Smashin Jussi Koivistosta Nuorten Olympiavalmentaja

23.8.2013

Onnittelut Jussille ja Smashille

Jussi Koivistosta tenniksen nuorten olympiavalmentaja

Valmentaja Jussi Koivisto, 41, on aloittanut tenniksen Nuorten olympiavalmentajana 1.8.2013.  ja toimii tässä tehtävässä 2016 loppuun asti.

Suomen Olympiakomitean, Suomen Tennisliiton ja helsinkiläisen Smash-Tenniksen kolmikantasopimuksen mukaan ne kustantavat nuorten olympiavalmentajan palkan. Jussi Koivisto tekee työtä 15 viikkoa vuodessa Suomen Tennisliitolle ja 30 viikkoa Smash-Tennikselle.

Hän myös osallistuu Olympiakomitean täydennyskoulutustilaisuuksiin. Nuorten olympiavalmentajan tehtävänä on edistää huipputennistä Suomessa.
Tennisliitossa Jussi Koivistolla on vastuu yhden juniorien ikäryhmän, alle 14-vuotiaiden tyttöjen ja poikien, toiminnasta, jonka hän suunnittelee, toteuttaa ja josta hän raportoi.  Juniorien maajoukkuetoiminnan kokonaisuus luodaan yhdessä Tennisliiton päävalmentaja Martin van Daalenin kanssa.  Valmennusryhmiin kuuluvista urheilijoista päätetään vuosittain valmentajan, Olympiakomitean, Tennisliiton ja Smash-Tenniksen kanssa.

Valmentaja Koivisto osallistuu oman juniorien ikäryhmän kansainvälisille kilpailumatkoille suunnitelman mukaisesti sekä nuoren kansainvälisiin edustustehtäviin kuten pohjoismaisiin ja Euroopan joukkuekilpailuihin sekä henkilökohtaisiin EM-kilpailuihin.
Hän on käytettävissä alueelliseen valmentajakoulutukseen, toimii luennoitsijana sekä 2-4 tasojen koulutustilaisuuksissa ja jatkokoulutuksissa 2-3 tapahtumassa vuodessa.

Smash-Tenniksessä hän toimintansa pääpaino on seuran ja sen lähialueen huippujuniorien päivittäisvalmennus.

-Nuorten olympiavalmentaja Koiviston työpaikkana on Finland Tennis Club Helsingin Myllypurossa.