Suomen Tennisliitto tiedottaa

29.1.2015

Lue kilpailutoiminnasta

ULKOKAUDEN 2015 SARJATENNIS

Kaikkien joukkueiden tulee ilmoittautua mukaan (huom! myös aiemmin mukana olleet joukkueet ja SM-liigajoukkueet!). Ilmoittautumiset tulee tehdä sähköpostilla viimeistään 10.4.2015 osoitteeseen veera.nurmi@tennis.fi.

Lohkot muodostetaan huhtikuun loppuun mennessä, ja peliaika on 1.5.-19.8.2015.

Nousukarsinnat pelataan 28.-30.8.2015.

Sarjatennismaksut vuonna 2015 (maksu laskutetaan seuralta kauden alussa):

           

SM-liiga miehet

       

340

SM-liiga naiset

       

340

1 divisioona

       

150

2 divisioona

       

100

3-4 divisioona

       

90

 

UUTTA!!! Ulkokaudella 2015 käynnistyy myös "harrastepelaajien joukkuealuemestaruussarja" – alueellinen 3-tason sarjatennis. Tarkoitus on palvella harrastepelaajia mielekkään tasoisilla otteluilla, jotka on helppo järjestää. Toiminta on siis alueellista, ja ottelut pelataan aikapeleinä (yhteen otteluun varataan tunti aikaa). Yhdessä sarjaottelussa pelataan kaksi 2-peliä ja yksi 4-peli. Miehet ja naiset pelaavat omissa sarjoissaan. Pelaajien taso saa olla ilmoittautumishetkellä korkeintaan C-luokkaa. Lohkovaiheen jälkeen alueen lohkojen voittajat pelaavat alueen mestaruudesta.

 

Joukkue saa koostua muutenkin kuin samaa seuraa edustavista pelaajista. Kaikkien pelaajien tulee kuitenkin olla jonkin seuran jäseniä. Lohkot ja tulokset ylläpidetään Ässässä. Voitetut ottelut kerryttävät normaaliin tapaan ranking pisteitä. Tämän sarjan lisäksi pelaaja voi pelata myös yleistä sarjatennistä.

Joukkueen sarjamaksu on 90e/joukkue. Tämä maksu sisältää kilpailulisenssin tämän sarjan pelaamiseen. Erillistä kilpailulisenssiä ei siis tarvita mikäli pelaaja ei osallistu muuhun viralliseen kilpailutoimintaan. Joukkuemaksu laskutetaan joukkueen yhteyshenkilöltä. Kotijoukkue vastaa ottelun kenttä- ja pallokuluista.

Seuroille lähetetään tästä uudesta sarjasta vielä tarkempaa viestiä/mainos helmikuun aikana. Asiasta on kuitenkin jo nyt hyvä informoida pelaajia. Ilmoittautuminen sarjaan tapahtuu viimeistään 10.4.2015 osoitteeseen veera.nurmi@tennis.fi. Ilmoittautumisesta tulee ilmetä joukkueen nimi, kotipaikka ja alue, yhteyshenkilön nimi ja tiedot (puh. sähköposti ja osoite), pelaajat ja nykyiset tasot. Suositus on, että joukkueessa olisi mukana 3-5 pelaajaa, toki mukaan mahtuu enemmänkin.

 

KILPAILUJEN VALVONTA JA KÄYTÖSRIKKEET

Viime aikoina on jonkin verran raportoitu käytösongelmista kilpailujen aikana. Tennisliitto haluaa tähdentää, että kilpailunjohtajat ja valvojat seuraavat tarkasti tapahtumia kilpailun aikana ja puuttuvat tarvittaessa pisterangaistusjärjestelmän kautta pelaajien tai taustajoukkojen toimintaan. Esimerkiksi selkeät tuomitsemisvirheet kuuluvat rangaistusten piiriin (epäurheilijamainen käytös). Rangaistuksia voi antaa muutenkin kuin istuvana tuomarina. Kilpailunjohtaja tai valvoja voi antaa varoituksia myös seuratessaan ottelua kentän laidalta. Äärimmäisistä ongelmista tulee raportoida Tennisliittoon. Valvonta edellyttää tietenkin riittävää määrää valvojia. Eduksi on myös se, että kilpailunjohtajat ja valvojat merkitään/erotetaan yleisöstä jollakin tavalla (esimerkiksi asusteet tai kaulanauhassa kortit).

 

KOULUTUKSET

Kilpailunjohtajakoulutukset

Kilpailunvalvoja
7.3. Espoo (GT)

I-tason kilpailunjohtaja
18.4  Meilahden liikuntakeskus, Helsinki
3.10. Lahti

II-tason kilpailunjohtaja
28.3. Talin tenniskeskus, Helsinki

Ilmoittautumiset: raisa.tornroos@tennis.fi

 

Tuomarikoulutus

Uusi tuomarikoulutusmateriaali valmistuu kevään 2015 aikana, ja ensimmäinen koulutus tullaan järjestämään loppukeväästä. Koulutus tulee olemaan 4-tuntinen. Pätevyys saavutetaan kuitenkin koulutuksen jälkeen toimimalla ensin muutamassa kansallisessa kilpailussa tuomarina. Tuomarikokelaat saavat näistä suorituksista merkintöjä kilpailunjohtajilta. Annamme vielä lähempänä lisää tietää koulutuksen sisällöstä, aikataulusta ja koulutukseen liittyvistä tuomarointitehtävistä. Seurojen kannattaa aktivoida jäsenistöään tuomarikoulutuksiin. Koulutusta vaaditaan uusilta Tennisliigan tuomareilta sekä kansallisissa arvokilpailuissa käytettäviltä tuomareilta. Aiemmin koulutuksen käyneet ja tuomarirekisterissä olevat tuomarit ovat tietenkin kelpoisia toimimaan näissä otteluissa.

 

KILPAILUT JA KILPAILUKUTSUT

Hyviä esimerkkejä toimivista kilpailuista ja luokista vanhojen tuttujen lisäksi ovat olleet järjestetyt päiväkilpailut sekä harrastajille suunnatut luokat (esimerkiksi P15D). Esimerkiksi P15D-luokalla on pystytty palvelemaan harrastepelaajia jotka eivät vielä ole juuri kilpailleet tai ovat harrastaneet vasta vähemmän aikaa. Heille on pystytty tarjoamaan omaa tasoa vastaavia otteluita ja uutta intoa harjoitteluunkin on syntynyt.

Hyvät kilpailunjärjestäjät, muistattehan täydentää Ässässä olevat kilpailukutsunne ajoissa kuntoon (esimerkiksi pelattavat luokat ja muu tarvittava lisätieto).

 

VIESTINTÄ

Tennisliiton uudet verkkosivut julkaistaan tänään iltapäivällä, 29.1.2015. Samalla tulosten uutisoinnissa siirrytään facebook-painotteiseen viestintään. Tämän ansiosta kilpailujärjestäjät voivat vaikuttaa itse siihen, millaista tiedotus kilpailuista on.

Toivomme, että kilpailujärjestäjät löytäisivät tiimistään vastuuhenkilön, joka päivittäisi tuloksia, tunnelmia ja kuvia Suomen Tennisliiton Facebook-sivulle. Päivityksen voi tehdä omana itsenään (omilla tunnuksilla tai esimerkiksi seuran tunnuksilla), mutta se näkyy kaikille Facebook-sivun seuraajille. Täten kilpailujärjestäjien viestimällä materiaalilla on todella suuri seuraajakunta. Facebookin uutisvirta tulee näkymään internetsivuilla (www.tennis.fi) näyttävästi, mikä nostaa päivitysten arvoa entisestään.

Facebook on välineenä rennompi kuin internetsivut, joten päivitykset voivat olla mitä tahansa asiallisen ja rennon väliltä. Ne voivat olla tsemppauksia ennen finaalia tai hyvän ruokahalun toivotuksia evästauolta. Mitä vain sellaista, mikä lisää läsnäolon tuntua seuraajille. Ei haittaa, jos haluaa kuitenkin pitäytyä tulosuutisoinnissa.

ESIMERKKEJÄ

Kilpailun alkaessa:

Tänään/huomenna alkaa (mikä kilpailu) (missä paikassa). Näin seuraat meitä:

Linkki kilpailuun:

Linkki livevideoon (jos on):

Linkki kilpailuun löytyy Ässästä kilpailukutsunne alalaidasta. Muista käyttää tätä linkkiä, muuten linkitys ei toimi.

Kilpailun aikana:

Fiiliskuvia tai ottelukuvia

Videoita

Tulospäivityksiä (semifinaalit, finaalit). Tuloksia kannattaa päivittää kootusti, ei jokaista ottelua erikseen.

Esimerkki

Kenttävaruste Open
Finnish Tourin 1. osakilpailu
23.-25.1.2015 Tampereen tenniskeskus
Järj. TaTS


Luokkien loppuottelut
Miehet
Patrik Niklas-Salminen TaTS - Jesse Kiuru LVS 67 63 64
Naiset
Tanja Tuomi TaTS - Ella Leivo TaTS 62 75

Tsemppauksia

 Kilpailun päätyttyä:

Voittajauutisointi kuvalla tai ilman ja vielä linkki tuloksiin

Kiitokset seuraajille (jos haluaa)

 

MUUTA

Harri Heliövaara siirtyy ensi viikon alussa muihin tehtäviin ja Tennisliitossa aloittaa toimistosihteerin tehtävissä Veera Nurmi.

Itse jatkan 4-päiväistä työviikkoa ja olen pääsääntöisesti vapaalla perjantait.

 

Terveisin,

Raisa Törnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö