Suomen Tennisliitto tiedottaa kilpailutoiminnasta

25.3.2019

Lue ja viisastu!

Hyvät seurojen yhteyshenkilöt,

Alla ajankohtaista kilpailutoiminnan infoa. Viettehän tietoa eteenpäin seurassanne.

  1. SEURASIIRROT

Seurasiirrot astuvat seuraavan kerran voimaan toukokuun 2019 alussa. Sekä varsinaiset edustusmuutokset että ulkokauden 2019 sarjatennisedustusmuutokset tulee siis tehdä viimeistään 30.4.2019. Muutos ilmoitetaan http://www.tennis.fi/kilpailut/seurasiirrot/ sivulla olevalla lomakkeella. Huomaattehan, että sarjatennisedustusmuutokset ovat aina voimassa vain yhden kauden!

Tennisliitto tekee toukokuun alussa listan haetuista siirroista. Lista julkaistaan www.tennis.fi sivuilla. Seuroilla on tästä 10 päivää aikaa evätä siirto (kielto on mahdollista, mikäli pelaajalla on seuraan maksuvelvoitteita hoitamatta tai pelaajasopimus). Mikäli esteestä ei ilmoiteta liittoon 10 päivän aikana, hyväksytään liiton toimesta haetut siirrot. Nämä siirrot astuvat siis voimaan toukokuun 2019 puolen välin tienoilla. Hyväksyttävistä siirroista ei tarvitse ilmoittaa.

  1. SEURAAVA TASOLUETTELO

Seuraavat tasoluettelot (2-peli ja 4-peli) julkaistaan to 16.5.2019. Siinä on huomioitu tulokset 30.4.2019 asti. Viikonloppu 17.-19.5. pelataan vanhan luettelon mukaisesti, ja viikonloppu 24.-26.5. uudella luettelolla. Yleisessä sarjatenniksessä pelaajajärjestys perustuu aina otteluhetkellä voimassa olevaan tasoluetteloon.

  1. SARJATENNIS, divisioonat 2-5

Kesä 2019

Kaikki vanhat joukkueet ovat automaattisesti mukana sarjatenniksessä.
Uusien joukkueiden ilmoittautuminen ulkokauden sarjatennikseen on auki osoitteessa: www.tennis.fi/kilpailut/sarjatennis/ Mahdolliset vetäytymiset tulee ilmoittaa osoitteeseen toimisto@tennis.fi Ilmoittautumiset, vetäytymiset ja seurasiirrot tulee tehdä 30.4. mennessä. Lohkot ja otteluohjelmat pyritään julkaisemaan 15.5. mennessä.

Jos tiedätte jo nyt, että kapteenistonne tulee muuttumaan niin kannattaa käydä päivittämässä joukkueen yhteystiedot kesän 2018 joukkuetietoihin Tennisässään jo tässä vaiheessa. Kapteenien tiedot kopioidaan uudelle sarjakaudelle edellisen sarjakauden tietojen perusteella.

Talvi 2019-2020

Kaikki vanhat joukkueet ovat automaattisesti mukana sarjatenniksessä.
Uusien joukkueiden ilmoittautuminen sarjakaudelle aukeaa toukokuussa. Mahdolliset vetäytymiset tulee ilmoittaa osoitteeseen toimisto@tennis.fi Ilmoittautumiset, vetäytymiset ja seurasiirrot tulee tehdä 30.8. mennessä. Huomioittehan, että 2.divisioonan lohkot, runkoviikonloput ja otteluohjelma pyritään toimittamaan joukkueille jo ennen juhannusta kenttävarausten helpottamiseksi. 3.-5.divisioonien lohkot ja otteluohjelmat pyritään julkaisemaan 15.9. mennessä.

Jos tiedätte jo nyt, että kapteenistonne tulee muuttumaan niin kannattaa käydä päivittämässä joukkueen yhteystiedot talven 2018-2019 joukkuetietoihin jo tässä vaiheessa. Kapteenien tiedot kopioidaan uudelle sarjakaudelle edellisen sarjakauden tietojen perusteella.

 

  1. KANSALLISET KILPAILUT AJALLE 1.9.-31.12.2019

Kansalliset kilpailut ajalle 1.9.-31.12.2019 haetaan Ässän kautta 5.-15.4.2019. Muistattehan hakea kilpailut ajallaan. Tämän jälkeen haetuista ja myönnetyistä kilpailuista peritään 100 euron maksu.
Lähetän teille vielä ennen haun alkamista tarkemmat ohjeet hausta ja tiedot viikonloppuihin liittyvistä luokkarajoituksista.

 

Muistattehan, että kaikissa virallisissa kansallisissa kilpailuissa tulee olla kilpailunjohtaja, jonka viimeisin kilpailunjohtajakoulutus on käyty viiden vuoden sisään. Kilpailunjohtajarekisteri löytyy: http://www.tennis.fi/kilpailut/kilpailunjohtajarekisteri/

  1. HAEMME KISAJÄRJESTÄJIÄ

Suositusta Luokkamestaruussarjasta puuttuu edelleen vuodelta 2018 kaksi kisajärjestäjää. Kyseessä on D-luokan osakilpailut eli osanottajia pitäisi olla mukavasti. Ajankohdat ovat:
14.-16.6. sekä 25.-27.10.
Mikäli olet kiinnostunut kisajärjestelyistä, olethan pikaisesti yhteydessä allekirjoittaneeseen.

 

  1. KILPAILUNJOHTAJAKOULUTUKSET

1-tason kilpailunjohtajakoulutus Helsingissä (Smash Center, Myllypuro) 11.5.2019 klo 9-17. Ilmoittautumiset viimeistään 5.5., raisa.tornroos@tennis.fi. Hinta 60e/osallistuja (ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä laskutetaanko osallistumismaksu seuralta vai osallistujalta). Kouluttajana toimii Anssi Lindqvist.

Arvokilpailujen järjestäjille jatkokoulutus: Toiveestanne järjestämme koulutus- ja keskustelutilaisuuden ma 29.4.2019 klo 16.30-20 Sporttitalossa (Valimotie 10). Aiheina: Tournament planner sekä arvokilpailujen järjestäminen ja kansallinen kilpaileminen. Ilmoittautumiset: viimeistään 23.4., raisa.tornroos@tennis.fi

  1. KILPAPELAAJALLE TÄRKEITÄ MUISTUTUKSIA

Alla muutama asia, jotka herättävät pelaajissa kysymyksiä. Tietoa kannattaa viedä eteenpäin seurassanne.

4-peli (osallistumisoikeus ja sijoittaminen)
4-pelissä pelaaja saa osallistua siihen luokkaan (tai ylempään) jossa hän on korkeammalla voimassa olevissa tasoluetteloissa (2-pelin tai 4-pelin tasoluetteloissa). Esimerkiksi pelaajan ollessa 2-pelissä C-luokassa ja 4-pelissä D-luokassa, saa hän osallistua 4-pelissä C-luokkaan tai korkeammalle, ei D-luokkaan. Mikäli 4-pelissä on rajoitettu osallistujamäärää pelaajien paremmuuden mukaan, otetaan 4-pelissä pelaajat mukaan 4-pelin tasoluettelon mukaisesti (pelaajien yhteenlasketut sijaluvut).
4-pelissä sijoitukset määräytyvät kaikissa luokissa (myös junioriluokissa!) 4-pelin tasoluettelon mukaan.

Naisten osallistumisoikeus miesten luokkiin
Naiset voivat osallistua miesten luokkiin tai tytöt poikien luokkiin, jos heille ei ole tarjolla omia luokkia. Mikäli pelaaja pelaa kilpailussa tyttöjen tai naisten luokassa kun se on tarjolla, saa hän osallistua samassa kilpailussa lisäksi poikien/miesten luokkaan kilpailukutsun rajoitusten puitteissa. Ensisijaisesti naisten/tyttöjen on pelattava omia luokkiaan. Naiset eivät saa osallistua miesten sarjatennikseen millään tasolla.

Naisen taso suhteessa miesten luokkiin:
naisten A1-luokka -> miesten A-luokka
naisten A2, A3, B1 ja B2 -> miesten B-luokka
naisten B3-luokka -> miesten C-luokka
naisten C-luokka -> miesten C-luokka

Miesten D- ja E-luokkaan luokkaan eivät naiset saa osallistua.

Kilpailumaksujen palautuskäytäntö
Mikäli pelaaja on oikeutettu kilpailumaksun palautukseen, tulee pelaajan toimittaa kilpailunjärjestäjälle tätä varten tiedoksi nimi ja tilinumero. Palautus tapahtuu siis kisajärjestäjän toimesta tietojen toimittamisen jälkeen.

Ilmoittautumiskäytäntö
Mikäli kilpailumaksun maksaminen on pakollista Ässän kautta, on ilmoittautuminen sitova vasta kun maksu on suoritettu ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Kilpailunjärjestäjän ei tarvitse ottaa kilpailuun mukaan pelaajaa, jolla maksu on suorittamatta, mikäli se on merkitty pakolliseksi etukäteen.
HUOM! Mikäli osallistujamäärää on rajattu ilmoittautumisajan mukaan, on ratkaisevaa, aika joka näkyy kilpailunjärjestäjille Tournament planner ohjelmassa (on eri kuin mikä näkyy Ässässä). Ajaksi kirjautuu se hetki, kun pelaaja on viimeisen kerran muokannut kyseisen kilpailun ilmoittautumistaan. Jos esimerkiksi pelaaja on ensin ilmoittautunut 2-peliin ja täydentää ilmoittautumista myöhemmin osallistuakseen myös 4-peliin, muuttuu ilmoittautumisajankohdaksi kummankin luokan osalta jälkimmäinen aika. Suosittelemme hoitamaan kaikki ilmoittautumiset kerralla, mikäli ilmoittautumista on rajattu ilmoittautumisajan mukaan. Sama tapahtuu, mikäli käy esimerkiksi lisäämässä aikataulutoiveita.

  1. JUNIOREIDEN SM- LIIGACUP

Junioreiden SM-liigacup pelataan 5.-7.4.2019.

Järjestäjät:
10v: GT/EVS (Kauniainen/Espoo), kilpailunjohtaja: Gabor Lovro (gabor.lovro@granitennis.fi)
12v: Smash-Kotka (pojat pelaavat Kotkassa, tytöt Kouvolassa), kilpailunjohtaja: Pasi Ahti (pasi.ahti@smashtennis.fi)
14v: TVS (Turku), kilpailunjohtaja Kimmo Hurme (kimmo.hurme@jarkkonieminenareena.fi )

Ilmoittautuminen:
Kaikkien joukkueiden tulee ilmoittautua Junioreiden SM-liigacupiin kisajärjestäjälle viimeistään 24.3.2019. Seuran edustaja ilmoittaa joukkueen. Ilmoittautuminen tehdään sähköpostilla kilpailunjohtajalle. Ilmoittautumisessa on kerrottava: joukkueen seura (numerolla eroteltava, jos seurasta useampi joukkue, esim. GT, GT2 jne), vähintään kolme pelaajaa, kapteeni/yhteyshenkilö (nimi, sähköposti ja puhelinnumero). Samalla on ilmoitettava laskutusosoite osallistumismaksua varten. Järjestävä seura laskuttaa maksut (150e/joukkue)

Osallistumisoikeus:
Samasta seurasta voi osallistua kuhunkin luokkaan useampia joukkueita. Pelaaja voi pelata vain sen seuran joukkueessa (yhdessä joukkueessa), jossa hänen edustusoikeutensa on kilpailun aikana. Seurasiirrot on tehtävä STL:n edustusmääräysten mukaisesti. Tarvittaessa tämän lisäksi sarjasiirtoanomuksen voi tehdä kyseistä kilpailua varten sähköpostilla Tennisliiton kilpailupäällikölle viimeistään kaksi viikkoa ennen kilpailun alkamisaikaa. Hakemuksesta tulee ilmetä varsinaisen seuran hyväksyntä. Mikäli haetaan tätä poikkeussiirtoa, ei pelaajalla voi olla voimassa muuta sarjasiirtoa yleiseen sarjatennikseen. Kilpailuun voivat osallistua Suomen kansalaiset ja maassamme vakinaisesti asuvat muun maan kansalaiset, jotka ovat STL:n jäsenseuran jäseniä. Pelaajat saavat osallistua ainoastaan omaa sukupuolta edustavaan luokkaan.

 

Terveisin,
Raisa Törnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö