Smashiläiset Piia Suomalaisen ja Tiaisten veljesten johdolla kesän ammattilaiskisoissa

7.8.2017

Hermanni ja iso kämmen
Hermanni ja iso kämmen

Hermanni Tiainen vahvassa vireessä tällä viikolla Hyvinkäällä

Suomen tämän kesäinen ammattilaiskiertue alkoi 24.7 Tampereella, jossa pelattiin naisten $15.000-turnaus sekä miesten $50.000-turnaus. Piia Suomalainen oli ainoana smashiläisenä mukana Mansessa ja eteni hienosti puolivälieriin. Ranskan Estelle Cascino (WTA-474) oli siinä kuitenkin vahvempi pitkän taistelun päätteeksi 6-7(6),6-2,6-3. Sen verran koville ranskatar ottelussa joutui, että luovutti seuraavan päivän välieräottelunsa.

Seuraavalla viikolla miehet pelasivat Kaarinassa ja naiset Savitaipaleella. Piia voitti avauskierroksen ottelunsa, mutta joutui sateen pahasti sotkemassa turnauksessa toisella kierroksella taipumaan Venäjän upporikasta tai rutiköyhää pelanneelle Sofya Golubovskayalle (WTA-873) 2-6,3-6. Turnauksen voitti lopulta Ranskan Clothilde de Bernardi, jonka kanssa Piia pelasi keväällä Turkissa erittäin tiukan ottelun.

Kaarinassa Tiaisten veljekset Hermanni ja Jussi suoriutuivat smashiläisistä parhaiten etenemällä nelinpelin puolivälieriin ja haastamalla siinäkin turnauksen tulevan voittajaparin Vladimir Polyakov / Alexander Vasilenko. Ottelu venäläisille 0-6, 6-7(5).

Tällä viikolla naisille ei ole turnausta, mutta miehet jatkavat Hyvinkäällä. Turnauksen suurin smashiläisonnistuja on jo nyt Hermanni Tiainen, joka selvitti tiensä ammattilaisturnauksen pääsarjaan toista kertaa urallaan. Ensimmäisessä ottelussa kaatui aina vaarallinen Eero Antonen Turusta ja karsintafinaalissa "Herminaattori" tuhosi kuudenneksi sijoitetun Meksikon Ricardo David Mayagoitian (ATP-1676) 6-4,6-0. Pääsarjassa Hermanni lähtee haastamaan neljänneksi sijoitettua Italian Marco Bortolottia (ATP-453).

Turnauksissa ovat mainittujen pelaajien lisäksi olleet mukana myös seuraavat Smash-Helsingin ja Smash-Kotkan pelaajat : Venla Ahti (Savitaipale), Ville-Petteri Ahti (Kaarina, Hyvinkää), Anttoni Kinnunen (Hyvinkää), Harshal Rukhayar (Hyvinkää), Valtteri Ahti (Hyvinkää), Vesa Ahti (Hyvinkää).

Ensi viikolla on vielä vuorossa kiertueen päättävä miesten $15.000-turnaus Talissa.

Turnausten kaaviot ja tulokset:

Tampere $15.000

Savitaipale $15.000

Kaarina $15.000

Hyvinkää $15.000