Tennisliiton infoa kilpailutoiminnasta

6.5.2014

Uusi tasoluettelo on ilmestynyt

Sarjatennis ulkokaudella 2014

Ulkokauden sarjatenniksen peliaika on 1.5.–19.8.2014. SM-liiga pelataan keskitetysti 4.-6.7.2014 Lahdessa. Lisäksi 1-divisioonat pelataan myös keskitetysti 4.-6.7.2014. Muut divisioonat pelataan kaikki kaikkia vastaan lohkoissa, paitsi jos kaikki lohkon joukkueet toivovat keskitettyä viikonloppua ja cup-muotoista pelitapaa. Kaikki nousukarsinnat pelataan 29.8.–31.8.2014 (myös siis SM-liiga).

Lohkot ovat nähtävillä Ässässä. Joukkueiden tulee sopia keskenään kaikki kesän sarjatennisotteluiden peliajat 15.5.2014 mennessä ja merkitä ne Ässään. Mikäli joukkue ei ole merkinnyt otteluaikaa tähän mennessä, merkitsee otteluajan Tennisliiton kilpailupäällikkö.

Joukkueiden tulee tarkistaa, että joukkueenne kapteenien tiedot ovat ajan tasalla (kohta sarjat – joukkueet – ja sieltä hakemalla oma joukkue).

Nousut, putoamiset ja niihin liittyvät karsinnat

Miesten SM-liigan viimeinen joukkue putoaa suoraan I-divisioonaan ja SM-liigan toiseksi viimeinen joukkue karsii I-divisioonan lohkovoittajien kanssa kahdesta paikasta SM-liigaan. Kaikki pelaavat kaikkia vastaan.
Miesten I divisioonan lohkon viimeiset joukkueet putoavat suoraan II-divisioonaan.
Miesten II divisioonan lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista II-divisioonan lohkon voittajaa vastaan. Ottelun voittaja nousee I-divisioonaan. Lohkoparit ovat A-B, C-D. Miesten II-divisioonan viimeiset joukkueet putoavat suoraan
III-divisioonaan.
Miesten III divisioonan lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista III divisioonan lohkon voittajaa vastaan. Voittaja nousee II- divisioonaan. Lohkoparit ovat A-B, C-D, E-F, G-H. Miesten III-divisioonan viimeiset joukkueet putoavat suoraan IV-divisioonan.
Miesten IV divisioonassa lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista IV-divisioonan lohkon voittajaa vastaan. Ottelun voittaja nousee III-divisioonaan. Lohkopari ovat A-B, C-D, E-F, G-H, I-J, K-L.
Naisten SM-liigan viimeinen joukkue putoaa suoraan I-divisioonaan.
Naisten I-divisioonan lohkon voittaja nousee suoraan SM-liigaan.
Naisten I divisioonan viimeinen putoaa II-divisioonaan.
Naisten II divisioonassa lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista II-divisioonan lohkon voittajaa vastaan. Ottelun voittaja nousee I-divisioonaan.

Junnuliigacup

Junioreiden SM-liigacupit pelataan 23.-25.5.2014. Muistattehan ilmoittautua!

10-vuotiaat pelaavat Hyvinkäällä, 12-vuotiaat Espoossa ja 15-vuotiaat Lohjalla.

Kilpailunjohdon tulee tarjota ilmoittautumisvaihtoehdoksi joko internet-lomake, sähköposti tai puhelin. Järjestävä seura ottaa vastaan ilmoittautumiset. Viimeinen ilmoittautumispäivä ilmoitetaan kilpailukutsussa. Joukkueella on velvollisuus varmistaa ilmoittautumisen perillemeno.

Seuran edustaja ilmoittaa joukkueen. Ilmoittautuessa on nimettävä vähintään kaksi pelaajaa sekä kapteeni/yhteyshenkilö.

Seurasiirrot

Ässässä on nyt näkyvissä pelaajatiedoissa tehdyt varsinaiset edustussiirrot ja sarjakauden edustukset ulkopelikaudelle 2014.

www.tennis.fi –sivuilla on luettelo niistä seurasiirroista, joissa vanha seura ei ole hyväksynyt siirtoa (=näitä ei ole vielä merkitty pelaajien tietoihin). Kilpailumääräysten mukaan "Vanhan seuran on mahdollista kieltää siirto mikäli pelaajalla on maksu- tai sopimusvelvoitteita vanhaa seuraa kohtaan. Kielto raukeaa, kun pelaaja on hoitanut nämä velvoitteet ja hänen seurasiirtonsa astuu tällöin voimaan". Seuroilla on aikaa 16.5.2014 klo 24.00 asti kieltää siirrot tekemällä siitä kirjallinen ilmoitus Tennisliiton kilpailupäällikölle. Mikäli ilmoitusta ei tule, merkitään luettelossa olevat siirrot pelaajatietoihin 19.5.2014.

Tasoluettelo

Uusi tasoluettelo on ilmestynyt 5.5.2014. Tasoluetteloon on huomioitu pelaajien saamat pisteet 30.4.2014 asti.

Uutta tasoluetteloa on käytettävä välittömästi sarjatenniksessä pelaajajärjestyksen määrittelyssä sekä aikuisten kansallisissa luokissa kisaviikonlopun 9.-11.5.2014 jälkeen.

Juniori- ja seniorirankingit ilmestyvät edelleen joka kuukauden 1. päivänä.
Junioreilla pisteet lasketaan yhden vuoden ajalta (365 pv) taaksepäin kaikista pelatuista kilpailuista, ei vain juniorikilpailuista kuten nuorimmilla aiemmin.

Mukavaa kesän odotusta!

Raisa Törnroos-Heinonen