Aikuisvalmennus tekee tenniksestä tavoitteellisempaa

Kristiina Hautakangas

Helsinkiläinen Kristiina Hautakangas harjoittelee tennistä kerran viikossa Myllypuron Smash Centerissä. Hän kuuluu aikuisvalmennettavien piiriin.

- Jos olisi enemmän aikaa, niin kävisin kyllä useamminkin. Kerran viikossa on turhan vähän kehittymisen kannalta, Hautakangas sanoo.

Hänen mukaansa valmennus tekee tenniksestä tavoitteellisempaa. ”Pelkkä kavereiden kanssa pelaaminen ei johda mihinkään”.

- Jos haluaa kehittyä tenniksessä, niin suosittelen käyttämään valmentajaa. Valmentaja näkee heti, mikä omassa pelaamisessa on vikana.

- Itselleni ongelmia on tuottanut lyönnin saattaminen loppuun asti. Lihasmuistia on vaikea oikaista, kun on tottunut tekemään asian väärin.
 

Kilpaileminen kiinnostaa

Hautakankaan mukaan harjoittelu valmentajan alaisuudessa ei ole vain takakentällä pallottelua, vaan pelaajia rohkaistaan nousemaan esimerkiksi hanakasti verkolle. On syöttöharjoittelua, syötön vastaanottamista, kaksin- ja nelinpeliä.

- Pelatessa oppii kestämään myös pelijännitystä. Oma tavoitteeni on, että menisin vielä kilpailemaan FiTe Pooliin tai muihin sarjoihin. Kuntourheilua tämä silti minulle enemmän on, 63-vuotias Hautakangas lisää.

Hän kokee saavansa valmennuksesta rahoilleen vastinetta.

- Valmentaja miettii harjoituksia etukäteen, on kiinnostunut meistä valmennettavista ja on palveluhenkinen. Varsinkin palveluhenkisyys on itselleni tärkeää.
 

Juttu on kirjoitettu marraskuussa 2016.