Suomen Tennisliitto tiedottaa kilpailuista ja sarjatenniksestä

21.12.2017

Uusia sääntöjä!

  1. KILPAILUMÄÄRÄYKSET

Uudet päivitetyt kilpailumääräykset astuvat voimaan 1.1.2018. Alla kootusti määräyksiin tulevat muutokset. Päivitetyt kilpailumääräykset julkaistaan Ässässä vuoden vaihteessa (muutokset näkyvät määräyksissä punaisella). HUOM! 4-peliä koskevat muutokset astuvat voimaan 15.1.2018 kun uusi 4-pelin tasoluettelo on julkaistu.

 

2.3.1 Yleiset luokat

2-pelissä pelaaja saa osallistua siihen luokkaan johon voimassa olevan 2-pelin tasoluettelon puolesta kuuluu tai sitä ylempiin luokkiin (mikäli osallistumisoikeutta ei ole rajoitettu kilpailukutsussa). 4-pelissä pelaaja saa osallistua siihen luokkaan (tai ylempään) jossa hän on korkeammalla voimassa olevissa tasoluetteloissa (2-pelin tai 4-pelin tasoluetteloissa). Esimerkiksi pelaajan ollessa 2-pelissä C-luokassa ja 4-pelissä D-luokassa, saa hän osallistua 4-pelissä C-luokkaan tai korkeammalle, ei D-luokkaan. Mikäli 4-pelissä on rajoitettu osallistujamäärää pelaajien paremmuuden mukaan, otetaan 4-pelissä pelaajat mukaan 4-pelin tasoluettelon mukaisesti (pelaajien yhteenlasketut sijaluvut). 4-peliä koskeva sääntö astuu voimaan 15.1.2018.

Pelaaja, joka ikänsä puolesta saa osallistua 70-vuotiaiden luokkaan tai ylempään, voi osallistua yhtä alempaan luokkaan kuin missä on tasoluettelossa (esim. C-luokan pelaaja saa osallistua D-luokkaan). Näissä tapauksissa pelaajat sijoitetaan normaalisti tasoluettelon sijalukujen perusteella.

 

2.6 ILMOITTAUTUMINEN, OSALLISTUMISMAKSU JA KILPAILUN PELAAMINEN

Mikäli kilpailumaksun maksaminen on pakollista Ässän kautta, on ilmoittautuminen sitova vasta kun maksu on suoritettu ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Kilpailunjärjestäjän ei tarvitse ottaa kilpailuun mukaan pelaajaa jolla maksu on suorittamatta, mikäli se on merkitty pakolliseksi etukäteen. Mikäli pelaajien määrää luokkaan tai kilpailuun on rajoitettu ilmoittautumisajan mukaan, otetaan pelaajat mukaan maksuhetken mukaisessa järjestyksessä. mikäli maksu on pakollinen Ässän kautta.

 

2.7.3 Sijoittaminen

2-pelissä kilpailunjohto valitsee sijoitettavat pelaajat sekä pääsarjaan että karsintaan oikeutetut pelaajat käyttäen voimassa olevaa tasoluetteloa tai voimassa olevaa pelattavan ikäluokan rankingluetteloa. Kaikki valinnat on tehtävä samoja perusteita käyttäen. 2-pelissä junioreiden ja senioreiden luokissa pelaajat sijoitetaan aina ko. ikäluokan arvontahetken rankingin mukaan. Nuorten luokissa ja yleisissä luokissa (2.pelissä) pelaajat sijoitetaan tasoluettelon järjestyksen mukaan. Yhdistelmäluokissa pelaajat sijoitetaan aina tasoluettelon mukaan. Pelaajien sijoitukset on merkittävä kaavioon. 4-pelissä sijoitukset määräytyvät kaikissa luokissa (myös junioriluokissa!) 4-pelin tasoluettelon mukaan. 4-peliä koskeva sääntö astuu voimaan 15.1.2018.

 

2.7.6 Lohkoja koskevia erityismääräyksiä

Lohkoja voidaan käyttää aina, vaikka siitä ei olisi kilpailukutsussa mainintaa. Lohkoja voidaan käyttää joko alkuvaiheessa, jolloin pelataan sijoitusottelut, tai sellaisenaan. Kussakin käytettävässä lohkossa tulee olla vähintään kolme pelaajaa. Jos luokassa on useampia lohkoja, voivat ne olla erikokoisia, mutta kokoja määritettäessä tulee pyrkiä mahdollisimman tasaiseen jakaumaan.

Jos samassa luokassa on useita lohkoja, tulee kilpailunjärjestäjän ilmoittaa ennen luokan alkamista, pelataanko sijoitusotteluita ja miten ne pelataan. Kilpailunjärjestäjän tulee samalla myös ilmoittaa, miten paremmuus lohkoissa määritellään. Ellei kilpailunjärjestäjä ole ilmoittanut, miten paremmuus määritellään, noudatetaan seuraavaa järjestystä: 1) keskinäinen ottelu, jos kaksi pelaajaa on tasoissa, 2) voitettujen otteluiden määrä, 3) voitettujen ja hävittyjen erien erotus, 4) voitettujen ja hävittyjen pelien erotus, 5) arpa.

 

3.1.7 Kurinpitorangaistuksista päättävät elimet

Kurinpitolautakunta, jonka toimivaltaan kuuluvat sellaiset kilpailutilanteisiin ja ottelutapahtumiin liittyvät asiat, joista seurauksena on oikeushenkilölle edellä kohdassa a-g tai luonnolliselle henkilölle edellä kohdassa i-l mainitut seuraamukset. Kurinpitolautakuntaan kuuluu puheenjohtaja ja kaksi varsinaista jäsentä. Lautakunta on toimivaltainen, jos vähintään puheenjohtaja ja yksi varsinainen jäsen tai kaksi varsinaista jäsentä osallistuu päätöksentekoon.

5.1. Yleisten luokkien suomenmestaruuskilpailut

Suomenmestaruuskilpailujen villeistä korteista kilpailunjärjestäjällä on oikeus antaa yksi villi kortti seuraaviin luokkiin:

  • naisten 2-pelin karsinta
  • naisten 2-pelin pääsarja
  • miesten 2-pein karsinta
  • miesten 2-pelin pääsarja

Sijoitettujen määrä yleisten luokkien suomenmestaruuskilpailuissa

Pääsarja

Luokka                            Sijoitettujen määrä
M 2-p                              8
N 2-p                               8
M 4-p                              4
N 4-p                               4
S 4-p                                2

Tennisliigassa ja SM-liigacupissa 4-peliparien järjestys joukkueessa määräytyy voimassa olevan 4-pelin tasoluettelon sijalukujen yhteenlasketun arvon mukaan.

 

  1. SEURAAVA TASOLUETTELO

Seuraava tasoluettelo julkaistaan maanantaina 15.1.2018.  Tasoluettelossa on huomioitu pisteet vuoden 2017 loppuun asti.
Viikonlopun 19.-21.1.2018 kilpailuihin ilmoittaudutaan nykyisen luettelon mukaisesti mutta sijoitukset tehdään uuden mukaan.
4-peliä koskevat sijoitusuudistukset astuvat voimaan 4-pelin tasoluettelon ilmestyttyä 15.1.2018.

HUOM! Yleisessä sarjatenniksessä (mukaan lukien Tennisliiga) otetaan uusi tasoluettelo käyttöön heti tasoluettelon ilmestymisen jälkeen! Muistakaa tarkistaa siis pelaajajärjestyksenne!

  1. TOURNAMENT PLANNER

PÄIVITETTY OHJE
Sivuilla http://www.tennis.fi/kilpailut/tournament-software/ on päivitetty ohje kilpailunjohtajille uuteen ohjelmaan liittyen.

TOURNAMENT PLANNER LISENSSIT

Tennisliitto saa tammikuun alkupuolella seurojen vuoden 2018 Tournament planner lisenssit. Liitteenä lista jonka mukaisesti lisenssit on tilattu, ja kenelle ne seurasta toimitetaan tammikuu aikana. Yhteyshenkilö toimittaa lisenssin eteenpäin niille jotka seurassa sitä tarvitsevat. Olettehan yhteydessä, mikäli kaipaatte listaan muutoksia.

HUOM! Tammikuussa 2018 käytetään vuoden 2017 lisenssiä!

 

  1. KILPAILULISENSSIT 2018

Nyt sinulla on oivallinen tilaisuus hoitaa jo vuoden 2018 kilpailulisenssiasiat kuntoon! Kilpailulisenssit vuodelle 2018 on nyt ostettavissa Ässässä.

Hinnat:
Aikuiset koko vuosi 36 €
Aikuiset ajalle 1.9.-31.12.2018 24 € (ostettavissa 1.9.2018 alk.)

Juniorit koko vuosi (11-18v.) 18 €
Juniori U10 koko vuosi 10 €
Juniorit kertalisenssi 7 €Aikuiset kertalisenssi 17 €

Juniorit koko vuosi (11-18v.) 20 €

Juniori U10 koko vuosi 10 €

Juniorit kertalisenssi 7 €

HUOM! Muistattehan ostaa vuoden 2018 kilpailulisenssin ennen vuoden ensimmäistä sarjaottelua!
Kilpailulisenssi ei sisällä vakuutusta!

 

  1. VAPAAEHTOINEN URHEILUVAKUUTUS - SPORTTITURVA

Suomen Tennisliitto suosittelee kaikille kilpapelaajille vapaaehtoisen urheiluvakuutuksen, Sporttiturvan, ottamista vakuutusyhtiö Pohjolasta. Tennisliiton kilpailutoimintaan osallistuvien tulee lunastaa kilpailulisenssi (www.tennisassa.fi), joka EI sisällä vakuutusta.

HUOM! Vielä tällä hetkellä sivuilta löytyy vuoden 2017 vakuutus. Päivitämme tiedot heti ja avaamme vuoden 2018 vakuutuksen ostamisen kun saamme asian vietyä loppuun palveluntarjoajan kanssa. Informoimme asiasta Tennisliiton facebookissa.

Sporttiturva on tapaturmavakuutus kilpailuihin, harjoituksiin ja leireille (huom! voimassa ulkomailla yhtämittaisilla matkoilla korkeintaan 3 kk).

Vakuutusyhtiö Pohjola tarjoaa vakuutuksina vuodelle 2018:
1) Aikuisten (syntynyt vuonna 1999 tai aikaisemmin) vakuutus hintaan 300€
2) Nuorten vakuutus 1 (vuosina 2000-2005 syntyneet) hintaan 115€
3) Nuorten vakuutus 2 (vuonna 2006 syntyneet) hintaan 35 €
4) Nuorten vakuutus 3 (vuosina 2007 ja myöhemmin syntyneet) hintaan 35€

Nuorten vakuutus 3 on voimassa muissakin urheilulajeissa kuin tenniksessä.

Maksuun lisätään Suomisportin palvelumaksu 1,50 e / maksu.

Vuoden 2018 urheiluvakuutus on voimassa kalenterivuoden ja tulee voimaan maksupäivänä klo 24. Mikäli ostat vakuutuksen jo joulukuun 2017 puolella, astuu se voimaan 1.1.2018.

Voit lukea vakuutuksesta lisää ja lunastaa sen verkkosivuiltamme: http://www.tennis.fi/kilpailut/vapaaehtoinen+urheiluvakuutus/

Huomaa, että vaikka vakuutusta ostaessasi ko. sivuilla puhutaan lisenssistä, se kuitenkin tenniksen osalta tarkoittaa pelkkää vakuutusta.

  1. SARJATENNIS

Muistutamme sarjakapteeneja sopimaan otteluajat niille sarjaotteluille joille sitä ei vielä ole tehty. Sarjakausi päättyy 28.2.2018.

Maksulliset pelaajien sarjasiirrot tälle sisäkaudelle on mahdollista tehdä enää vuoden loppuun asti. Mikäli tämä on ajankohtaista, olethan sähköpostilla yhteydessä allekirjoittaneeseen.

MUUTA

Olen lomalla: 2.-5.1.2018. Olethan tällä välillä kiireellisissä asioissa yhteydessä: kilpailut@tennis.fi

 

Mukavaa joulua ja kiitos kuluneen vuoden yhteistyöstä!

 

Terveisin,
Raisa Törnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö