Suomen Tennisliitto tiedottaa

18.12.2014

Uusi tasoluettelo

Uusi tasoluettelo julkaistaan 14.1.2015. Tasoluettelossa on huomioitu pisteet 31.12.2014 asti. Viikonlopun 16.-18.1.2015 kilpailut pelataan vielä vanhan tasoluettelon mukaisesti.

Huom! Sarjatenniksen pelaajajärjestyksen tulee pohjautua heti uuden tasoluettelon julkaisemisen jälkeen uuteen tasoluetteloon eli pelaajajärjestys saattaa muuttua. Viettehän tietoa eteenpäin joukkueillenne.

Tasolautakunta on tehnyt tarkistuksia pistelaskujärjestelmään. Nykyisin voittotuloksia on huomioitu pistelaskennassa maksimissaan 20. Aikuisilla laskennassa on otettu huomioon kahden vuoden tulokset, ja junioreilla vuoden tulokset. 1.1.2015 alkaen pistelaskennassa huomioitavien voitto-otteluiden maksimimäärää lasketaan viiteentoista (15). Edelleen aikuisilla huomioidaan kahden vuoden tulokset, ja junioreilla vuoden. Mikäli voittotuloksia on enemmän, ylimenevästä osasta huonoimmat voitot tippuvat pois. Jakajana laskennassa on siis 5-15. Myös kierroskertoimiin on tehty pieniä tarkennuksia.

Uudet pistelaskentasäännöt näkyvät vuodenvaihteessa julkaistavissa päivitetyissä kilpailumääräyksissä.

Tammikuun tasoluettelo ajetaan vanhan pistelaskennan mukaisesti. Uudet pisteet päivittyvät pelaajatietoihin uuden tasoluettelon ilmestymisen jälkeen takautuvasti.