksinpeliä
ja yhden nelurin per päivä. Tiistainakin tuntui vielä reisissä, että oli urheiltu.

Sää ei meitä aivan suosinut. Onneksi pääsimme lauantaina sisälle halliin pelaamaan, kun ulkona satoi ja oli kylmä. Sunnuntain pelit pelasimme ulkona kohtalaisessa 14 asteen lämmössä, kuten kuvista näkyy. "Kiva kun naisetkin
järjestävät omia urheilutapahtumia.", "Hieno tapahtuma harrastelijalle saada ottelukokemusta.", "Hyödyllistä pelata eri tasoisia ja eri tyylisiä pelaajia vastaan." olivat osallistuneiden pelaajien tuoreita kommentteja ja kiitoksia. Kiitokset kaikille mukana olleille! Perinne jatkuu ensi vuonna Turussa!

Tennisterkuin,  Sanna Q.