Suomen Tennisliitto tiedottaa

29.10.2018


Kilpailuinfoa! Lue ja opi.

 1. TULEVAT KILPAILUNJOHTAJAKOULUTUKSET

-Jatkokoulutus ja 2-taso: 17.11. Helsingissä, Meilahdessa. Jatkokoulutus klo 9-13 ja 2-taso klo 9-16. Ilmoittautumiset viimeistään 10.11, raisa.tornroos@tennis.fi

– 1-tason koulutus 24.11. klo 10.30-19 Oulussa. Ilmoittautumiset viimeistään 19.11, raisa.tornroos@tennis.fi

– 1-tason koulutus Turussa, Jarkko Nieminen areenalla, 8.12.2018 klo 9-18. Ilmoittautumiset viimeistään 1.12, raisa.tornroos@tennis.fi

 

 1. KILPAILUTOIMIKUNNAN PÄÄTÖKSIÄ

Kilpailutoimikunnan kokouksen (3.10.2018) päätöksiä tiedoksi seuroille ja pelaajille.

Arvokisat vuosille 2019-2020 sekä kisasarjat vuodelle 2019

Kilpailutoimikunta on tyytyväinen siihen, miten kilpailuille on saatu järjestäjiä. Kaikki 2-vuotiset arvokilpailujen järjestelyoikeudet on myönnetty. Finnish Tourin ja Finnish Junior Tourin osakilpailujen määrää on saatu kasvatettua. Miesten Finnish Toureja järjestetään vuosina 2019 ja 2020 kahdeksan ja naisten seitsemän osakilpailua. FJTT -osakilpailuja järjestetään viisi.

Luokkamestaruussarjasta puuttuu vuodelta 2019 seuraavat järjestäjät: kesäkuulta D ja lokakuulta D. Halukkaita kisajärjestäjiä pyydetään olemaan yhteydessä kilpailupäällikköön.

Ässä
Ässään pyritään saamaan oma alasivu seurakilpailuille/hallisarjoille. Toimenpiteellä halutaan selkiyttää kilpailukalenteria ja sitä että näistä kilpailuista ei kerry rankingpisteitä. Seurakilpailujen osallistumismaksuja ei voi kerätä Ässän kautta.

Sääntöjä

 1. Paremmuus tasapistetilanteissa yleisessä sarjatenniksessä
 2. Toimikunta päätti muuttaa paremmuuden määrittelyä yleisessä sarjatenniksessä, kun useampi joukkue on tasapisteissä. Muutos koskee kaikkia sarjatasoja. Mikäli kaksi joukkuetta on tasapisteissä, ratkaisee paremmuuden keskinäinen ottelu. Mikäli useampi kuin kaksi joukkuetta on tasapisteissä, tarkastellaan vain näiden joukkueiden keskinäisiä otteluita ja sieltä määräävänä on parempi erien erotus ja sen jälkeen parempi geimien erotus.

 

 1. CINIA JGP 
 • Kilpailumääräyksiin kirjataan, että Cinia JGP:ssä 10-vuotiaiden luokassa, myös pääsarjoissa ja mastersin kaikissa otteluissa, pelataan mahdollinen kolmas erä match tiebreakina kymmeneen. Sääntö astuu voimaan heti.
 • Kilpailutoimikunta päätti, että vuonna 2019 Finnish Tourin lisäksi Cinia JGP arvonnat suoritetaan Tennisliitossa.

 

 • Toimikunta päätti, että vuonna 2019 CINIA JGP pelataan la-ma. Kilpailunjärjestäjä voi anoa muutosta, jolloin kilpailu voidaan pelata pe-su (-ma). Muutoksella pyritään siihen, että  koulusta joutuu olemaan pois pienempi määrä pelaajia ja poissaolot kohdistuvat enemmän aktiivisempiin kilpapelaajiin. Kilpailupäällikkö on tästä vielä tarkemmin yhteydessä kilpailunjärjestäjiin.

 

 1. Päivitetyt kilpailumääräykset

Seuraava kilpailumääräysten päivitys tehdään joulukuun 2018 lopussa.

 1. TEHO Sport Finnish Tour vuonna 2019

 

Toimikunta päätti, että vuonna 2019 Finnish Tourilla rahapalkintoihin kirjataan seuraavat osallistujamäärärajat:

naiset:

 • vähintään 12 osallistujaa jotta palkintorahoja maksetaan ko luokassa (arvontahetken pelaajamäärä ratkaisee)
 • 16 osallistujaa jotta välieristä maksetaan palkintorahoja ko luokassa (arvontahetken pelaajamäärä ratkaisee)

miehet:

 • vähintään 16 osallistujaa jotta palkintorahoja maksetaan ko luokassa (arvontahetken pelaajamäärä ratkaisee)
 • vähintään 24 osallistujaa jotta puolivälieristä maksetaan palkintorahoja ko luokassa (arvontahetken pelaajamäärä ratkaisee)

 

 1. KOULULAISTEN MESTARUUSKILPAILUT BY WILSON 2018

Perinteinen koululaisten mestaruuskilpailu pelataan tänäkin vuonna 26.-30.12.2018 Helsingissä. Kilpailua isännöi HVS-tennis ja kilpailu pelataan Talin tenniskeskuksessa sekä Taivallahden Tenniskeskuksessa. Kyseessä on yksi Suomen suurimmista ja arvostetummista juniorikisoista, jonka voittajia ovat olleet mm. Jarkko Nieminen, Emma Laine ja Harri Heliövaara.

Kisasta löytyy sopiva sarja kaiken ikäisille ja tasoisille pelaajille. Alakouluikäisillä on kaksinpelisarjan lisäksi tarjolla mini- ja miditennistä sekä stage 1-luokka (vihreäpistepallo). Yläkouluikäisille on tarjolla normaalin luokan lisäksi harrastesarja, johon osallistuvien tasoitus saa olla korkeintaan C2-luokassa. Lisäksi pelataan myös luokka lukio/ammattioppilaitokset.
Minitennis tullaan pelaamaan 28.12. ja miditennis 29.12. Taivallahdessa. Kaikkien luokkien finaalit pelataan 30.12.2018.

Ilmoittautuminen kisaan on jo avattu. Ilmoittautumiset viimeistään 16.12. Ässän kautta.

Ilmoittautuneiden kesken arvotaan Wilson tuotepaketteja. Arvonnat suoritetaan 18.11. ja 2.12. Kannattaa siis ilmoittautua ajoissa!

KILPAILUA KANNATTAA MARKKINOIDA JUNIOREILLENNE!

5.  TYKKIMÄKI MINI- JA MIDITENNIS TOUR 2018-2019

 

Uusi sarjakausi alkoi lokakuussa. Seuraavat osakilpailut pelataan:

1.12.2018 OVS (Oulu), KarTe (Joensuu), Sata (Helsinki), TVS (Turku)
8.12 Smash-Kotka (vain minitennis)

Tykkimäen tarkoitus on toimia matalan kynnyksen kilpailumuotona, johon myös aloittelevien on mukava tulla mukaan. Voitto ei ole tärkeintä vaan mielekkäät ja kehittävät ottelut. Mikäli pystytte omalta osaltanne vaikuttamaan siihen mihin luokkaan pelaajanne ilmoittautuvat, pyrkikää ohjaamaan heitä tasoaan vastaavaan sarjaan. Kilpailuissa kaikki saavat osallistumislahjat ja kunniakirjat, mitalit jaetaan kolmelle parhaalle/luokka sekä kaikkien osallistujien kesken arvotaan Tykkimäen lahjakortteja. Osallistumisesta saa 10 pistettä ja keräämällä 30 pistettä/luokka, saa kutsun toukokuun mastersiin.

KANNUSTATTEHAN PIENIMMÄT MUKAAN HARJOITTELEMAAN KILPAPELAAMISTA ILOISELLA ILMEELLÄ!


Tennisterveisin,
Raisa Törnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö