Valmennuksen pelisäännöt


Pelaajat

1. Tulen ajoissa harjoituksiin, tervehdin valmentajaa sekä muita hallissa liikkujia ja odotan harjoitusten alkamista kentän ulkopuolella.
 
2. Jätän vaatteet pukuhuoneiden lukollisiin kaappeihin.

3. Pidän pitkät hiukset kiinni harjoitusten ajan ja jätän korut sekä kellot kotiin. Matkapuhelinta voi pakottavan tarpeen takia vilkaista juomatauolla valmentajan luvalla.
 
4. Jätän purkat, karkit ja muun syötävän kentän ulkopuolelle. Vesipullon voin tuoda kentän reunalle. Kerään roskani ja tavarani kentältä harjoitusten jälkeen.
 
5. Kuuntelen ja noudatan valmentajien antamia ohjeita.
 
6. Muistan käyttäytyä asiallisesti ja ottaa muut huomioon.
 
7. Annan kaikille harjoitusrauhan, kannustan muita ja yritän aina parhaani.
 
8. Mailanheitosta, kiroilusta ja tankkaamisesta minut poistetaan kentältä.
 
9. Tarkistan mailani ja välineitteni kunnon aina ennen pelin alkua.
 
10. Ilmoitan poissaoloistani itse valmentajalle. Mikäli haluan erota valmennuksesta kesken kauden, ilmoitan siitä kirjallisesti Smash ry:lle irtisanoutumislomakkeella.

Vanhemmat

1. Huolehdin, että lapseni tulee ajoissa harjoituksiin.

2. Ilmoitan lapseni mahdollisista poissaoloista valmentajalle mahdollisimman aikaisin.

3. Noudatan itse pelisääntöjä ja pidän huolen, että myös lapseni tekee niin.

4. Kannustan lastani ja annan hänen edetä omassa tahdissaan vertaamatta häntä muihin. Osoitan kiinnostusta lapseni harrastusta kohtaan sekä iloitsen hänen pienistäkin onnistumisistaan.

5. Annan valmentajan valmentaa enkä arvostele häntä lasten kuullen.

6. Huolehdin siitä, että lapseni saa riittävästi ravintoa ja lepoa jaksaakseen harjoitella ja kilpailla.

7. Asetan lapselleni rajat ja opetan hänelle hyvät käytöstavat.

8. Kerron valmentajalle lapseni erityistarpeista.

9. Huolehdin siitä, että lapseni on pukeutunut asianmukaisesti harjoituksia varten.

10. Varmistan, että yhteystietoni löytyvät valmentajilta ja seuran postituslistalta.

Valmentajat

1. Olen ajoissa paikalla, yritän parhaani valmennustyössä ja toimin omalla käytökselläni esimerkkinä pelaajille sekä luon positiivisen ja kannustavan ilmapiirin harjoituksiin.

2. Pidän huolen siitä, että harjoituksissa on hauskaa, vaikka harjoitellaankin tavoitteellisesti, ja pelaajat saavat onnistumisen kokemuksia ja tulevat iloisella mielellä harjoituksiin uudestaan.

3. Kohtelen kaikkia pelaajia tasavertaisesti, kannustan heitä ja annan rakentavaa, oikeaan suoritukseen ohjaavaa palautetta heidän kehittymisestään sekä tervehdin oppilaita tunnin alussa ja lopussa.

4. Ilmoitan kaikille ryhmän pelaajille heitä koskevista muutoksista harjoitusten suhteen ja poissaoloistani sekä jaan mahdolliset tiedotteet ajoissa. Toimitan tuuraajalleni harjoitusohjeet pidettävää tuntia varten kirjallisesti.

5. Vaadin harjoituksissa hyvien käytöstapojen ja yhteisten pelisääntöjen noudattamista sekä tulen harjoituksiin ajoissa ja olen läsnä ja aktiivinen.

6. Pukeudun Smashin vaatteisiin työssä ollessani, olen kohtelias, pidän huolta hyvästä hygieniasta ja teen yhteistyötä muiden valmentajien kanssa.

7. Huolehdin pelaajien turvallisuudesta ja pyrin kouluttautumaan jatkuvasti. Ole tietoinen ajan-kohtaisista tapahtumista ja välitä tietoa eteenpäin (kilpailut, leirit, kurssit jne.)

8. Matkapuhelinta voi pakottavan tarpeen takia vilkaista juomatauolla kun se ei häiritse valmennustapahtumaa. Jos minulla on pakottava tarve vilkuilla puhelinta (esim. vaimo viimeisillään) ilmoitan siitä ryhmälle heti tunnin alussa.

9. Vien pallot ja apuvälineet paikoilleen sekä lukitsen häkit ja ovet yms. Pallolaatikot ja muut roskat vien itse parkkipaikan roskikseen.

10. En kritisoi ja arvostele muiden kuullen muuta henkilökuntaa, halliyhtiötä, työnantajaa, pelivälineitä, asiakkaita ja noudatan yhdessä sovittuja toimintaohjeita.