Piia Suomalaiselle kansainvälinen kunnianosoitus

16.6.2017 klo 23:11

Piia Suomalainen (oik.) ja Emma Laine palkittiin Fed Cupin yhteydessä Fed Cup Commitment Award -palkinnoilla
Piia Suomalainen (oik.) ja Emma Laine palkittiin Fed Cupin yhteydessä Fed Cup Commitment Award -palkinnoilla

Joukkueensa avainpelaajana huomiseen ratkaisuotteluun Fed Cupissa

Smashin ja Suomen ykkösnainen Piia Suomalainen sai tällä viikolla tunnustusta pitkästä urastaan Suomen maajoukkueen edustajana. Fed Cup Commitment Award -palkinnon saa pelaaja, joka on pelannut maajoukkueensa riveissä vähintään 40 ottelua.

Tällä hetkellä Piia on edustamassa Suomea Fed Cupin Euroopan/Afrikan lohkon kolmannen ryhmän turnauksessa Moldovassa. Turnaus on jo 13. hänen urallaan. Ensimmäisen kerran Piia oli mukana 2002. Maaotteluita on kertynyt 45 ja yksittäisiä otteluita 65.

Keskiviikkona kapteeni Emma Laine ei peluuttanut Piiaa kun maajoukkueemme voitti helposti Kamerunin 3-0. Torstaina Piia oli kehissä ja haastoi hienosti tunisialaisen vastustajansa Ons Jabeurin (WTA-ranking 104.), joka on kunnostautunut tänä kesänä esim. etenemällä Ranskan avoimissa 32. joukkoon ja voittamalla matkalla sinne Dominika Cibulkovan (WTA-ranking 6.). Lopputulos tunisialaiselle 6-1,4-6,6-1.

Ratkaisevassa nelinpelissä Piia ja Emma päihittivät Jabeurin ja Chiraz Bechrin (WTA-ranking 686.) 7-5,6-7,6-2. Tämä voitto käytännössä varmisti Suomen lohkovoiton ja etenemisen lauantain nousupeliin, jossa vastaan asettuu ennakkoon vahva Kreikka, jonka ykköspelaaja on maailmanlistalla sijalla 159 ja kakkospelaaja sijalla 482. Tänään perjantaina Suomi kaatoi lohkon päätösottelussa vaisun Makedonian. Piia ei pelannut kaksinpeliä.