Suomen Tennisliitto tiedottaa

17.3.2015

Alueellinen 3-tason sarjatennis ja ulkokauden sarjatennis

ULKOKAUDEN 2015 SARJATENNIS
Kaikkien joukkueiden tulee ilmoittautua mukaan (huom! myös aiemmin mukana olleet joukkueet!). Ilmoittautumiset tulee tehdä sähköpostilla viimeistään 10.4.2015 osoitteeseen veera.nurmi@tennis.fi.

Lohkot muodostetaan huhtikuun loppuun mennessä, ja peliaika on 1.5.-19.8.2015.

Nousukarsinnat pelataan 28.-30.8.2015.

 

UUTTA!!! Ulkokaudella 2015 käynnistyy myös "harrastepelaajien joukkuealuemestaruussarja" – alueellinen 3-tason sarjatennis. Tarkoitus on palvella harrastepelaajia mielekkään tasoisilla otteluilla, jotka on helppo järjestää. Toiminta on siis alueellista, ja ottelut pelataan aikapeleinä (yhteen otteluun varataan tunti aikaa). Yhdessä sarjaottelussa pelataan kaksi 2-peliä ja yksi 4-peli. Miehet ja naiset pelaavat omissa sarjoissaan. Pelaajien taso saa olla ilmoittautumishetkellä korkeintaan C-luokkaa. Lohkovaiheen jälkeen alueen lohkojen voittajat pelaavat alueen mestaruudesta.

Joukkue saa koostua muutenkin kuin samaa seuraa edustavista pelaajista. Kaikkien pelaajien tulee kuitenkin olla jonkin seuran jäseniä. Lohkot ja tulokset ylläpidetään Ässässä. Voitetut ottelut kerryttävät normaaliin tapaan ranking pisteitä. Tämän sarjan lisäksi pelaaja voi pelata myös yleistä sarjatennistä.

Joukkueen sarjamaksu on 90e/joukkue. Tämä maksu sisältää kilpailulisenssin tämän sarjan pelaamiseen. Erillistä kilpailulisenssiä ei siis tarvita mikäli pelaaja ei osallistu muuhun viralliseen kilpailutoimintaan. Joukkuemaksu laskutetaan joukkueen yhteyshenkilöltä. Kotijoukkue vastaa ottelun kenttä- ja pallokuluista.

Ilmoittautuminen sarjaan tapahtuu viimeistään 10.4.2015 osoitteeseen veera.nurmi@tennis.fi. Ilmoittautumisesta tulee ilmetä joukkueen nimi, kotipaikka ja alue, yhteyshenkilön nimi ja tiedot (puh. sähköposti ja osoite), pelaajat ja nykyiset tasot. Suositus on, että joukkueessa olisi mukana 3-5 pelaajaa, toki mukaan mahtuu enemmänkin.

 

 

KOULUTUKSET

I-tason kilpailunjohtaja
18.4  Meilahden liikuntakeskus, Helsinki (muutama paikka vielä vapaana!)
3.10. Lahti

II-tason kilpailunjohtaja
28.3. Talin tenniskeskus, Helsinki

Ilmoittautumiset: raisa.tornroos@tennis.fi

 

 

JUNIOREIDEN SM- LIIGACUP
Junioreiden SM-liigacupit pelataan 24.-26.4.2015. Muistattehan koota joukkueet ja ilmoittautua!

10-vuotiaat pelaavat Hyvinkäällä (HyTS), 12-vuotiaat Espoossa (EVS) ja 15-vuotiaat Oulussa (OVS).

Kilpailunjohdon tulee tarjota ilmoittautumisvaihtoehdoksi joko internet-lomake, sähköposti tai puhelin. Järjestävä seura ottaa vastaan ilmoittautumiset. Viimeinen ilmoittautumispäivä ilmoitetaan kilpailukutsussa. Joukkueella on velvollisuus varmistaa ilmoittautumisen perillemeno.

Seuran edustaja ilmoittaa joukkueen. Ilmoittautuessa on nimettävä vähintään kaksi pelaajaa sekä kapteeni/yhteyshenkilö.

Säännöt löytyvät kilpailumääräyksistä.

 

 

SEURASIIRROT

Seurasiirrot astuvat seuraavan kerran voimaan 1.5.2015. Sekä varsinaiset edustusmuutokset että ulkokauden 2015 sarjatennisedustusmuutokset (ei koske senioreiden sarjatennistä) tulee siis tehdä 30.4.2015 mennessä. Muutos ilmoitetaan www.tennisassa.fi sivuilla omista pelaajatiedoista kohdasta seurasiirrot. Haetut siirrot julkaistaan Ässässä pelaajatiedoissa 1.5.2015. Huomaattehan, että sarjatennisedustusmuutokset ovat aina voimassa vain yhden kauden!

 

PÄIVITETYT KILPAILUMÄÄRÄYKSET

Hallitus on hyväksynyt päivitetyt kilpailumääräykset. Ne astuvat voimaan maaliskuun aikana ja tullaan julkaisemaan Ässässä. Tässä koottuna merkittävät muutokset:

 

Epäurheilijamainen käytös – lisätty kohta:

i) tuomitsee tahallisesti väärin tai yrittää muuten sääntöjen vastaisesti vaikuttaa pelin

kulkuun.

 

Ranking-järjestelmän pisteiden kertyminen – muutettu kohta:

Tasolautakunta voi nostaa pelaajan tasoa tasoluetteloa varten perustuen ATP-, WTA- tai

ITF-rankingiin sekä yleisten SM-kilpailuiden merkittävään menestykseen.

 

Uutena osiona Harrasteliigan säännöt.

 

Sarjatennis - 10-tiebreak kolmanneksi eräksi kaikkiin sarjatennisotteluihin noudatettavaksi

ulkokauden 2015 sarjatenniksestä alkaen.

 

Sarjatennis – sääntö kentän vaihtamisesta kesken ottelun.

 

Koululaistennis – sääntöihin tarkennuksia.

 

 

9-VUOTIAIDEN LUOKAT
Sisäkaudesta 2015 alkaen (1.9.2015) tullaan kaikki 9-vuotiaiden luokat pelaamaan miditenniskentällä ja oranssilla pallolla. Suomessa otetaan näin mallia kansainvälisiltä kentiltä joilla miditennikseen panostamalla on saatu erittäin hyviä tuloksia aikaan. Nuoret pelaajat pääsevät pelaamaan tennistä heille sopivilla palloilla ja sopivan kokoisella kentällä. Lyöntien tekniikka pysyy paremmin koossa, monipuolista lyöntivalikoimaa on helpompi käyttää ja taktisia kuvioita voidaan ottaa peliin mukaan. Tämän jälkeen on helpompi siirtyä koko kentän haasteisiin. Erinomaisia kokemuksia miditenniksestä saatiin mm Koululaisten mestaruuskilpailuissa. Peli oli erittäin laadukasta!

 

 


Terveisin,

Raisa Törnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö