Smashin jäsen- ja Finland Tennis Clubin palautekyselyn yhteenveto kevätkaudesta 2008

23.7.2008

Yleisesti kyselyn anti oli positiivinen ja saimme jälleen mukavasti palautetta sekä ideoita. Yleisarvosana peliolosuhteille Finland Tennis Clubilla oli 3,85 maksimin ollessa 5. Vastauksia tuli tällä kertaa 137 henkilöltä.

Finland Tennis Club

Sisätenniskenttien siivouksesta annettiin vain muutama negatiivinen palaute eli tavoitteessamme pitää kentät paremmassa kunnossa on onnistuttu. Asiakkailta toivomme edelleen järjenkäyttöä massa-tossujen suhteen. Koville sisäkentille tulee luonnollisesti olla eri kengät kuin massapintaisille kentille sekä sisälle tullessa tulee massatossut riisua jalasta ulko-ovella.

Ilman laadusta on tullut paljon palautetta ja tulevan laajennuksen yhteydessä tulemme remontoimaan nykyistä ilmanvaihtoa mahdollisuuksien mukaan. Sisäilma on tutkittu muutama vuosi sitten kattoremontin yhteydessä ja kaikki arvot olivat jopa normaalia paremmat Kuopion Yliopiston tutkimusten mukaan. Tänä vuonna emme valitettavasti saaneet Lääninhallitukselta avustusta laajennusta varten ja tulemme anomaan sitä uudestaan ensi vuodelle.

Ns. vanha puolen tenniskenttien valot on nyt uusittu ja kentillä 1-4 valonmäärä on noussut n. 40%. Miesten pukuhuoneremontti tehdään loppuun elokuun alkuun mennessä. Kaukolämpöputkien eristeet pyrimme uusimaan myös kesän 2008 aikana ja parannamme myös kenttien 1-4 numerointia sekä laitamme kenttäkartat kenttien oviin. Liiketunnistimet asennetaan elokuun aikana myös kentille 5 ja 6 sekä kenttien 1-4 tunnistimet säädetään uudestaan. Ulkolyöntiseinä on uusittu täydellisesti kevään 2008 aikana asiakkaittemme käyttöön.

Vesikaton vuotoja tullaan taas kerran laittamaan kuntoon takuutyönä Protan Oy:n toimesta.

Plexikupla:

Kuplien ongelmat ovat asiakkaittemme tiedossa. Tulevan laajennuksen myötä olosuhteet paranevat huomattavasti.

Massakentät:

Massakenttien hoitamiseen on kiinnitetty erityistä huomiota ja palautteiden mukaan asiassa on menty eteenpäin.Muistutamme edelleen asiakkaitamme peittämään kentän epätasaisuuksia jo pelin aikana ja tunnin jälkeen kentän kolaaminen ja kastelu tarvittaessa. Kentän ja rajojen harjaaminen sujuu jo kaikilta luontevasti. Kesällä 2008 kenttien rajat ovat nyt nostettu kuopista ja kentille on lisätty massaa. Takaverkkoon tullaan kesän aikana laittamaan vaijeri estämään pallojen vierimisen kovassa tuulessa kentälle 13. Myös harjoille ja muille kentänhoitovälineille määritellään paikka eri kentillä.
Kuplassa on valitettavasti keväällä auringon paisteessa kuuma ja trooppinen ilmasto, mutta ei ainakaan ole kenelläkään kylmä niin kuin alkukesänä 2008.

Völkl Pro Shop

Mailahuolto on saanut paljon positiivista palautetta nopeudestaan. Ensi syksynä luvassa uutta mallistoa miehille ja naisille by Boris Becker. Muistutamme, että voimme tilata shoppiimme minkä mailamerkin tahansa asiakkaan pyynnöstä.

Saunat- ja pukuhuoneet

Miesten pukuhuoneet remontoidaan kesän 2008 aikana. Asiakkaat antoivat palautetta pukuhuoneiden
toimimattomista lukoista. Jotkut asiakkaistamme yrittävät käyttää maksuvälineenä ulkomaisia rahoja ja samalla tukkivat lukot. Toivomme, että ette yritä käyttää ulkomaisia rahoja pukuhuoneiden lukoissa.

Nettivarausjärjestelmä

Tavoitteena saada vakiovuorolaisille mahdollisuus perua vuoronsa netin kautta ilman soittoa hallille ja muutenkin kehittää varausohjelmaa monipuolisemmaksi.

Finland Tennis Clubin ja Smashin palveluista ja asiakaspalvelusta:

Yleisesti ottaen asiakaspalvelijat ovat saaneet hyvää palautetta iloisesta asiakaspalvelusta. Puhelinlinjat ovat varsinkin ilta-aikoina ruuhkaiset ja pyydämekin asiakkaita varaamaan ja peruuttamaan vuoroja mahdollisimman paljon nettivaraimen kautta. Ensi syksynä on tavoitteena saada vakioasiakkaille mahdollisuus perua itse vuoronsa netin kautta omilla tunnuksilla ja näin vähentää puhelinliikennettä kassalla. Paljon kiitosta vastanneilta sai Finland Tennis Clubin nettivarausjärjestelmä helpottaen vuoron-varaamista ja peruuttamista ilman puhelinsoittoa. Netinkautta varattaessa voit soittaa pelikaverillesi ja samalla katsoa netistä vapaita vuoroja sekä tehdä heti varauksen ilman välisoittoja suuntaan tai toiseen. Toivomme asiakkaittemme käyttävän mahdollisimman paljon varaustilanteessa nettiä.

Asiakaspalvelijoista on tullut palautetta monipuolisesti. Asiakaspalvelijoilta toivotaan hymyä ja asiantuntemusta ja yleisesti ottaen palveluun oltiin hyvin tyytyväisiä. Myös Clubin mukavaa ilmapiiriä kehuttiin ja helposti lähestyttävää tennisseuraa arvostettiin.

Fite Pool on Finland Tennis Clubilla pelattava sarja ja otteluita voi pelata vain täällä. Kannattaa yrittää pelata otteluita tasaisesti koko peliajan puitteissa eikä jättää useita pelejä määränajan loppupuolelle.

Palautteesi Smash-Tennis ry:lle seuratoiminnasta yleisesti:

Jäsenkorttien saaminen edellyttää sen pyytämistä asiakaspalvelijalta Finland Tennis Clubin kassalta. Muutamana vuonna muutamia satoja kortteja jäi hakematta kassalta ja siksi päätimme tehdä kortin vain pyynnöstä. Jäsenkortti on päätetty pitää laminoituna kustannussyistä.

Nelinpelikilpailuja toivottiin tavallisille harrastajille viikonloppuina. Tavoitteena on yhdessä uuden AV –vastaavan Antrei Laustin ja Smashin kerhotoimikunnan kanssa järjestää erilaisia tapahtumia vuoden aikana. Marraskuussa on ainakin luvassa seuraottelu Tallinnassa senioreille. Tapahtumista infoaminen hoidetaan pääasiassa kotisivujen ja hallin ilmoitustaulun kautta. Tärkeimmistä asioista pyrimme laittamaan pienen tiedotteen liitutaululle pääsisäänkäynnin eteen ja myös s-postia lähetämme postituslistalla oleville.

Poolista annettiin yleisesti hyvää palautetta ja uutena aloitamme tikapuumuotoisen Smash – Malja haastelistan. Lue lisää netistä ja ilmoitustaululta.

Toivottiin avoimuutta seuratoimintaan eli tilinpäätöksen, toimintasuunnitelman ja toimintakertomuksen esittelyn muodossa. Jokainen jäsen on tervetullut mukaan seuran kevät- ja syyskokouksiin, jossa ko. dokumentit esitellään aina jäsenistölle. Kokouksista ilmoitetaan kotisivuilla ja seuran ilmoitustaululla.

Kysyttiin myös miten Völkl ja Boris Beckerin tuotteiden myyminen auttaa seuraa? Vastaus on yksinkertainen – jokainen tuote minkä Smashin jäsen ostaa Völkl Pro Shopista auttaa viemään Smashin toimintaa eteenpäin, koska Smash omistaa 100% Finland Tennis Oy eikä kukaan yksityinen henkilö.

Smashin kotisivut tullaan uudistamaan kesän ja syksyn 2008 aikana. Tavoitteena päivittää tietoja ja tehdä ne informatiivisemmiksi. Vinkkejä voi lähettää olli.helminen@finlandtennis.com.

Sarjatennistä voi Smashissä pelata kaikki halukkaat joko Suomen Tennisliiton tai Suomen Senioritenniksen joukkueissa. Pelaajat voivat itse muodostaa joukkueen ja ilmoittaa joukkueen haluamaansa sarjaan. Seuraa tulee informoida sarjatennikseen osallistumisesta. Seura antaa kotiotteluihin pallot ja maksaa osallistumismaksun. Kotiottelut tulee pelata Finland Tennis Clubilla. Edustusliigajoukkueisiin valitaan pelaajat kapteenien toimesta. Jos valinnat eivät ole selviä pelataan karsintaotteluista. Kakkosliigajoukkueen valitsee kapteeni, mutta pelaajat voivat halutessaan ilmoittaa seuraan halukkuutensa pelata ko. joukkueessa, jolloin järjestetään tarvittaessa karsintaotteluista. Edustus- ja kakkosliigan kotiotteluiden kenttämaksut maksaa seura.

Minitenniskenttä sai hyvää palautetta. Minitenniskenttä ja lyöntiseinä on kaikkien jäsenten käytössä ilman erillistä korvausta. Jäsenten käytössä on myös SMASH KLUBI, jossa on mahdollista pelata biljardia, pöytätennistä, katsoa telkkaria, seurustella ja lukea läksyjä.

Toivottiin informaatiota miten yksittäinen jäsen pääsee mukaan seuratyöhön. Kaikki halukkaat voivat ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen tai Smashin toimistoon ja ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Seuratyötä kyllä riittää kaikille halukkaille monilta eri osa-alueilta.

 Ensimmäisen kerran tiedustelimme asiakkailtamme ja jäseniltämme sitä mistä he ovat saaneet tietoja seuran toiminnasta. Saadun palautteen mukaan moni oli etsinyt tietoa internetistä, puskaradion kautta oli myös saatu positiivista tietoa seurasta sekä Finland Tennis Clubin ilmoitustaululta ja asiakaspalvelijoilta oli saatu infoa tenniksen aloittamisesta.Kun tiedustelimme miksi pelaajat ovat liittyneet juuri Smashiin saimme seuraavanlaisia vastauksia: hyvä valmennus, mukavia jäsenetuja, ilmapiiri, sijainti, lapsille toimintaa ja ystävät ja kaverit suosittelivat seuraa.

Valmennustoiminta:

Kilpavalmennus on saanut vastaajilta 3,92, juniorivalmennus 3, 91 ja aikuisvalmennus 3, 90 pistettä viidestä. Kysymykseen: Kuinka tyytyväinen olet valmennusmaksuja vastaan saamaasi opetukseen ja harjoitteluun oli vastanneiden keskiarvo 3, 72. Elokuussa Smashissa aloittaa valmennuspäällikkönä Joni Wilenius ja hänen tehtävänään yhdessä valmentajien kanssa on edelleen jämäköittää, kehittää entistä ammattimaisempaa valmennusta seuraan kaikilla tasoilla.

Kilpavalmennukseen toivottiin enemmän harjoitusotteluita, luovuutta, harjoitusten parempaa suunnittelua, harjoituksia viikonloppuna sekä kiitettiin erityisesti fyysistä valmennusta.

Juniorivalmennukseen toivottiin pidempiä harjoituksia, erikoislyöntien harjoittelua, samantasoisia ryhmiä, järjestelmällisyyttä seuran sisäisiin kisoihin ja seuraotteluita. JV:n kausi- ja tuntisuunnitelmat tullaan uudistamaan ensi kaudella ja valmentajat koulutetaan sisäisesti elokuun aikana, jotta yhtenäinen valmennuslinja saataisiin mahdollisimman toimivaksi seuraan.

Aikuisvalmennukseen toivottiin kehitettävän korvaustuntijärjestelmää. Tutkimme mahdollisuutta kehittää tietokoneohjelman vapautuvien paikkojen täyttämistä varten. Tällä hetkellä jokainen voi ilmoittautua ns. varapelaajalistalle, josta valmentajat voivat poimia pelaajia tyhjille paikoille. Toivottiin myös 1,5 tai 2 h harjoituksia tunnin harjoitusten sijaan. Jokainen pelaaja voi kyselyssään toivoa harjoitusten kestoa ja pyrimme mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan toivomukset.

Valmentajien täsmällisyyteen aloitusaikojen suhteen toivottiin jämäkkyyttä. Välillä ongelmana on siirtyminen esim. kuplahallista sisäkentille, jolloin siirtymiseen menee pakosti aikaa valmentajalta.

Myös pallojen laatuun pyydettiin kiinnittämään huomiota sekä liikkumisen ja hien määrään kentällä.

Kritisoitiin yhteisen valmennuslinjan ja harjoitusten pitämistä aikuisvalmennuksessa. Ideana on että aiheet tunnilla ovat samansuuntaiset, mutta jokainen valmentaja itse päättää miten harjoituttaa pelaajia teeman mukaan. Pelaajille tullaan jakamaan ensimmäisellä tunnilla syksyn ohjeellinen harjoitussuunnitelma ja valmentajat tulevat juttelemaan pelaajien kanssa tuntien pitämisestä ja sisällöistä.

Informaationkulusta annettiin palautetta ja pyytäisin kaikkia AV –pelaajia itse kirjautumaan http://www.smashtennis.org/ sivuilla ns. AV –postituslistalle, jotta jokaiselle valmennettavalle menisi postit perille ja osoitteen muuttuessa voi jokainen itse päivittää uuden mailiosoitteensa postituslistalle.

Aikuisvalmennuksen vastuuvalmentajana toimii elokuusa 2008 lähtien Antrei Lausti. Antrein s-posti on laustia@yahoo.fi ja puhelinnumero 0408392023. Antrein vastuulla on AV –valmennuksen ja toiminnan kehittämisen ohella FiTe Club Pool ja uusi Smash – Malja hallisarja.

Valitettavasti Liikuntaseteleillä ei voi maksaa yhdistyksen alla olevaa AV -toimintaa, mutta pelituntien maksamiseen Finland Tennis Clubilla ne käyvät mm. aamupäivinä.

Yleisesti valmentajien sijaiset koettiin positiiviseksi lisämausteeksi oman valmentajan poissa ollessa. Tuli uusia tuulia, treenejä ja ajatuksia tenniksestä. Ryhmät pyritään muodostamaan tasoryhmittäin ja kausien alussa joudumme luonnollisesti siirtelemään pelaajia ryhmistä toisiin, jotta saamme kaikki ryhmät toimiviksi. Pelaajien toivotaan myös antavan palautetta valmentajille ryhmien tasosta heti kausien alussa.

Viime syksyn kyselyssä toivottua kesävalmennusta olemme muutamille ryhmille järjestäneet Juhannukseen saakka.

Tyytyväisyys Smashin toimintaa kohtaan

Vastanneista 73% olivat hyvin tyytyväisiä tai tyytyväisiä seuran toimintaan ja 1% vastaajista ei suosittelisi Smashiä ystävilleen tai tuttavilleen.

Syitä miksi asiakkaamme suosittelisi seuraa oli seuraavia:

  • korkea tasoista valmennusta kohtuulliseen hintaan
  • aktiivista toimintaa
  • asiantunteva, hyvät edut, liikuntasetelit kelpaavat ja hyvät jäsenpelvelut
  • parkkipaikkoja riittävästi verrattuna Taliin
  • hyvä ilmapiiri
  • aikuisvalmennusta
  • mukavat valmentajat
  • hyvä hallisarja

Kiitos kaikille vastaajille rakentavasta palautteesta ja lukuisista sanallisista kommenteista.

terveisin

Tapio Totro
Smash-Tennis ry                      Finland Tennis Oy
toiminnanjohtaja                      toimitusjohtaja