Smashiläisille menestystä

24.9.2008

Siiri Torkkeli oli yksi hyvin menestyneistä Smashiläisistä.
Siiri Torkkeli oli yksi hyvin menestyneistä Smashiläisistä.

Kotkassa pelattiin hyvätasoinen junioriturnaus.

Kuluneena viikonloppuna Kotkan tennishallilla otti mittaa toisistaan lähes kuusikymmentä nuorta tennistaitajaa Smash-Kotkan isännöimässä junnuturnauksessa.

Ruonalassa sijaitsevalla Kotkan tennishallilla riitti vilskettä koko viikonlopun, kun hallilla pelattiin junioreille tarkoitettu Boris Becker –syyslohkoturnaus. Sarjoja oli 11-, 13- ja 15-vuotiaille tytöille ja pojille, ja nuorin osallistujista oli seitsenvuotias. Turnauksen hyvästä tasosta kertoo se, että turnauksessa oli 6 pelaajaa ikäluokkiensa TOP 10:stä.

Smashiläisten kovaa mainetta ylläpitivät tällä kertaa 15-vuotiaiden tyttöjen sarjan voittanut Polina Ovcharenko ja 11-vuotiaiden poikien sarjan voittaja Valtteri Ahti. Muita Smashin mitalisteja olivat semifinaaleihin selvinneet T15 sarjan Siiri Torkkeli, P15 sarjan Ville-Petteri Ahti, T13-sarjan Vilma Torkkeli, P13-sarjan Valtteri Ahti ja Ilmari Eskola (P13) sekä P11 sarjan Otto Laitinen.

Otteluissa nähtiin taidokkaita esityksiä eikä dramatiikaltakaan vältytty, kun 15-vuotiaiden poikien finaalissa pelannut Jonas Hallbäck kaatui pahasti heti ensimmäisessä erässä loukaten kätensä. Jonas pelasi ottelun sisukkaasti loppuun vain toisella kädellä mailaa pidellen, mutta voitto meni tällä kertaa turkulaiselle Eero Vasalle. Vasa kruunattiin tuplamestariksi, sillä tämä ÅLK-tennistä edustava ja osan vuodesta Espanjassa treenaava tennislupaus voitti myös P13-sarjan.

Finaalipäivänä sää oli yhtä aurinkoinen kuin Smash-Tenniksen tulevaisuus. Nuoremmissa sarjoissa nähtiin lähes 10 uutta kilpauraansa aloittamassa olevaa tennistaituria, joiden otteista näkyi selvästi alueemme tennisvalmennuksessa tehty hyvä työ.

Turnauksen kaikki tulokset ovat nähtävillä http://www.tennisassa.fi