Davis Cup voitto Tanskasta 3-2. Smashin Timo Nieminen mukana.

7.3.2009

Timo Nieminen ei pelannut Sunnuntaina

Perjantai:
Jarkko Nieminen vei Suomen 1-0 johtoon voittamalla Martin Pedersenin (ATP 558) luvuin 6-3,6-1,6-3.
Timo kärsi tappion Fredrik Nielsenille ja tilanne on tasan 1-1.

Lauantia:
Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen voittivat 4- pelissä parin Nielsen/ Norby luvuin 6-4,6-4,7-5. Suomi johtaa 2-1.

Sunnuntai:
Jarkko Nieminen voitti Fredrik Nielsenin 6-1,6-3,4-6,5-7,6-1 ja siirsi suomen tavoittamattomaan 3-1 johtoon. Henri Kontinen- Martin Pedersen 4-6,4-6. Lopputulos Tanska- Suomi 2-3.

Seuraavassa Timon pelin kulku perjantailta. Teksti on lainattu Suomen tennisliiton sivuilta

Suomen kakkospelaaja Timo Nieminen (ATP 514 ) avasi komeasti ottelunsa Tanskan ykköstä, Frederik Nielsiniä (ATP 290) vastaan. Hän mursi tanskalaisen syötön heti ensimmäisessä pelissä ja piti perään oman syöttönsä. Kaksi seuraavaa peliä päättyivät kummatkin läpisyöttöön, 1-2:een syötti Nielsen ja 3-1:een Nieminen. ”Pakkovoiton” edessä oleva Nielsen teki virheitä ja Nieminen käytti tilaisuuden hyväkseen mennen 4-1 johtoon. Nielsen paikkasi syötönmenetyksen murtamalla Niemisen syötön. 2-4 tilanteessa Nielsen sai syöttää 17 kertaa ennen kuin peli ratkesi Timo Niemisen hyväksi. Niemisellä oli pelissä 30/40 johto ja kolmesti etu.
5-2 –johtoasemassa Nieminen syötti ja vei ensimmäisen erän pistettäkään menettämättä 6-2.

Timo Niemisen hyvä syöttö ja rento peli piti mainiosti myös toisessa erässä, vaikka Nielsen pääsi jo paremmin mukaan peliin ”kipsin” muretessa vähitellen. Pelaajat pitivät syöttönsä 4-4:ään, Nielsen voitti oman syöttönsä ja Niemisen syöttäessä 30/30 tilanteessa Nielsen nousi verkolle ja teki näyttävän pisteen. Hän vei pelin, kun Timon kämmen jäi verkkoon. Toinen erä Nielsenille 6-4.

Kolmannessa erässä Frederik Nielsen paransi peliään entisestään Timon syötön takkuilleessa. Niemisen pelistä katosi rentous. Nielsen otti vankan 3-0 johdon ja johti ottelua sen jälkeen 4-1 ja 5-2. Erä päättyi Nielsenin eduksi 6-2.

Nielsen aloitti neljännen erän samoin kuin kolmannen, mursi heti Niemisen syötön ja meni 3-0 johtoon. Timo Niemisen piti jälleen aloittaa takaa-ajo, minkä hän tekikin. Hän piti omat syötöt helposti, mutta ei saanut murtoja aikaiseksi ja Nielsen meni erävoittoon 6-3.
Näin Nielsen tasoitti maaottelun 1-1:een.