SL Systems Open eli miesten 10.000 taalan kisa Kotkassa

8.8.2013

Hyvä tennisväki - sekä arvoisat yhteistyökumppanimme, SLSystems Open, ITF Futures $10 000 Kotkassa on alkamassa jo kolmatta kertaa.

Näiden alimman tason ammattilaisturnausten merkitys suomalaiselle huipputennikselle on sanoinkuvaamattoman merkittävä. Nämä turnaukset ovat ponnahduslauta lupaaville nuorille miespelaajillemme kohti ammattilaisuuden ensi askelia. Ilman tätä kolmen Suomessa järjestettävän ITF Future-turnauksen sarjaa suomalaisten lupaavien miestennistaitureiden olisi huomattavasti hankalampi tavoitella mahdollista ammattilaisuutta.

Kotkan kaupungille tällainen turnaus osoittaa sen, että meillä on korkeatasoista tenniskulttuuria täällä Kymenlaaksossa. Moottoritie valmistuu kovaa vauhtia Kotkaan, jossa asuminen ja harrastaminen on paljon edullisempaa kuin Helsingin alueella. Nyt jo ensimmäiset tennisperheet pääkaupunkiseudulta ovat kyselleet ja jääneet pohtimaan mahdollisuuksia asua ja harrastaa tennistä Kotkassa. Tennisolosuhteiden ja kotkalaisen tennisvalmennuksen hyvä taso on noteerattu laajalti tennispiireissä. Nyt alkamassa oleva ammattilaiskilpailu osoittaa hyvin sen, että Kotkassa pelataan tennistä vauvasta vaariin ja aloittelijasta ammattilaiseksi.

Ammattilaiskisa on vain vuorenhuippu kotkalaisesta tennisaktiivisuudesta. Tennisseurojen viikoittaisessa valmennuksessa on n.200 pelaajaa ja matkailun kannalta merkittävää on se, että pelkästään tenniskilpailutoiminta tuo vuodessa Kotkaan yli tuhat majoitusvuorokautta.

Omalle tennisväelle lauantaina alkava kisaviikko on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan huipputennikseen lähietäisyydeltä.

Viikko vaatii henkilöstöltä paljon työtä, mutta se antaa myös valtavasti. Nuoret kotkalaiset pelaajataimet imevät aimo annoksen huippu-urheilijan elämää itseensä seuratessaan aamusta iltaan ammttilaisten olemista samalla arvuutellen, kuka näistä on seuraava "Jarkko Nieminen" tai "Roger Federer".

Tennisväki,

nyt on viimeinen kisavuosi sopimuskaudestamme. Ensi vuodesta päätökset tehdään vasta tomun laskeuduttua. Mahdollista myös on, että vähään aikaan ei Kotkassa pääse tämän tasoista tennistä katsomaan - otetaan siis kaikki ilo irti tästä vuodesta!

Toivotan lämpimästi kaikki tenniksestä kiinnostuneet ystävineen katsomaan kansainvälistä huipputennistä!!!

Koko kisaorganisaation puolesta,

Pasi Ahti, Smash-Kotka