Tenniksen kilpavalmennettavat Markus Vainikka ja Oskari Paldanius viettivät kolmen viikon harjoittelujakson USA:n Miamissa - lue Markuksen mietteitä matkasta!

10.3.2022

Vasemmalla Markus ja Oskari, keskellä Roman ja oikealla Tom.
Vasemmalla Markus ja Oskari, keskellä Roman ja oikealla Tom.
Saran kanssa fysiikkatreeneissä North Miami Beachilla.
Saran kanssa fysiikkatreeneissä North Miami Beachilla.
Rafa keskellä, Markus vasemmalla ja Oskari oikealla.
Rafa keskellä, Markus vasemmalla ja Oskari oikealla.

Smashin tenniksen kilpavalmennettavat Markus Vainikka ja Oskari Paldanius viettivät kolmen viikon harjoittelujakson USA:n Miamissa. Matkaan pojat lähtivät tammikuun 2022 lopussa. Alla Markuksen mietteitä matkasta ja sen annista.

Koronatilanne toi matkan valmistautumiseen oman jännityksensä. Matkalle lähdön edellytys oli 24 tuntia ennen matkaa otettu negatiivinen testitulos, joten vaikka valmisteluja matkaa varten oli tehty jo pidemmän aikaa, matka käytännössä varmistui vasta lähtöpäivänä, kun saimme hyväksytyn testituloksen.

Matkan tarkoituksena oli keskittyä tenniksen ja fysiikan harjoitteluun. Valmentajinamme toimivat matkan aikana kokeneet tennisvalmentajat Tom Mar ja Rafa Muzlera, sekä maratoonari, ravitsemusterapeutti ja fysiikkavalmentaja Sara Gauvreau. Meillä oli erinomainen valmennustiimi, joiden kanssa asiat sujuivat hyvin ja positiivisessa hengessä.

Treenasimme tennistä pääosin Pembroke Pinesissa Tomin kanssa, mutta kävimme pelaamassa myös Rafan kotikentällä ja entisen Miami Openin kentillä Crandon Parkissa. Ohjelmaamme kuului 2 h tennistä melkein joka päivä. Harjoituksissa keskityttiin selvästi jalkatyöhön, syöttöön, kämmenlyöntiin ja kärsivällisyyteen pisteen aikana. Sen lisäksi menimme kerran viikossa valmentaja-Rafan omalle tenniskentälle pelaamaan pisteitä eri ulkomaalaisia vastustajia vastaan omien treeniemme jälkeen, jonka jälkeen vedimme fysiikkatreenit putkeen samassa paikassa. Pääsimme myös pelaamaan harjoitusmatsit entistä ATP-pelaajaa Roman Borvanovia vastaan, ja vaikka voitot jäivät vielä saamatta, tuli oppia sitäkin enemmän.

Mukavana vaihteluna kovalle treenille pääsimme lauantaisin pelaamaan paikallisen aikuisryhmän kanssa Pembroke Pinesiin, jonka päälle vedimme omat treenit Tomin kanssa. Sunnuntai oli lepopäivä yhtä fysiikkatreeniä ja omatoimisia treenejä lukuunottamatta.

Ohjattuja fysiikkatreenejä oli arkipäivisin 1 - 1h 15 min. Fysiikkatreeneissä harjoiteltiin voimaa, räjähtävyyttä ja nopeutta. Kaikkia lihasryhmiä harjoiteltiin, mutta selvästi eniten jalkoja. Toisella treeniviikolla fysiikka sisälsi lähes pelkkiä jalkatreenejä. Fysikkatreenit olivat useimmiten Saran kotona ja joskus myös salilla. Hienona kokemuksena pääsimme treenaamaan myös Miami North Beach:lle.

Kolmeen viikkoon mahtui paljon treeniä, kivoja hetkiä ja hienoja maisemia. Kävimme myös katsomassa NHL-joukkue Florida Panthersin kotiottelun San Jose Sharksia vastaan ja muutaman ottelun Delray Openin ATP-turnauksessa. Matka oli lajin kannalta antoisa ja yleensäkin ikimuistoinen. Kiitokset 5D Investment Oy:lle ja Smashille matkan järjestämisestä ja toteutumisesta.