Kilpailut

Kisapelaajan lisenssitiedon lisääminen Padelutioniin - lue lisää tästä.

Suomen Padelliitto on aloittanut rakentamaan kesäkuun alussa seurajoukkueiden välisen kilpailusarjan eli sarjapadelin seuraavaa kilpailukautta 2023. 

Sarjailmoittautuminen ensi kauden sarjaan avattiin uusille joukkueille torstaina 16.6.2022. 

Ensi kauden sarjaan ilmoittautuminen tullaan suorittamaan porrastetusti. Edellisellä kaudella mukana olleiden seurojen jatkoa kartoitettiin aluksi kartoituskyselyn kautta ja vanhojen seurojen ilmoittautuminen avattiin keskiviikkona 15.6.2022. Ensimmäisellä 2021-2022 sarjakaudella mukana olleiden seurojen ilmoittautumisen takaraja ja alustavien kokoonpanojen ilmoittamisen takarajaksi on asetettu 23.6.2022.
 

UUSIEN JOUKKUEIDEN ILMOITTAUTUMINEN SARJAAN

Kokonaan uusina seuroina sarjoihin osallistuvien joukkueiden ilmoittautumisen takarajaksi on asetettu 28.8.2022. Kyseinen takaraja koskee myös jo edellisellä kaudella mukana olleiden seurojen uusia joukkueita.

Padelliitto halusi tällä aikataululla kannustaa myös uusia seuroja liittymään mukaan suosituksi tulleeseen kilpailumuotoon. Aikaraamin myötä uusille seurakilpailumuodosta kiinnostuneille seuroille/joukkueille halutaan tarjota hyvin aikaa kartoittaa mahdollisia pelaajia kokoonpanoihinsa sekä pohtia osallistumistaan sarjapadeliin.

Sarjapadelkausi 2023 tulee sisältämään 4 runkosarjakierrosta sekä pudotuspeli- ja karsintaviikonlopun. Sarjakauden avauskierros pelataan jo kuluvan vuoden lopussa joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna 3.-4.12.2022.  


Kausi rakennetaan liitossa loppuvuoden aikana seuraavan vaihesuunnitelman mukaisesti:

1. Sarjoihin ilmoittautumiset (vanhat joukkueet) 23.6.2022 mennessä

- ensimmäisten pelaajien nimeäminen

2. Sarjajako, kilpailumallien valmistelu sekä määrittäminen (Liiga)

3. Sarjojen aikataulutus 5.7.2022 mennessä  (kierrosten ajankohdat).

4. Sarjoihin ilmoittautumiset (uudet joukkueet) 28.8.2022 mennessä

5. Sarjatasot: Sarjajako, sarjojen kokojen määrittäminen (divarit) -> elo-syyskuun taite

6. Kilpailupaikkahaku ja otteluohjelmien rakentaminen syksy 2022

 

ILMOITTAUTUMINEN SARJAPADELIIN

Sarjaan ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen
 visa.korhonen@padel.fi ilman erillistä lomaketta.

  • Ilmoittumisen yhteydessä joukkueiden tulee nimetä alustavan kokoonpanonsa nimilista, minimissään 8 pelaajaa, jotka ovat sitoutuneet joukkueen käyttöön sarjakaudella 2023.
  • Pelaajien maksimimäärää ei ole viime vuotiseen tapaan rajattu.
  • Pelaajia voi lisätä kokoonpanoihin kauden alla ja sen aikana. Rajoitteena on, ettei pelaaja ole edustanut aiemmin kauden aikana toista seuraa sarjapadelissa.
  • Pelaajilla tulee olla voimassaoleva kilpailulisenssi + seurajäsenyys
  • Sarjaan liittyvät joukkueet sijoitetaan lähtökohtaisesti aina kilpailumuodon alimmille sarjatasoille
  • Ilmoittautuminen on sitova
  • Pyydämme ilmoittamaan myös joukkueiden yhteyshenkilöt, mikäli ovat eri kuin ilmoittaja 

Päättyneellä kaudella sarjatasoja oli sarjoissa yhteensä 5. Miehissä SM-sarja Suomen Padelliiga, 1. ja 2.divari. Naisissa Liiga ja 1. divari. Mikäli uusia joukkueita ilmoittautuu ensi kaudelle useita on sarjatasoja mahdollisuus lisätä ainakin miesten 3.- ja naisten 2.divarien muodossa.

Turnausviikonloppujen tila- ja kenttävuokrat jaetaan tasaisesti kierrokselle osallistuvien joukkueiden kesken. SM-liigatasolla kenttäkulut maksaa Smashin joukkueiden osalta Smash, muilla tasoilla pelaajat maksavat kenttäkulut itse. Jos Smashin joukkue haluaa itse järjestää keskitetyn ottelutapahtuman Smash Centerissä tai Arena Center Myllypurossa, maksaa Smash tämän keskitetyn tapahtuman kenttä- ja pallokulut kaikkien kotijoukkueiden osalta. Matkakulut ja muut kulut pelaajat maksavat itse - SM-liigatason pelaajia tiedotetaan asiasta tarkemmin. Sarjamaksut padelliittoon maksaa Smash ry.

Joukkueiden pelaajilla tulee olla voimassa oleva kilpailulisenssi + seurajäsenyys.

Lisätietoja Smashin joukkueiden osalta:
Tapio Totro, tapio.totro@finlandtennis.com, puh. 0405110666.

Lisätietoja sarjapadelista padelliiton tiedotteesta:

https://padel.fi/2022/06/16/uusien-joukkueiden-ilmoittautuminen-sarjapadelkaudelle-2023-kaynnistyy/

Tarkempia sarjasääntöjä aloitetaan rakentamaan jo ennen Padelliiton toimiston kesälomajaksoja alkukesästä ja uusi sarjakirja ja kilpailusäännöt tullaan julkaisemaan myöhemmin alkusyksyn aikana. Kilpailumuodon suuntaviivoja voi kuitenkin jo tarkastella viime kauden sarjakirjasta, joka antaa hyvää mallia myös ensi kauteen: 

https://padel.fi/wp-content/uploads/2021/09/SPL-Sarjapadel-sarjakirja-1.2.pdf