Smashin Anttoni Kinnunen ja Hermanni Tiainen Floridan Tennisakatemiassa

7.11.2015 klo 06:00

Anttoni Kinnunen ja Hermanni Tiainen
Anttoni Kinnunen ja Hermanni Tiainen

Myös Pasi Kinnunen mukana oppimassa uutta seuravalmennukseen

Smashin pelimiehet Hermanni Tiainen  ja Anttoni Kinnunen saivat mahdollisuuden tutustua tennisharjoitteluun USA:ssa Miamissa kokeneen tennisvalmentaja Tom Marin ja fysiikkavalmentaja Danny Mc Donaldin johdolla

Matka oli erittäin antoisa ja normaaliin päivään kuului 3 h tennisharjoittelua ja  1h fysiikkatreeniä.  Leirin alussa keskityttiin teknisiin asioihin ja leirin edetessä treenit muuttuivat pelinomaisemmiksi.

Kokeeneelta tennisvalmentajalta saatiin leirin aikana hyviä vinkkejä tekniikkaan liittyen ja myös vahvistusta omille näkemyksille poikien  pelillisestä kehityksestä.

Fysiikkavalmentajan ja lajivalmentajan viesti pojille oli selkeä. Töitä pitää tehdä paljon, jos haluaa kehittyä tennispelaajana ja pelkästään tennisharjoittelu ei riitä. Lajitaitojen lisäksi kehon liikkuvuus, voima, nopeus ja kestävyys ovat tennispelaajalle aivan yhtä  tärkeä kehityskohde kuin tekniikka tai taktiikka.

Olosuhteet ovat monissa seuroissa Suomessa aivan loistavat ja aina ei tarvitse välttämättä muuttaa ulkomaille maksimoidakseen oman kehityksensä tennispelaajana.  Hyvä on kuitenkin käydä Suomen rajojen ulkopuolella harjoittelemassa ja tietenkin myös kilpailemassa. Tätä kautta saa hyviä vinkkejä ja uusia ajatuksia muista tenniskulttuureista omaan harjoitteluun.

Pojille päällimmäisenä leiristä jäi mieleen fyysiikkaharjoittelun ja lihashuollon tärkeys osana tennisharjoittelua.

 

Terveisin

Matkanjohtajana ja kuljetuspäällikkönä toiminut Pasi Kinnunen.