Oskari Paldanius voitti Viron tenniksen ITF-kisan

5.3.2022

Oskari Paldanius oikealla
Oskari Paldanius oikealla

Myös 4-pelissä finaalissa

Smashin Oskari Paldanius voitti 14-vuotiaana ensimmäisen tenniksen ITF-kilpailunsa tällä viikolla Virossa. ITF-kilpailut pelataan 18v.-sarjassa. Oskari voitti välierässä ykköseksi sijoitetun Markus Molderin 6-4,7-5 ja finaalissa Axel Erikssonin 6-4,6-3. Axel on voittanut aiemmin tänä vuonna 18-vuotiaiden poikien kaksinpelin SM-kultaa, joten siinäkin mielessä voitto oli 14-vuotiaalle Oskarille erityinen.

4-pelissä Oskari eteni finaaliin yhdessä Felix Alopaeuksen kanssa. Välierissä kukistui pari Romet Mooser/Matias Tempel 6-1,6-0. Finaalissa pari Julius Augunas/Emil Matikainen oli vahvempi luvuin 7-5,7-5.

Oskarin valmentajina toimivat Pasi Kinnunen (tennis) ja Sari Alhava (fysiikka).

Oskarin mietteitä turnauksesta:

– Kun katsoi kaaviota, siellä näkyi todella kovia pelaajia mukana. En olisi uskonut, että pelaisin finaalissa. Finaalissa oli vastassa suomalainen, jota vastaan en ollut ikinä ennen pelannut. Alusta lähtien hyvällä itseluottamuksella, halusin todella voittaa. Pidin omat syötöt ja breikkasin kerran kummassakin erässä, kommentoi Paldanius.

– Uskomatonta, että olen se suomalainen 14-vuotias poika, joka voitti alle 18-vuotiaiden ITF-turnauksen. Tänne lähdettiin hakemaan hyviä matseja ja kokemusta. Tästä on hyvä jatkaa kovaa treenaamista ja fysiikan tekoa.