Tennisliitto tiedottaa kesän sarjatenniksestä

10.4.2014

Lue ja opi

ULKOKAUSI 2014

Sarjamuoto

SM-liigan lisäksi miesten alemmat sarjat on jaettu I - IV -divisioonaan.
Naiset pelaavat SM-liigan lisäksi I- ja II -divisioonan.

SM-liiga ja 1-divisioonat pelataan keskitetysti, Cup-muotoisena, 4.-6.7.2014.
Muut divisioonat pelataan kaikki kaikkia vastaan lohkoissa, paitsi jos kaikki lohkon joukkueet toivovat keskitettyä viikonloppua ja cup-muotoista pelitapaa.

Peliaika
Ottelut pitää olla pelattuina 19.8.2014 mennessä!

Ottelut
Sarjaottelu käsittää miesten sarjassa neljä ottelua, kolme kaksinpeliä ja yhden nelinpelin paitsi cup-muotoisesti pelattaessa tilanteessa 2-2, jossa pelataan ylimääräinen, ratkaiseva nelinpeli. Naisten sarjoissa pelataan kaksi kaksinpeliä ja yksi nelinpeli.

Sarjapelien sopiminen (HUOM!)

SM-liigan cup-kaavio arvotaan ensimmäisenä pelipäivänä viimeistään tuntia ennen otteluiden alkua.

I-divisioonassa kilpailutoimikunta arpoo kaavion ja laatii otteluohjelman viimeistään edellisen viikon perjantaina.

2-, 3- ja 4-divisioonassa kilpailutoimikunta laatii lohkot. Sarjaottelut ovat nähtävillä Ässässä viimeistään 23.4.2014 (naisten 2-divisioona on jo valmiina Ässässä).

  • 24.4.-15.5.2014 välisenä aikana joukkueiden tulee sopia keskenään kaikki kesän sarjatennisotteluiden peliajat ja merkitä ne Ässään. Mikäli joukkue ei ole merkinnyt otteluaikaa tähän mennessä, merkitsee otteluajan Tennisliiton kilpailupäällikkö.
  • Otteluaikaa voidaan siirtää 16.5.2014 alkaen vain mikäli molemmat joukkueet hyväksyvät siirron ja siitä ilmoitetaan Tennisliittoon:  harri.heliovaara@tennis.fi. Mikäli joukkueet päätyvät siirtoon, on samalla sovittava uusi peliaika ja ilmoitettava siitä välittömästi Tennisliittoon. Jos siirtoa ei ole ilmoitettu Tennisliittoon, alkuperäinen otteluaika on voimassa.

Joukkueiden tulee tarkistaa, että joukkueen yhteyshenkilön tiedot ovat oikein Ässässä.

Mikäli samasta seurasta on samassa lohkossa kaksi tai useampi joukkue, tulee keskinäiset ottelut pelata ennen muita otteluita.

Sarjataso
Joukkueiden pelaaminen eri sarjatasoilla määräytyy edellisen vuoden sarjan perusteella.

Nousut, putoamiset ja niihin liittyvät karsinnat

Kaikki nousukarsinnat pelataan 29.8.–31.8.2014 (myös siis SM-liiga).

Joukkue ei voi osallistua nousukarsintoihin mikäli sillä on pelaamattomia sarjaotteluita.

Mikäli joukkueella on sarjakauden loppuessa pelaamatta kaksi kokonaista sarjaottelua tai enemmän, seuraa siitä putoaminen alemmalle sarjatasolle. Tämä ei poissulje muiden putoamista lohkosta.

Nousu- ja laskuperusteista tiedotetaan vielä ennen sarjan alkua.

Osanotto
Osanotto-oikeus on kaikilla STL:n jäsenseuroilla.
Ilman STL:n antamaa tasoa pelaaja ei voi osallistua sarjatennikseen. Mikäli joukkueen jollakin pelaajalla ei ole STL:n hyväksymää tasoa, STL määrää pelaajan tason seuran tai pelaajan anomuksesta.
Jokaisella pelaajalla tulee olla vuoden 2014 kilpailulisenssi maksettuna ennen ottelun alkua. Saman pelikauden aikana pelaaja voi edustaa sarjatenniksessä vain yhtä seuraa. Seurasiirrot on tehtävä STL:n edustusmääräysten mukaisesti. Sarjatennikseen voivat osallistua Suomen kansalaiset ja maassamme vakinaisesti asuvat muun maan kansalaiset jotka ovat STL:n jäsenseuran jäseniä.
Naiset eivät saa osallistua miesten sarjatennikseen.

Sarjasta luopuminen

Jos joukkue luopuu sarjapaikasta otteluohjelman laatimisen jälkeen, on seuran maksettava luopumissakkoa SM-liigassa ja 1-divisioonassa 200 € ja muilla tasoilla 100 €.

Pelaamattomat sarjaottelut

Jos joukkue luovuttaa yksittäisen sarjaottelun, on siitä ilmoitettava kirjallisesti vastustajalle, jolloin ottelu tuomitaan luovuttaneen tappioksi naisissa 0-3 ja miehissä 0-4. Jos toinen joukkue jättää saapumatta pelipaikalle otteluohjelmaan merkittynä ajankohtana, eikä ilmoita siitä vastustajalle, tuomitaan joukkue luovuttaneeksi (kuten edellä).

Jos joukkue luovuttaa (tai tuomitaan luovuttaneeksi) kokonaisen sarjaottelun, seuraa siitä joukkueelle sakkomaksu seuraavasti:

SM-liiga ja 1-divisioona 100 € / pelaamaton sarjaottelu
Muut sarjatasot 100 € / pelaamaton sarjaottelu

Sarjamaksu
Sarjamaksut ovat seuraavat: Tennisliiga miehet 340 e, Tennisliiga naiset 340 e, divisioonat 70 e. Maksu laskutetaan seuroilta kauden alussa.

Taso
Kevään tasoluettelo julkaistaan 5.5.2014. Pelaajan, joka ei ole luettelossa, tulee anoa tasoaan liitosta. Pelaajajärjestys muodostuu viimeisimmän tasoluettelon mukaan (ei koske senioreiden sarjatennistä).

Tulokset
Kotijoukkueen tulee kirjata tulokset viimeistään ottelua seuraavana päivänä. Tuloksia ei lähetetä liittoon.

Kilpailumääräykset
Kilpailumääräykset löytyvät kokonaisuudessaan Ässästä (sisältäen ulkokauden sarjatenniksen määräykset).

Lisätietoja
Tarvittaessa sähköpostilla harri.heliovaara@tennis.fi

 

Terveisin,
Raisa Törnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö