Uudet jätteiden keräyspisteet Smash Centerissä ja Olarin Tennishallissa - kierrätetään yhdessä energia- ja metallijäte sekä käytetyt pallot!

29.8.2019


Kentillä astiat energiajätteelle sekajätteen lisäksi ja auloissa keräyspisteet metallille ja käytetyille palloille.

Tällä viikolla on asennettu uusia jäteastioita kaikille pelikentille ja yleisiin tiloihin Smash Centerissä ja Olarin hallissa. Kierrätetään kaikki yhdessä ja tehdään maailmasta hitusen parempi paikka! 

Kentät:
- kaikilla kentillä omat astiat energia- ja sekajätteelle (ulkokentillä vain sekajäte sateen vuoksi)

Smash Centerin ala-aula (infotaulujen alla), Janushallin tuulikaappi & Kolo Areenan jumppa-alue sekä Olarin halli (portaiden vieressä):
- metalli, energia, sekajäte, käytetyt pallot

Aulat, käytävätilat, katsomo, toimistot, kuntosali ja pukuhuoneet:
- energia, sekajäte

Tulemme lähipäivinä vielä lisäämään energiajäteastioita yleisiin tiloihin ja asentamaan pallojen keräysastiat myös Janukseen, Koloon ja Olariin.

Astioiden päällä lukee mitä voi laittaa mihinkin jäteastiaan. HUOM. Esim. tennispallopurkit voi materiaalista riippuen laittaa joko metalli- tai energiajätteeseen. Muovisen tennispallopurkin voi laittaa energiajätteeseen, vaikka siinä olisi pieni osa metallia (purkin reuna). 

Banaaninkuoret ja muut biojätteeseen kuuluvat jätteet tulee laittaa sekajätteeseen. Biojätteen vaatiman tyhjennystiheyden takia ainoastaan Smash Centerin ravintola kerää biojätteet erikseen.

Käytetyt pallot keräämme erikseen. Käytettyjä tennispalloja voi kysellä kassalta mm. koiraperheisiin ja lastentarhoihin. Hoivakoteihin tennispalloista saa hyvät tuolinjalkoja pehmentävät suojat.

Tässä alla vielä yleisiä ohjeita lajittelusta:

ENERGIAJÄTE:
- PAPERISET KÄSIPYYHKEET
- KERTAKÄYTTÖASTIAT
- MUOVIKELMU
- TYHJÄT MUOVIPUSSIT
- LIKAISET PAHVI- JA MUOVIPAKKAUKSET
- EI MATERIAALIA, JOSSA ON ALUMIINIA
- EI PAINEKYLLÄSTETTYÄ PUUTA
- EI PVC-MUOVIA (MM. LETKUT JA PUTKET)
- EI SIIVOUSJÄTETTÄ


KERÄYSMETALLI:
- TYHJÄT METALLIPURKIT JA –KANNET
-  METALLINKAPPALEET
-  ONGELMAJÄTTEET ON POISTETTAVA

SEKAJÄTE (KAATOPAIKALLE):
- SEKALAISTA YHDYSKUNTAJÄTETTÄ, JOKA JÄÄ JÄLJELLE, KUN JÄTTEESTÄ ON JÄTTEEN SYNTYPAIKALLA KERÄTTY ERILLEEN JAKEITTAIN YKSILÖIDYT JÄTELAJIT


Kiitos kaikille – kierrätetään yhdessä!