Suomen Tennisliitto tiedottaa kilpailuista ja kilpailusäännöistä sekä koulutuksista

20.12.2016 klo 22:00

Kannattaa lukea!

  1. KILPAILUMÄÄRÄYKSET

Uudet päivitetyt kilpailumääräykset astuvat voimaan 1.1.2017. Alla kootusti määräyksiin tulevat muutokset. Päivitetyt kilpailumääräykset julkaistaan Ässässä vuoden vaihteessa.

 

2.3.1 Yleiset luokat
Yleiset luokat ovat naisissa A-, B-, C- sekä D-luokka. Miehissä edellisten lisäksi myös E-luokka.

Pelaaja, joka ikänsä puolesta saa osallistua 12-vuotiaiden luokkaan, voi poikien kilpailussa osallistua MC-luokkaan ja tyttöjen kilpailussa NC-luokkaan (tai ylempään), vaikka hänen tasonsa olisi ylemmässä luokassa. Näissä tapauksissa pelaajat sijoitetaan normaalisti tasoluettelon sijalukujen perusteella.

 

2.6 ILMOITTAUTUMINEN, OSALLISTUMISMAKSU JA KILPAILUN PELAAMINEN
Mikäli osallistuminen perutaan arvonnan jälkeen ja siitä seuraa osallistumismaksun peruutus, voi järjestävä seura pidättää palautuksesta itselleen 10e/luokka/pelaaja käsittelymaksuna. Tästä ei tarvitse mainita kilpailukutsussa. Järjestävä seura voi myös olla palauttamatta arvonnan jälkeen osallistumismaksua ollenkaan. Mikäli näin toimitaan, tulee siitä ilmoittaa kilpailukutsussa samalla kun ilmoittautuminen kilpailuun avataan. Kilpailumaksu palautetaan aina kokonaisuudessaan mikäli pelaaja on maksanut osallistumismaksun ilmoittautumisen yhteydessä eikä ole mahtunut kilpailuun mukaan.

 

2.12 TELEVISIONTI JA NETTILÄHETYKSET
Kilpailujen televisioinnista ja nettilähetyksistä tulee sopia STL:n kanssa. Alle 18-vuotiaiden osalta suositellaan, että nettilähetyksiä tehdään vasta semifinaaleista ja finaaleista.

Mikäli muu taho kuin Tennisliitto (vanhemmat, valmentajat, katsojat) kuvaavat ottelutapahtumia, suositellaan että alle 18-vuotiaiden osalta tähän pyydetään lupa. Näiden muiden tahojen videoiden julkaiseminen on kiellettyä.

 

4.5 Ulkomaalaiset pelaajat
Ulkomaisen pelaajan tulee myös lunastaa kilpailulisenssi.

 

5.1 YLEISTEN LUOKKIEN SUOMENMESTARUUSMESTARUUSKILPAILUJEN SEKÄ AIKUISTEN FINNISH TOURIN SÄÄNNÖT
Säännöt sisältävät useampia muutoksia. Lue säännöt läpi!

 

6.4 JUNIOREIDEN SM-LIIGACUP
Osallistumisoikeus:
Tarvittaessa tämän lisäksi sarjasiirtoanomuksen voi tehdä kyseistä kilpailua varten sähköpostilla Tennisliiton kilpailupäällikölle viimeistään kaksi viikkoa ennen kilpailun alkamisaikaa. Hakemuksesta tulee ilmetä varsinaisen seuran hyväksyntä. Mikäli haetaan tätä poikkeussiirtoa, ei pelaajalla voi olla voimassa muuta sarjasiirtoa yleiseen sarjatennikseen.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuessa on nimettävä vähintään kolme pelaajaa sekä kapteeni/yhteyshenkilö.

RANKING:
Aikuisilla sekä 17-vuotiailla laskennassa otetaan huomioon kahden vuoden tulokset, ja junioreilla vuoden tulokset. Juniori-ikäisillä laskennassa on mukana kaikkien luokkien ottelut, ja junioreilla on yksi keskiarvo.

 

Miditennis:

Miditenniksessä kentän koko: 18m pitkä ja kaksinpeleissä 7,5 m leveä, nelinpeleissä 8,23m leveä. Alue voidaan rajata esimerkiksi teipeillä.

 

Katso kohdasta Maksut, vuodelle 2017 tehdyt muutokset.

 

  1. SEURAAVA TASOLUETTELO

Seuraava tasoluettelo julkaistaan torstaina 5.1.2017.  Viikonlopun 6.-8.1.2017 kilpailut pelataan nykyisellä luettelolla ja viikonlopun 13.-15.1.2017 uudella, 5.1. ilmestyvällä luettelolla.

HUOM! Yleisessä sarjatenniksessä (mukaan lukien Tennisliiga) otetaan uusi tasoluettelo käyttöön heti tasoluettelon ilmestymisen jälkeen! Muistakaa tarkistaa siis pelaajajärjestyksenne!

 

  1. LISENSSIT 2017

 

Nyt sinulla on oivallinen tilaisuus hoitaa jo vuoden 2017 kilpailulisenssiasiat kuntoon! Kilpailulisenssit vuodelle 2017 on nyt ostettavissa Ässässä.

Hinnat:
Aikuiset koko vuosi 36 €
Aikuiset ajalle 1.9.-31.12.2017 24 € (ostettavissa 1.9.2017 alk.)
Juniorit koko vuosi (11-18v.) 18 €
Juniori U10 koko vuosi 10 €
Juniorit kertalisenssi 7 €Aikuiset kertalisenssi 17 €

Juniorit koko vuosi (11-18v.) 20 €

Juniori U10 koko vuosi 10 €

Juniorit kertalisenssi 7 €

 

HUOM! Muistattehan ostaa vuoden 2017 kilpailulisenssin ennen vuoden ensimmäistä sarjaottelua!

 

  1. VAPAAEHTOINEN URHEILUVAKUUTUS - SPORTTITURVA

Suomen Tennisliitto suosittelee kaikille kilpapelaajille vapaaehtoisen urheiluvakuutuksen, Sporttiturvan, ottamista vakuutusyhtiö Pohjolasta. Tennisliiton kilpailutoimintaan osallistuvien tulee lunastaa kilpailulisenssi (www.tennisassa.fi) , joka EI sisällä vakuutusta.

Sporttiturva on tapaturmavakuutus kilpailuihin, harjoituksiin ja leireille (huom! voimassa ulkomailla yhtämittaisilla matkoilla korkeintaan 3 kk).

Vakuutusyhtiö Pohjola tarjoaa vakuutuksina vuodelle 2017:
1) Aikuisten (syntynyt vuonna 1998 tai aikaisemmin) vakuutus hintaan 280€
2) Nuorten vakuutus 1 (vuosina 1999-2004 syntyneet) hintaan 100€
3) Nuorten vakuutus 2 (vuonna 2005 syntyneet) hintaan 30 €
4) Nuorten vakuutus 3 (vuosina 2006 ja myöhemmin syntyneet) hintaan 30€

Nuorten vakuutus 3 on voimassa muissakin urheilulajeissa kuin tenniksessä.

Vuoden 2017 urheiluvakuutus on voimassa kalenterivuoden ja tulee voimaan maksupäivänä klo 24. Mikäli ostat vakuutuksen jo joulukuun 2016 puolella, astuu se voimaan 1.1.2017.

Voit lukea vakuutuksesta lisää ja lunastaa sen verkkosivuiltamme: http://www.tennis.fi/kilpailut/vapaaehtoinen+urheiluvakuutus/

Huomaa, että vaikka vakuutusta ostaessasi ko. sivuilla puhutaan lisenssistä, se kuitenkin tenniksen osalta tarkoittaa pelkkää vakuutusta.

  1. KILPAILUNJOHTAJAKOULUTUKSET 2017

Siirrymme vuoden 2017 aikana käyttämään uutta sähköistä kilpailujärjestelmää, Tournament softwarea. Tavoitteena on, että siirtymä tapahtuu ulkokaudelle 2017.

Uuden järjestelmän käyttö edellyttää lisenssiä jonka seura saa kun sen kilpailunjohtajista vähintään yksi on suorittanut ohjelmistoa koskevan koulutuksen. Alkuvuoden 2017 aikana (helmikuusta alkaen) järjestetään jatko- sekä 1-tason kilpailunjohtajakoulutuksia. Kilpailunjohtajan auktorisointi pysyy voimassa viisi vuotta viimeisimmästä koulutuksesta. Mikäli sinulla on suoritettuna joko 1- tai 2-tason kilpailunjohtajakoulutus, kannattaa sinun osallistua jatkokoulutukseen jossa keskitytään uuteen järjestelmään ja sääntöuudistuksiin. 1-tason koulutuksessa käydään edellä mainittujen sisältöjen lisäksi läpi muutakin perustietoa.

 

Tällä hetkellä alkuvuodeksi on sovittuna seuraavat koulutukset:


Pe 10.2.2017 Jatkokoulutus (Tournament software -ohjelmisto) klo 9.30-13.30.
Koulutus järjestetään Freedom Fund Areenalla, Ristihaantie 2, Espoo.
Koulutus on tarkoitettu 1- tai 2-tason kilpailunjohtajille uuden sähköisen kilpailujärjestelmän käyttöä varten
Hinta: 50e, sisältää kahvin ja sämpylän.
Ilmoittautumiset viim. 1.2.2017 osoitteeseen raisa.tornroos@tennis.fi  (ilmoitathan samalla laskutetaanko koulutus seuralta vai osallistujalta).
Koulutukseen otetaan mukaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Vapaana vielä muutama paikka!

La 11.2.2017 1-tason kilpailunjohtajakoulutus klo 9-18.
Koulutus järjestetään Aktia-Tennishallilla, Martinkallio 4, Espoo.
Koulutus antaa pätevyyden toimia 1-tason kilpailunjohtajana.
Hinta: 60e, sisältää lounaan.
Ilmoittautumiset viim. 1.2.2017 osoitteeseen raisa.tornroos@tennis.fi (ilmoitathan samalla laskutetaanko koulutus seuralta vai osallistujalta).
Koulutukseen otetaan mukaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Vapaana vielä muutama paikka!

LISÄÄ KOULUTUKSIA PÄIVITETÄÄN VERKKOSIVUILLE PIAN!

Niillä alueilla joilla toimii aluekoordinaattori, tilataan koulutukset aluekoordinaattorin kautta.
Seurat voivat lisäksi tilata omia kilpailunjohtajakoulutuksia (tasot: valvoja, 1-taso ja jatko).

 

 

Suuret kiitokset kuluneen vuoden hyvästä yhteistyöstä ja rauhallista joulua!