Nikin leirikertomus

3.5.2013


Terveisiä Espanjasta

Terveisiä Espanjasta

Sain mahdollisuuden lähteä Tennisliiton järjestämälle leirille 8-13.4 Castelloniin, Espanjaan. Leirille oli kutsuttu ikäluokista 11-15v yhteensä kuusi tyttöä ja kuusi poikaa ja teemana oli alkavaan ulkokauteen valmistautuminen. Valmentajamme olivat Martin van Daalen, Magnus Norman ja Emma Laine.

Lähtöpäivänä tavattiin lentokentällä jo 4.30 aamulla. Lento Barcelonaan kesti n. neljä tuntia ja sieltä bussimatka Castelloniin vielä kaksi tuntia. Menimme suoraan hotellillemme Casablancaan jossa syötiin lounas  ja pistettiin treenikamat päälle ja lähdettiin Club de Tenis Benicarliolle. Treenit kestivät pari tuntia ja olivat vain hauskuuden ja lyöntien löytämiseksi sillä matkustaminen oli ollut todella rankkaa. Illalla menimme syömään ja siitä suoraan nukkumaan.

Päivittäinen ohjelma oli tarkasti suunniteltu tehokkaalle treenaamiselle eikä varsinaista vapaa-aikaa paljonkaan ollut. Päivittäinen ohjelma näytti tältä:

 Herätys 6.50

Aamulenkki 7.10. Oli ihanaa saada juosta hiekkarannalla auringonnousussa n. 20min ja siitä suoraan aamupalalle

8.30 lähtö clubille. Treenit alkoivat yhdeksältä ja kestivät  kaksi ja puoli tuntia ja lopuksi venyttely

12.00 lähtö takaisin hotellille ja yhdeltä lounas

14.15 lähtö takaisin clubille, treenit n. 14.30-17.00 ja venyttely lopuksi.

Iltaisin ennen päivällistä kahdeksalta menimme joko uimaan tai kauppaan ostamaan vettä ja urheilujuomaa

21.00 piti olla huoneissa valot sammutettuna

Aamupäivällä treeneissä oli aina eri teemoja kuten kierrettä lyönteihin, volleyta ja hyökkäystä, syöttöä jne ja iltapäivisin pelattiin aina pisteitä toisiamme vastaan.Viikon kohokohdat oli kun saatiin pelata paikallisia junioreja vastaan, kun valmennettiin toisiamme ja kun käytiin Castellonin linnalla. Pelit paikallisia vastaan olivat vähän pettymyksiä  sillä olimme odottaneet vastaamme ”pikku-Nadaleja” mutta kaikki suomalaiset voittivat oman pelinsä. ;) Tunnelma leirillä oli mahtava, kaikki tulivat hyvin toimeen keskenään ja valmentajat olivat loistavia kaikin puolin. Valmentajat kyllä osasivat pitää kuriakin ja  esim. kun piti olla huoneissa nukkumassa eräs ei ollut totellut ja joutui altaaseen vaatteet päälläJ!

 

Kaiken kaikkiaan leiriviikko oli minulle unelmien täyttymys.  Suuri kiitos valmentajille ja kaikille jotka tekivät tämän minulle mahdolliseksiJ!

Niki