Tennisliiton infoa jäsenseuroille

20.8.2014

Missä mennään?

Hyvät seurojen yhteyshenkilöt,

alla ajankohtaista asiaa kilpailutoiminnasta. Viettehän tietoja eteenpäin seurassanne. Kiitos!

HIENO TENNISKESÄ

Suuri kiitos jo tässä vaiheessa hienosta tenniskesästä ja upeista tenniskilpailuista! Olemme saaneet nauttia mm hyvin järjestetystä Finnish Tour –osakilpailusta Oulussa. Kilpailun ohessa pelattiin myös paljon osallistujia houkuttanut rahapalkintoinen C-luokka. Kesäkuun aloitti kovan työn vaatinut viikon mittainen kaikkien ikäluokkien SEB JGP/SM-kilpailu Tampereella. Samalla pelattiin myös Finnish Junior Tour/SM-kilpailu. Yleisten luokkien SM-kilpailut pelattiin juhannuksen jälkeen Helsingissä, Kulosaaressa. Kilpailu sujui edellisen vuoden tapaan mainiosti ja uutuutena kokeiltiin live streamia. Joukkueiden SM-liigamitalit ratkottiin heinäkuun alussa Lahdessa. Paljon kehuja pelaajilta saivat myös heinäkuun Hangon ja Kouvolan kilpailut.

Seurojen kova panostus jatkuu. Tällä hetkellä käynnissä on mm 10 000 –kilpailukiertue (Vierumäki, Hyvinkää, Tali). Elokuussa pelataan myös SEB JGP-osakilpailut. Kilpailunjärjestäjinä HLK, Smash-Kotka ja LVS. Tervetuloa seuraamaan kiinnostavia otteluita!

KILPAILUKUTSUT ÄSSÄSSÄ JA TULOSPALVELU

Kilpailunjohtajat, huomioittehan että kilpailukutsuissa tulee hyvissä ajoin olla kaikki tarpeellinen tieto pelaajille ja taustajoukoille.

Kilpailukutsussa oleva tieto sitoo kilpailunjärjestäjiä. Mikäli pelitavasta ei mainita mitään, on olettamus se että kilpailu pelataan cup-muotoisena ja ottelut täysimittaisina. Kirjaattehan siis hyvissä ajoin ennen kilpailua mikäli kilpailu pelataan lohkoissa, ottelut ovat lyhennettyjä tai osallistujamäärää rajataan.

Toivottavaa olisi myös, että kilpailunjärjestäjät ylläpitäisivät Ässässä otteluiden tuloksia mahdollisimman ajantasaisesti. Monet ihmiset seuraavat kilpailujen kulkua Ässästä kilpailujen aikana.

TASOLUETTELO

Seuraava tasoluettelo ilmestyy ti 9.9.2014. Tasoluettelon pelaajajärjestys tulee voimaan heti sisäkauden sarjatenniksessä. Viikonlopun 12.-14.9.2014 kansallisiin kilpailuihin pelaajat otetaan mukaan luokkiin vanhan tasoluettelon mukaan. Sijoittamisessa käytetään arvontahetkellä voimassa olevaa tasoluetteloa. Mikäli käytätte automaattista arvontaa, tarkistakaa että sijoitukset vastaavat voimassa olevaa tasoluetteloa (tietojen siirtymisessä automaattiseen arvontaan saattaa olla pieni viive).

KILPAILUHAKU VUODELLE 2015

Arvokilpailujen järjestelyoikeudet vuodelle 2015 tulevat seurojen haettavaksi syyskuun 2014 alussa. Haku loppuu 30.9.2014. Järjestelyoikeudet päätetään ja julkistetaan heti lokakuun 2014 alussa Ässässä. Arvokilpailuiden ajankohdat ja hakuohjeet lähetetään teille elokuun aikana.

Kansallisen kilpailut ajalle 1.1.2015-31.8.2015 haetaan Ässän hakuikkunan kautta 5.-15.10.2014. Poikkeuksena on pohjoisen-alue, joka päättää kilpailut itsenäisesti omassa tapaamisessaan ja ilmoittaa kilpailut suoraan Tennisliittoon.

SEURASIIRROT

Seurasiirrot astuvat seuraavan kerran voimaan 1.9.2014. Sekä varsinaiset edustusmuutokset että sisäkauden 2014-2015 sarjatennisedustusmuutokset (ei koske senioreiden sarjatennistä) tulee siis tehdä 31.8.2014 mennessä. Muutos ilmoitetaan www.tennisassa.fi sivuilla omista pelaajatiedoista kohdasta seurasiirrot. Haetut siirrot julkaistaan Ässässä pelaajatiedoissa 1.9.2014. Huomaattehan, että sarjatennisedustusmuutokset ovat aina voimassa vain yhden kauden!

KILPAILUNJOHTAJAKOULUTUS

Huomioittehan, että vuoden 2015 arvokisajärjestäjiltä tullaan vaatimaan 2-tason koulutus. Muistattehan myös, että kilpailunjohtajakoulutuksen auktorisointi edellyttää jatkokoulutusta viiden vuoden välein.

Alla loppuvuoden yleiset kilpailunjohtajakoulutukset:

Kilpailunvalvojakoulutus
9.11 (su), Oulu

1-tason kilpailunjohtajakoulutus
4.10 (la), Helsinki

2-tason kilpailunjohtajakoulutus
12.10 (su), Helsinki (Myllypuro)

Jatkokoulutus
8.11 (la), Oulu

Lisätietoja: http://www.tennis.fi/koulutus/kilpailunjohtajakoulutus/

TUOMARIREKISTERI

Tennisliitolla ei ole voimassa olevaa sopimusta tuomariyhdistyksen kanssa. Tennisliitto tekee rekisterin tuomareista. Sitä varten tarvitsemme teiltä tiedon seuranne käytössä olevista tuomareista. Lähettäkää tuomareiden nimet, seura ja lyhyt kuvaus kokemuksesta/koulutuksesta allekirjoittaneelle mahdollisimman pian.

YLEINEN SARJATENNIS

Ulkokauden sarjatennis lähenee loppuaan. Peliaika loppuu 19.8.2014. Pidättehän huolen, että joukkueenne kaikki sarjaottelut on pelattu määräpäivään mennessä, ja että ottelutulokset näkyvät Ässässä 19.8.2014. Mahdolliset luovutukset kirjataan 6-0, 6-0 tuloksin ilman pelaajatietoja ja lisätietoja kenttään maininta luovutus. Pelaamattomasta sarjaottelusta joukkueelle määrätään 100e sakkoa.

Kaikki nousukarsinnat pelataan 29.8.–31.8.2014 (myös siis SM-liiga). Nousukarsintoihin ei pääse joukkue jolla on pelaamattomia sarjaotteluita.

Sisäkauden sarjatennis kaudella 2014-2015 (ei senioreiden sarjatennis): Sisäkaudella 2013-2014 sarjatennistä pelanneet joukkueet ovat automaattisessa mukana tulevalla sisäkaudella 2014-2015. Joukkueiden pelaaminen eri sarjatasoilla määräytyy edellisen vuoden sarjan perusteella.

Uusien joukkueiden ilmoittautumiset alimmalle sarjatasolle ja mahdolliset sarjasta luopumiset sisäsarjaan tulee tehdä sähköpostitse, osoitteeseen: harri.heliovaara@tennis.fi. Uudet ilmoittautumiset ja sarjapaikasta luopumiset tulee tehdä viimeistään 15.8.2014.

Ässässä näkyy tällä hetkellä viime kauden lohkot. Uudet lohkot päivitetään elokuun lopussa. Kun lohkot ovat valmiit, informoidaan siitä tennis.fi sivuilla. 

Joukkueet, tarkistattehan että yhteyshenkilöidenne yhteystiedot ovat oikein Ässässä!

MINI- JA MIDITENNIS

Mini- ja miditenniskilpailut käynnistyvät jälleen syyskuussa. Markkinoittehan kilpailuja ajoissa seurassanne!

Alue

27.9.2014

25.10.2014

29.11.2014

Pohjois-Suomi

RoVS

SoTS

OVS

Länsi-Suomi

T-61

T-61

J-Ten

Itä-Suomi ja Kaakkois-Suomi

LTS

Smash-Kotka

KoTS ja KarTe

Häme ja Keski-Suomi

TaTS (28.9.)

LeTS, vain minitennis

JTS

Lounais-Suomi

TVS

ÅLK

TVS

Etelä-Suomi ja Pääkaupunkiseutu

GT ja Lo-Te

GVLK ja Sa-Ta

Smash ja GT

 

SÄÄNTÖPÄIVITYKSET

Syyskuun puolessa välissä tullaan julkaisemaan uusi päivitys kilpailumääräyksistä. Katsottehan muun muassa sisäkauden sarjatennissäännöt sieltä.

MUUTA

Jatkan 11.8.-31.12.2014 nelipäiväistä työviikkoa. Olen pääsääntöisesti töissä maanantaista torstaihin.

 

Kesäisin tennisterveisin,
Raisa Törnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö