Smashin miesten ja naisten edustusliigajoukkueet aloittavat kotiotteluilla 26.-27.9.15 Finland Tennis Clubilla

23.9.2015

Smashin uusi vahvistus ensi kaudella?
Smashin uusi vahvistus ensi kaudella?

Tule kannustamaan ja katsomaan hyvää tennistä

Lauantaina 26.9.15

 

Naiset  Klo 12.30  Smash - HLK (kahdella kentällä)
Miehet klo 17.00 Smash - HLK (kahdella kentällä)Sunnuntaina 27.9.15

Naiset klo 10.00 Smash - GT (kahdella kentällä)
Miehet klo 12.00 Smash - Sata (kolmella kentällä)

 

Smashin ladyt uuden tilanteen edessä Norpe Tennisliigassa

Smashin naisten liigajoukkue on vuosikausia hallinnut kotimaisia liigoja niin kesäisin kuin talvisin. Viime kausi kuitenkin päättyi pettymykseen kun Tampereen tennisseura vei Norpe Tennisliigan mestaruuden Smashin kotihallissa jättäen itähelsinkiläiset ensimmäistä kertaa vuosiin hopealle. - Alkavalla kaudella Smashin naisilla on vain yksi tavoite: mestaruus, kapteeni Piia Suomalainen totesi.

Tällä hetkellä WTA-listalla sijalla 720 oleva Suomalainen, joka on parin loukkaantumisten takia rikkonaisen kauden jälkeen palannut Suomen ykkösnaiseksi, jatkaa joukkueen kapteenina ja ykköstykkinä. Tosin osa runkosarjaotteluista jää väliin kansainvälisten kisojen vuoksi. Hänen kanssaan joukkueen ydinrungon muodostaa 17-vuotias lupaus Kristina Parviainen, joka on noussut Suomen rankingissa 18. sijalle.

Syyskuussa 16 vuotta täyttävä Nikita Liebkind teki liigadebyyttinsä viime syksynä. Tällä kaudella nuorukaiselle aukeaa loistomahdollisuus näyttää taitonsa aina Suomalaisen ollessa pelimatkoilla. Joukkueen muut jäsenet Katja Verho sekä Hanna Tolonen keskittyvät opintoihinsa, mutta erityisesti nelinpeliä erinomaisesti pelaavalle Verholle saattaa kuitenkin tulla käyttöä kauden edetessä kapteeni Suomalaisen mukaan.

Smash on tällä kaudella kovan haasteen edessä. Toimitus arvioikin, että joukkue päätyy runkosarjassa sijoille 3.-4. Smashin naisten kausi alkaa miesten tapaan kahdella kotiottelulla. Lauantaina vastassa on HLK ja sunnuntaina liiganousija GT.

Naisten Norpe Tennisliiga alkaa 26.9.2015. Liigassa pelaa kahdeksan joukkuetta ja esittelemme jokaisen ennen kauden alkua.

 

Smash-Tennis haluaa kirkastaa pronssit Norpe Tennisliigassa

Smash-Tennis on saanut kaulaansa kahden edellisen liigakauden päätteeksi pronssiset mitalit, joita lähdetään kirkastamaan samalla pelaajamateriaalilla. Siitäkin huolimatta, että liigasta on muodostumassa kovatasoisin vuosiin. Toisaalta Smash oli viime kaudella runkosarjan kakkonen, joten finaalipaikka ei ole mahdoton tavoite.

Kokeneen ydinpelaajiston muodostaa edelleen kova kolmikko Timo Nieminen, Mika Kosonen ja Vladimir Ivanov, jonka lisäksi rosteriin on löydetty syvyyttä omista junioreista Rasmus Lindströmin ja Jussi Tiaisen kirittäessä konkareita. Etenkin ATP-listalla sijalla 347 oleva Ivanov oli viime kaudella hyvässä vireessä voittaen kahdeksastatoista pelaamastaan ottelusta viisitoista. Myös Niemisen voittosuhde 12-2 oli erinomainen.

Valmentaja Juuso Nousiaisen mukaan menestyksen lisäksi yksi kauden pääteemoja on juuri nuorten pelaajien sisään ajaminen liigarinkiin. - Smash-Tenniksen miesten joukkueen runko pysyy samana ja kauden tavoitteena on kirkastaa kahden edellisen vuoden pronssimitalit vaikkakin sarjan taso on kova. Samalla olisi tavoitteena ajaa sisään seuran nuoria omia kasvatteja. Joukkue onkin hyvä koostumus erittäin kokeneita ja rutinoituneita pelaajia sekä nuoruuden intoa. Kauden tavoitteena on myös saada yleisöä mukaan liigaottelutapahtumiin sankoin joukoin, Nousiainen summasi seuran odotuksia.

Toimituksen arvion mukaan Smash-Tenniksen sopii odottaakin menestystä. Ei olisi yllätys, jos joukkue nähtäisiin tänä vuonna Norpe Tennisliigan runkosarjan päätteeksi sijoilla 1.-2. Smash-Tennis aloittaa kautensa kahdella kotiottelulla. Ensin Myllypurossa vierailee HLK ja sen jälkeen pisteitä yrittää hakea Sata.