Suomen Senioritennis infoaa

13.9.2019

Muutamia uudistuksia luvassa

Sarjakausi 2019 -2020 on pyörähtänyt käyntiin. Sarjaan ilmoittautuneita joukkueita oli 532 kpl. Sarjasääntöjä on tarkennettu joltakin osin ja ne löytyvät kotisivuilta www.senioritennis.fi Kilpailumääräysten alta.

Sarjatennisosiosta löytyy ohjeita kapteeneille joukkueen muokkaamiseen ja tulosten syöttöön sekä ohjeet tennisliiton kilpailulisenssin ja senioritenniksen jäsenmaksun maksuun. Pelijärjestysluettelo löytyy samasta osoitteesta. Jos pelaajalla ei ole voimassa olevia kaksinpelipisteitä, ei nimeä löydy luettelosta, tällöin pelaaja pelaa joukkueessa kakkospelaajana. Poikkeuksen muodostavat A- ja B-tason pelaajat, jotka eivät ehkä ole kilpailleet viime aikoina, ja ovat näin ollen ilman pisteitä, näille pelaajille Tennisliiton tasolautakunta määrittelee ja antaa tason. Näissä tapauksissa yhteys senioritenniksen toimistoon. Kotisivuilta löytyvä pelijärjestysluettelo on voimassa koko sarjakauden, eikä muuttuvat rankingit vaikuta siihen.

Kevään Playoffit pelataan 28.-29.3. vitoset sekä 4.-5.4. tasakymppiset.

Sarjasääntöjen tarkennuksia on mm. sääntökohdassa 2, joka koskee joukkueen ja pelaajan pelioikeutta sekä kilpailulisenssin ja senioritenniksen jäsenmaksun maksamista ennen ottelua. Jos ottelu pelataan niin, että pelaajalla ei ole maksut kunnossa, ja tulosta ei voi siten syöttää, on puuttuvat maksut maksettava viikon kuluessa, tai ottelu merkitään voitoksi vastustajalle. Ottelun jälkeen maksetuista maksuista on ilmoitettava SST:n toimistoon.

Myös kohdassa 5. Kotijoukkueen velvollisuudet ja pelipäivistä sopiminen -kohdassa on tarkennuksia. Sarjasäännöt kannattaa lukea, ja jos tulee kysymyksiä, sarjajohtajat sekä senioritenniksen toimisto auttavat.

2020 alusta alkaen senioritenniksen jäsenmaksu muuttuu kalenterivuoden kestäväksi. Käytäntö on siten yhteneväinen Tennisliiton kilpailulisenssin voimassaolon kanssa. Jäsenmaksun suuruus on 30€, ja sen pystyy vuodelle 2020 maksamaan jo kuluvan vuoden joulukuussa. Maksu suoritetaan Ässän kautta omilla tunnuksilla kirjautuneena. Huomioittehan, että vuoden 2020 jäsenmaksu ja lisenssi on oltava maksettuna ennen vuoden ensimmäistä ottelua.