Suomen Tennisliitto tiedottaa

17.1.2018

Kilpailuinfoa

Hyvät seurojen yhteyshenkilöt,

 

Alla hyödyllistä infoa seuranne jäsenille kilpailutoimintaan liittyen. Olisi hienoa jos voisitte viestiä näitä asioita eteenpäin jäsenistöllenne. Kiitos! Nyt on esimerkiksi loistava tilaisuus aikuisharrastajilla lähteä kokeilemaan kilpailutoimintaa Luokkamestaruussarjassa jossa pelataan myös E-luokkaa.

 

Vinkkejä ja infoa pelaajille kilpailutoimintaan liittyen:

 

 1. Uudet kilpailusarjat 2018 – 9V Miditour ja Luokkamestaruussarja

9v Miditour on uusi kilpailullinen sarja Tykkimäkikilpailujen ja 10-vuotiaiden Cinia JGP:n väliin. Sarjaa pelataan sekä Etelä- että Pohjois-Suomessa. Kyseessä on päiväkilpailu jossa jokainen osallistuja saa useamman 2-peliottelun midikentällä. Sarjasta löytyy lisätietoa: http://www.tennis.fi/kilpailut/9v-miditour/

Luokkamestaruussarjaa pelataan B-, C-, D- ja E-luokissa, pelimuotoina 2-peli, 4-peli sekä mixti. Voit valita itsellesi mieluisimman pelitavan tai osallistua korkeintaan kahteen luokkaan/kilpailu. Osakilpailuja on kuusi ja vuosi huipentuu mastersiin parhaiden osalta. Sarjasta löytyy lisätietoa: http://www.tennis.fi/kilpailut/luokkamestaruussarja/
Kaikille löytyy varmasti sopiva luokka. Nyt on oivallinen mahdollisuus osallistua 4-peliluokkiin, joita on paljon toivottu.

 

 1. Ässä-tunnukset

Mikäli et ole kilpaillut aiemmin ja sinulla ei ole pelaajanumeroa, tulee Tennisliiton rekisteröidä sinut järjestelmään ensimmäisellä kerralla. Tämä käy helpoiten täyttämällä lomake sivuilla: http://www.tennis.fi/rekisteroityminen/ Rekisteröimisiä tehdään Tennisliiton toimistolla toimistoaikoina.

 

Mikäli olet käyttänyt Ässää viimeksi edellisen kerran keväällä 2017 tai sitä ennen, tulee sinun itse rekisteröityä uuteen Ässään (Ässän etusivulla, oikeassa ylälaidassa). Tällöin saat uuden pelaajanumeron sekä uuden tunnuksen ja salasanan Ässään. Rekisteröitymisen yhteydessä vanhan Ässän tiedot päivittyvät uuteen.

 

 1. Kilpailemisen aloittaminen

www.tennis.fi sivuille on koottu hyvä tietopaketti kilpailemiseen liittyen. Tämä toimii apuna kilpailemista aloitettaessa tai hyvänä yleisinfona muutenkin. Linkki sivulle on: http://www.tennis.fi/kilpailut/ohjeita-kilpailemiseen/

 1. Lisenssi

Kilpailulisenssit vuodelle 2018 on ostettavissa Ässässä.

Hinnat:
Aikuiset koko vuosi 36 €
Aikuiset ajalle 1.9.-31.12.2018 24 € (ostettavissa 1.9.2018 alk.)

Juniorit koko vuosi (11-18v.) 18 €
Juniori U10 koko vuosi 10 €
Juniorit kertalisenssi 7 €Aikuiset kertalisenssi 17 €

Juniorit koko vuosi (2000-2007 syntyneet) 20 €

Juniori U10 koko vuosi (2008 tai myöhemmin syntyneet)10 €

Juniorit kertalisenssi 7 €

HUOM! Muistattehan ostaa vuoden 2018 kilpailulisenssin ennen vuoden ensimmäistä sarjaottelua!
Kilpailulisenssi ei sisällä vakuutusta!

 

 1. Kilpailukalenteri

Pelaajilta ja seuroilta on tullut toive saada näkyville kauden kilpailut yhdessä näkymässä verkkosivuilla. Kansalliset kilpailut ajalle 1.1.-31.8.2018 ja arvokilpailut koko vuodelle 2018 (listaus) löytyvät nyt verkkosivuilta:  http://www.tennis.fi/kilpailut/kansalliset-kilpailut-2018/  .
Tiedot kilpailuista on kerätty ja listattu su 14.1.2018 Ässässä olleiden tietojen mukaisesti.

Tarkemmat tiedot kilpailuista (esimerkiksi luokat, ilmoittautumisajat ym) löytyvät www.tennisassa.fi verkkosivuilla olevista kilpailukutsuista.

 1. 4-peli (osallistumisoikeus ja sijoittaminen)

15.1.2018 on astunut voimaan muutoksia liittyen 4-pelin osallistumisoikeuteen ja sijoittamiseen.

4-pelissä pelaaja saa osallistua siihen luokkaan (tai ylempään) jossa hän on korkeammalla voimassa olevissa tasoluetteloissa (2-pelin tai 4-pelin tasoluetteloissa). Esimerkiksi pelaajan ollessa 2-pelissä C-luokassa ja 4-pelissä D-luokassa, saa hän osallistua 4-pelissä C-luokkaan tai korkeammalle, ei D-luokkaan. Mikäli 4-pelissä on rajoitettu osallistujamäärää pelaajien paremmuuden mukaan, otetaan 4-pelissä pelaajat mukaan 4-pelin tasoluettelon mukaisesti (pelaajien yhteenlasketut sijaluvut).

4-pelissä sijoitukset määräytyvät kaikissa luokissa (myös junioriluokissa!) 4-pelin tasoluettelon mukaan.Pelaaja saa 4-pelissä osallistua siihen luokkaan (tai ylempään) jossa hän on korkeammalla voimassa olevissa tasoluetteloissa (2-pelin tai 4-pelin tasoluetteloissa). Esimerkiksi pelaajan ollessa 2-pelissä C-luokassa ja 4-pelissä D-luokassa, saa hän osallistua 4-pelissä C-luokkaan tai korkeammalle, ei D-luokkaan. Mikäli 4-pelissä on rajoitettu osallistujamäärää pelaajien paremmuuden mukaan, otetaan 4-pelissä pelaajat mukaan 4-pelin tasoluettelon mukaisesti (pelaajien yhteenlasketut sijaluvut).

HUOM! 4-pelien sijoittamisessä käytetään 15.1. alkaen kaikissa luokissa (Huom! myös junioriluokissa) perusteena 4-pelin tasoluettelon pelaajien yhteenlaskettuja sijalukuja.

 

 1. Seurasiirrot

Pelaajalla voi olla kolme eri edustusseuraa. Varsinainen edustusseura (voimassa toistaiseksi), yleisen sarjatenniksen edustusseura (voimassa aina yhden kauden – sisäkausi ja ulkokausi erikseen), sekä senioreiden sarjatennikseen edustusseura.
Varsinaisia ja yleisen sarjatenniksen edustusmuutoksia muutetaan pelaajaprofiileihin kaksi kertaa vuodessa (1.5. ja 1.9.). http://www.tennis.fi/kilpailut/seurasiirrot/ verkkosivulla olevan lomakkeen täyttämällä voi ilmoittaa seurasiirroista. Lomakkeen voi täyttää jo nyt kevään siirtoja varten.
Mikäli vaihdat seuraa, ei edustus muutu muuten kuin tämän prosessin kautta.

 1. Sarjatennis (yleinen)

Sisäkauden sarjatenniksen kausi päättyy 28.2.2018. Pelaattehan ottelut ennen tätä ja merkitsette tulokset Ässään. Sisäkauden nousukarsinnat pelataan kaikilla tasoilla viikonloppuna 16.-18.3.2018.

Ulkokauden sarjatenniskausi alkaa 1.6.2018. Ulkokauden sarjatenniksessä joukkueet jatkavat automaattisesti edellisen kauden perusteella, elleivät vetäydy sarjasta 30.4.2018 mennessä.
SM-liigacup ja 1-divisioonat pelataan keskitetysti 6.-8.2018. Miesten ja naisten SM-liigacupit pelataan Tampereella.

 

 1. Vapaaehtoinen urheiluvakuutus

  Suomen Tennisliitto suosittelee kaikille kilpapelaajille vapaaehtoisen urheiluvakuutuksen, Sporttiturvan, ottamista OP Vakuutukselta. Tennisliiton kilpailutoimintaan osallistuvien tulee lunastaa kilpailulisenssi (www.tennisassa.fi), joka EI sisällä vakuutusta.

Vuoden 2018 vakuutuksen voit hankkia täältä: www.suomisport.fi

Sporttiturva on tapaturmavakuutus kilpailuihin, harjoituksiin ja leireille (huom! voimassa ulkomailla yhtämittaisilla matkoilla korkeintaan 3 kk).

Vakuutusyhtiö OP Vakuutus tarjoaa vakuutuksina vuodelle 2018:
1) Aikuisten (syntynyt vuonna 1999 tai aikaisemmin) vakuutus hintaan 300€
2) Nuorten vakuutus 1 (vuosina 2000-2005 syntyneet) hintaan 115€
3) Nuorten vakuutus 2 (vuonna 2006 syntyneet) hintaan 35 €
4) Nuorten vakuutus 3 (vuosina 2007 ja myöhemmin syntyneet) hintaan 35€

Nuorten vakuutus 3 on voimassa muissakin urheilulajeissa kuin tenniksessä.

 

Terveisin,

Raisa Törnroos-Heinonen

Tennisliitto, kilpailupäällikkö