Piia Suomalainen tekee uutta nousua WTA-listalla

7.8.2015

Jo kolme välieräpaikkaa saavutettuna huhtikuun jälkeen

Smashin naisten edustusjoukkueen ykköstähti Piia Suomalainen on onnistunut erinomaisesti paluussaan huippukuntoon. Viimeiset kaksi vuotta erilaisten vammojen ja vaivojen kanssa tuskaillut itähelsinkiläinen on tämän vuoden alusta lähtien pystynyt harjoittelemaan ja kilpailemaan lähes täysin terveenä. Tuloksena on WTA-rankingin saavuttaminen (vaatii pisteitä kolmesta turnauksesta vuoden sisällä) ja sitä seurannut hieno nousu WTA-listalla.

Piia on saavuttanut huhtikuun jälkeen kolmessa $10.000-turnauksessa välieräpaikan - Ponta Delgadassa, Bangkokissa sekä viime viikolla Savitaipaleella. Jokaisessa näistä hän hävisi kisan tulevalle voittajalle, kahdessa tapauksessa erittäin niukasti kolmessa erässä. Myös muista turnauksista on tullut pienempiä pistepotteja. Onnistuneeseen kesään kuului lisäksi Smashin joukkueen nostaminen ykkösdivisioonasta takaisin kesäliigaan yhdessä Kristina Parviaisen kanssa. Nousukunnossa oleva Parviainen saavutti puolestaan Savitaipaleella ensimmäisen WTA-pisteensä nelinpelissä, parinaan kukas muu kuin Piia Suomalainen.

10.8 ilmestyvällä WTA-rankinglistalla Piia tulee ohittamaan Emma Laineen ja ottamaan takaisin paikkansa Suomen parhaana naispelaajana. Uusi ranking tulee olemaan WTA-725 tienoilla. Piian ennätysranking on syksyllä 2011 saavutettu WTA-356.

Tsemppiä Piialle syksyn kisoihin!