Smash-Kotkan joukkueet SM-liigassa

22.9.2014

Lue joukkueiden tavoitteista

Smash-Kotka hakee menestystä sekä miesten että naisten Norpe Tennisliigassa

 

Kotkassa nähdään alkavalla kaudella huipputennistä sekä miesten että naisten esittämänä, kun molemmat joukkueet pelaavat Norpe Tennisliigassa. Miesten joukkue aloitti vuonna 2010 nousun IV-divisioonasta kohti ylintä sarjatasoa ja viime keväänä työ palkittiin nousulla tennisliigaan. Suorituksen arvoa korostaa vielä se, että omista kasvateista muodostunut joukkue on pysynyt samana koko matkan ajan. Pelaajarunko Boris Chernov sekä Valtteri ja Ville-Petteri Ahti jatkaa myös liigassa. Lisäksi joukkuetta vahvistavat Kouvolasta kotoisin oleva Emil Koskikuru sekä venäläiset Alexey Nikiforov ja Pavel Shchaya-Zubrov. Smash-Kotkan joukkue edustaa nuorta polvea, sillä kaikki pelaajat mahtuvat 17-21 ikävuoden haarukkaan.

Neljättä liigakauttaan aloittava Smash-Kotkan naisjoukkue joutui viime kauden päätteeksi toista kertaa peräkkäin karsintoihin, mutta tälläkin kerralla selvitti ne ja säilyi sarjassa. Nyt kotkalaiset ovat saaneet mieluisan paluumuuttajan joukkueeseensa. Jarkko Nieminen Tennis Akatemiassa harjoitteleva viime kesän naisten SM-hopeamitalisti Oona Orpana on kova vahvistus joukkueelle. Viime kauden kolmikko Venla Ahti, Ella Haavisto ja Nina Saarelainen edustavat seuraa myös kaudella 2014-2015. Joukkue on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta ja pelaajat ovat kaikki kotoisin Etelä-Kymenlaaksosta.

"Kotkan "kumi-gloobeni" ei koskaan ole ollut vierasjoukkueille niitä helpoimpia paikkoja. Pienen, mutta sitäkin kiihkeämmän kotkalaiskannattajajoukon kynsissä on moni vahvakin vierailija kynitty. Vieraskentillekään ei ole ollut tapana lähteä nöyristelemään.", kertoo Smash-Kotkan valmentaja Pasi Ahti. Hänen mukaansa miesten joukkueen tavoitteena on lähteä hakemaan voittoa jokaisesta ottelusta. Naisten tavoite on vielä asetta kirkkaampi eli päästä taistelemaan SM-mitalista.

Miesten nuori joukkue on liigaympäristössä vielä kokematon, mutta omaa potentiaalia nousta jopa yhdeksi yllättäjäksi kevään pudotuspeleissä. Kotkassa sekä miesten että naisten pelaaminen ylimmällä sarjatasolla on aiheuttanut tennisbuumia ja se näkyy todennäköisesti myös kovana kannustuksena kotijoukkueelle. Toimitus arvioi kotkalaisten sijoitukseksi runkosarjassa 5-6.

Naisten puolella Smash-Kotka omaa niin ikään hyvät mahdollisuudet kärkijoukkueiden haastamiseen ja mitaleista taistelemiseen. Ensin on kuitenkin selvittävä omassa alkulohkossa kahden parhaan joukkoon. Tällä kaudella kovassa alemmassa alkulohkossa sekään ei ole helppoa ja toimituksen arvio kääntyykin niukasti siihen, että Smash-Kotka jää sijoille 3-4.