Tenavatenniksessä on hulvaton meininki
Ella Kainulainen pitää isänsä Antti Kainulaisen kädestä kiinni, kun he kävelevät pitkin Kolo Areenan käytävää. Ella on riittävän vanha tietääkseen, mihin hän on tullut: tenavatennikseen.
- On maanantai. Ella tietää kyllä, että maanantaisin pelataan tennistä. Hän puhuu siitä innoissaan hoitotädilleen sekä kavereilleen, Antti Kainulainen kertoo.
Pian ovesta astuu sisään myös muita lapsia äitinsä tai isänsä seurassa. Antti Kainulainen kertoo, että Ella taitaa olla ryhmän nuorin: vasta 2 vuotta ja 9 kuukautta vanha. Huomaamatta paikalle on saapunut myös valmentaja Satu Sarelainen.
Hän kehottaa jokaista lasta ottamaan softpallon isosta korista. On ensimmäisen harjoituksen aika: heittoharjoituksen.
- Pidä pallosta kolmella sormella kiinni. Heitä pallo olkapään yläpuolelta ja pidä kyynärpää alhaalla. Käsi lähtee korvalta ja suoristuu viistosti ylöspäin, Sarelainen ohjeistaa.
Pian lapset viskovat softpalloja padel-kentän seinille, josta ne kimpoavat takaisin kentän tekonurmialustalle. Sarelaisen mukaan padel-kenttä soveltuu hyvin tenavien tarpeisiin.
- Padel-kenttä on siitä hyvä, että seinät ympäröivät sitä ja hallin muu melu ei oikeastaan kantaudu tänne. Pehmeä alusta varmistaa myös sen, että lapsi ei loukkaa kaatuessa, Sarelainen jatkaa.
Itkultakaan ei tenavatenniksessä voida aina kuitenkaan välttyä.
Vanhemmat ovat mukana harjoituksissa
Toisessa harjoituksessa on jo mailat mukana. Ella ei kunnolla vielä osaa lyödä palloa pompun kautta, joten enimmäkseen hän vain vierittää palloa lyömällä sitä maasta eteenpäin.
- Ella tykkää kotonakin touhuta pallojen kanssa. Alun perin ajattelin, että Ella olisi aloittanut tenavatenniksen vasta kolmen vuoden iässä. Kun Smashin nettisivuilta selvisi, että tänne pääsee jo aikaisemminkin, niin ilman muuta lähdettiin mukaan. Syksystä asti olemme käyneet täällä, Antti Kainulainen lisää.
Sarelaisen mukaan mitään alkutaitoja ei tenavatenniksessä vaadita. Tenavatenniksen tarkoituksena on, että lapsi tutustuu omaan kehoon ja oppii käsittelemään palloa erilaisin leikein.
- Seuran tavoitteena on, että lapset innostuisivat lajista ja halliin olisi mukava tulla. Suurin osa tenavista jatkaa harrastusta junioritenniksessä, Sarelainen huomauttaa ja ohjaa lapsia seuraavan harjoituksen pariin.
Tähän harjoitukseen Sarelainen kutsuu vanhemmat mukaan. Nyt tarkoituksena on, että vanhemmat heittävät pallon verkon yli ja lapset yrittävät saada pallon pompun kautta suippomaiseen tötteröön.
- Vanhempien mukanaolo on olennainen osa tenavatennistä, sillä lapset helposti imitoivat omia vanhempiaan ja oppivat näiltä. Oppimisen riemu tarttuu vanhemmasta lapseen, Sarelainen lisää.
Antti Kainulaisen mukaan Ellankin tasapaino ja koordinaatio ovat huimasti kehittyneet tenavatenniksessä. Päivän saldokin saa Ellan hymyilemään.
- Kolme koppia, hän sanoo.
Juttu on kirjoitettu marraskuussa 2016.