Pallo lensi Pajulahdessa

7.2.2010

Virallinen leirikuva ennen kotiinlähtöä.
Kuka onkaan rosvo päiväpeiton alla? Vinkki: Hänet tunnetaan koodinimellä "Myyrä".

FTA2:n ja FTA3:n pelaajat tennisleirillä viikonloppuna

Smash-Tenniksen Akatemian Tasojen 2 ja 3 9-13-vuotiaat pelaajat suuntasivat viime perjantaina seuran minibussilla ja kahdella henkilöautolla tennisleirille kohti Pajulahtea. Menneen viikon ja automatkan aiheuttamaa väsymystä karkotettiin pelaamalla illan treeneissä "Huonon onnen kortteja", tenniksen roolipeliä, jota Aivo taisi käyttää ensimmäisenä seurassamme. Pakasta piti vetää yksi kortti, jonka mukaan piti pelata: tuupata, hyökätä neljännellä lyönnillä verkolle, syöttää alakautta, elämäpelivierityksellä verkkonauhan yli, lyödä vain ylä- tai alakierrettä, vaihtaa mailaa vastustajan kanssa tai jotain muuta erityistä. Kaikki omaksuivat roolinsa ja pelasivat mainiosti niiden mukaan. Tulevina päivinä kuultiin usein kentällä treenien lomassa pyyntö: "pelataan korttia".

Leirin teemoihin kuului syöttö ja erityisesti sivukierresyöttö (ja sen hahmottaminen, missä vastustaja on syötön seurauksena) ja syöttäjän ensimmäinen lyönti syötön jälkeen: syöttäjän piti ottaa tilanne haltuun, varsinkin kun syötettiin ykkösruudun sivureunaan. Syöttöön alkoikin löytyä mukavasti sivukierrettä, ja Ida syötti kakkosruudun T-pisteeseen niin tarkan sivujengasyötön, että kakkospompun maaliksi takarajan taakse suuaukko edellä laitettu suuri ontto tötsä sai täytettä.

Lauantaina oli kahden tenniksen lisäksi luento, jolla käsiteltiin sijoittumista kentällä lyönnin jälkeen ja oikean lyönnin valintaa keskikentältä. Sitten lähdettiin lenkille ja tehtiin fysiikkaharjoitus painisalilla (erilaisia viesti- ja paritehtäviä). Toisen tenniksen jälkeen mentiin painisalille vielä venyttelemään Timon laatiman Smashin venyttelyohjelman mukaisesti. Sitten olikin saunan ja uinnin vuoro. Virtaa riitti vielä ennen nukkumaanmenoa, ja tyttöjen naamioitunut tennisrosvolauma teki yllätyshyökkäyksen valmentajien huoneeseen. Vaatimukset olivat onneksi pieniä: meidän piti vain kertoa lempipizzamme nimi.

Sunnuntaina alkoi olla jo väsynyttä väkeä treeneissä, mutta niissä oltiin silti täysillä mukana. Autossa matkalla kotiin oli sitten paljon hiljaista mutta jo uutta leiriä mielessään miettivää porukkaa...

Kiitokset kaikille leirille osallistuneille, ja varsinkin vanhemmille, Juhalle, Juha-Pekalle ja Johannalle kiitokset kuljetuksista, avustamisesta ja huolenpidosta paikan päällä!

Juha ja Ville