Suomen tenniksen yksi suurimmista lupauksista Oona Orpana palaa takaisin Smash-Kotkaan!

10.4.2019

Oona Orpana ja valmentaja Ville-Petteri Ahti.
Oona Orpana ja valmentaja Ville-Petteri Ahti.

Haminalaislähtöinen tennisammattilainen siirtyy 1.5.2019 alkaen edustamaan Smash-Kotkaa.

Perustennisoppinsa Haminassa saaneelle Oonalle Smash-Kotkaan palaaminen on helppoa, sillä Oona treenasi aikanaan useamman vuoden Kotkassa ja ehti edustaa yhden kauden ajan Tennisliigassakin Smash-Kotkaa.

PELI KULKEE - NOUSU AMMATTILAISTENNIKSEN SEURAAVALLE PORTAALLE ON MAHDOLLISTUNUT

Oona on juuri palannut Suomeen Englannista, jossa pelasi uransa ensimmäiset kisansa uudella 25000$:n tasolla. Ammattilaiskisajärjestelmässä nuo kisat kuuluvat jo ns. keskikastiin, joka on ensimmäinen taso, jolla jaetaan himottuja WTA-pisteitä. Tosiammattilaiseksi päästäkseen vain WTA-pisteillä on merkitystä. Pitkän loukkaantumisjakson takia Oona pääsi ammattilaiskisakentille vasta viime kesän loppupuolella. Viimeisen puolen vuoden hieno menestysputki ammattilaiskisojen alimmalla tasolla antaa Oonalle nyt muutaman kuukauden aikaa vakiinnuttaa paikkaansa ylemmällä tasolla. Jos menestystä ei tule, niin loppuvuodesta pitää hakea vauhtia taas alemmalta tasolla, koska siellä kerätyt alemmalla tasolta jaettavat ITF- pisteet säilyvät vain vuoden. Peli on raakaa.

OONA EI PELAA FED CUPISSA

Ensi viikolla Suomessa pelattavassa Fed Cupissa Oonaa ei kuitenkaan valitettavasti nähdä, vaikka Oona on alkuvuodesta pärjännyt naispelaajistamme selvästi parhaiten kansainvälisillä ammattilaiskentillä. Valmistautumisviikko koettiin tällä kertaa niin tärkeäksi, että siitä ei aikaisemmasta käytännöstä poiketen ollut mahdollisuutta olla päivääkään pois.

- "Olisi ollut tosi kiva pelata ja edustaa Suomea kotiyleisön edessä", kertoo Oona.

Oonan aikataulu on ollut valitsijoiden tiedossa ennen Fed Cup -joukkueen nimeämistä ja siitä huolimatta Oona nimettiin joukkueeseen, minkä johdosta tämä harmillinen tilanne on syntynyt.

- ”Nyt keskitytään taas treenaamiseen - ensin täällä Suomessa toisen valmentajani Ville-Petterin (Ahti) kanssa ja sitten Tsekeissä valmentajani Zdenekin (Kubik) kanssa. Seuraava kisani ei vielä ole varmistunut. Toukokuussa tavoitteena on pelata kolme kisaa Aasiassa ja mahdollisesti joku kisa vielä Euroopassa ennen sitä”.

SMASH-KOTKAN NAISTEN LIIGAJOUKKUE VAHVISTUU MERKITTÄVÄSTI

- "Odotan tosi innolla ensi kauden Tennisliigan kotiotteluita Smash-Kotkan tutussa kotihallissa, jossa on aina mukava tunnelma", kommentoi Oona.

Oonan saaminen Smash-Kotkan naisten liigajoukkueeseen tekee naisten liigasta entistäkin mielenkiintoisemman tulevalla kaudella. Päävalmentaja Pasi Ahti näkee paluun lisäävän myös naisten liigan kiinnostavuutta: - "On selvä, että Oonan tasoisella pelaajalla henkilökohtainen ammattilaisura on ykkösprioriteetti, mutta uskoisin, että Oona ehtii myös useampiin liigamatseihin. Liigan kiinnostavuuden kannalta on erinomainen juttu, että voimasuhteet vähän tasaantuvat. Kerta kaikkiaan upea homma saada Oona taas takaisin edustamaan Smash-Kotkaa!"

OONA ORPANA SMASHIN TOIMINTAAN PIIA SUOMALAISEN MANTTELINPERIJÄKSI

Koko "Smash-konsernin" toiminnanjohtaja Tapio Totro toivottaa tervetulleeksi Oonan takaisin Smash-organisaatioon. "On hienoa, että Oona palaa takaisin Smash-Kotkan riveihin niin seuraedustuksen kuin SM-liigan osalta. On mahtavaa saada aina hyvällä asenteella harjoitteleva, positiivinen, esimerkillisesti käyttäytyvä roolimalli kaikille Smashin tulevaisuuden pelaajille. Oona tulee motivoimaan erityisesti muita tyttöjä kuten Wilhelmina Vainikkaa, Emma Tuomista, Arina Vabistsevitsia, Daria Bibaninaa, Anna Sipilää, Serena Hatakkaa, Laura Varsamäkeä, Julia Lintua, Nuppu Palmia, Emilia Grönstrandia, Eeva Ristolaa, Venla Ahtia, Aamu Harjusta ja Alexandra Anttilaa kohti menestystä”, toteaa Totro.

One Smash Ahead!