Tennisliitto tiedottaa: Ulkokauden sarjatennis, lohkot valmiina + muuta tärkeää infoa

12.5.2017

Ulkokauden 2017 sarjatenniksen lohkot on nyt julkaistu Ässässä. Ne löytyvät kohdasta sarjat – sarjaottelut.

HUOM! Mikäli huomaat siellä virheitä (esimerkiksi mukana on joku joukkue joka on ilmoitettu jo vetäytyneeksi), ilmoittakaa siitä välittömästi Tennisliiton kilpailupäällikölle, raisa.tornroos@tennis.fi

 

Pelikausi: 1.6.-20.8.2017.

 

Otteluaikojen sopiminen: HUOM! Uuteen ohjelmistoon siirtymisen vuoksi on erittäin tärkeää, että joukkueet sopivat otteluajat ja kirjaavat ne Ässään toukokuun aikana. Nämä tiedot siirretään uuteen kilpailujärjestelmään Tennisliiton toimesta kesäkuun alussa. Toukokuun aikana peliaikojen päivitys onnistuu seuran tunnuksilla.

 

Yhteyshenkilön tiedot: Tarkistattehan pikaisesti, että joukkueen yhteyshenkilön tiedot ovat oikein Ässässä. Tietoja pääsee muokkaamaan seuran tunnuksilla kohdasta sarjat – joukkueet.

 

Nousukarsinnat: Kaikkien tasojen nousukarsinnat pelataan 1.-3.9.2017

Miesten SM-liigan viimeinen joukkue putoaa suoraan I-divisioonaan ja SM-liigan toiseksi viimeinen joukkue karsii I-divisioonan lohkovoittajien kanssa kahdesta paikasta SM-liigaan. Kaikki pelaavat kaikkia vastaan.
Miesten I divisioonan lohkon viimeiset joukkueet putoavat suoraan II-divisioonaan.
Miesten II divisioonan B- ja C- lohkojen voittajat pelaavat yhden ottelun vastakkain. Ottelun voittaja nousee I-divisioonaan. Lohkojen A, D ja E voittajat pelaavat kaikki kaikkia vastaan ja voittaja nousee I-divisioonaan. Miesten II-divisioonan viimeiset joukkueet putoavat suoraan III-divisioonaan.
Miesten III divisioonan lohkovoittajat nousevat suoraan II-divisioonaan. Miesten III-divisioonan viimeiset joukkueet putoavat suoraan IV-divisioonan.
Miesten IV divisioonassa lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista IV-divisioonan lohkon voittajaa vastaan. Ottelun voittaja nousee III-divisioonaan. Lohkopari ovat A-Q, C-D, E-F, G-H, I-J, K-L, M-N, B-O.

Naisten SM-liigan viimeinen joukkue putoaa suoraan I-divisioonaan.
Naisten I-divisioonan lohkon voittaja nousee suoraan SM-liigaan.
Naisten I divisioonan viimeinen putoaa II-divisioonaan.
Naisten II divisioonassa lohkovoittajat pelaavat kaikki kaikkia vastaan ja voittaja nousee I-divisioonaan.

 

Edustusoikeus: Muistattehan, että pelaaja saa pelata vain yhdessä joukkueessa, siinä missä pelaa ensimmäisen ottelunsa. Muistakaa myös tarkistaa, että vuoden 2017 kilpailulisenssi on hankittuna ennen ensimmäistä sarjaottelua.

Viimeistään huomenna, pe 13.5., näkyy kaikkien pelaajien tiedoissa hyväksytyt seurasiirrot (siis vielä ne joita vanha seura ei ollut hyväksynyt siirtoikkunan sulkeutuessa).

HUOM! Yleisen sarjatenniksen ulkokaudella, 1.5.-30.6. välisenä aikana, sarjasiirron voi tehdä pelaajalle joka ei kyseisellä sarjakaudella ole pelannut muissa joukkueissa ja saa siirrolle luvan vanhalta seuraltaan. Tällöin siirrosta peritään 50e kun siirtyy pelaamaan divisiooniin 2-4 ja 100e kun siirtyy pelaamaan divisiooniin 1 ja liiga).

 

SM-liigacup ja 1-divisioona: Näiden tasojen kaaviot julkaistaan ilmoitettuina määräaikoina uudessa kilpailujärjestelmässä. Roope Kailaheimo on lähettänyt 1-divisioonajoukkueille sähköpostilla tiedon kuinka järjestelyoikeuksia voi hakea.

 

Seuraava tasoluettelo: Seuraava tasoluettelo julkaistaan tänään 12.5.2017.  Siinä on huomioitu tulokset 30.4.2017 asti. Ulkokauden sarjatenniksen pelaajajärjestys perustuu tähän tasoluetteloon.

 

Päivitetty kilpailumääräys sarjatennikseen:

Ulkokaudella 2017 astuu voimaan määräys, että nousukarsinnoissa saavat pelata vain runkosarjassa kokonaisen ottelun pelanneet pelaajat. Liitosta voi hakea tähän poikkeuslupaa, mutta näiden pelaajien tulee olla tasoltaan alempana kuin runkosarjassa pelannut heikoin pelaaja (pelaamattomien pelaajien taso tarkistetaan Tennisliitossa). Tämä sääntö ei koske karsintoja ylimmälle sarjatasolle.

 

Harrasteliiga: Harrasteliigan lohkot muodostetaan suoraan uuteen järjestelmään. Roope Kailaheimo lähettää mukana oleville joukkueille sähköpostitse lähipäivinä tiedon lohkoista ja otteluaikojen sopimisesta.

 

Tournament software:

Tennisliitto siirtyy käyttämään uutta sähköistä kilpailujärjestelmää – Tournaments softwarea. Uuteen järjestelmään siirretään pelaajien kaikki tiedot, muun muassa otteluhistoriat ja kuluvan vuoden maksut. Ilmoittautuakseen kilpailuihin ja ostaakseen lisenssin, tulee pelaajan aktivoida rekisteröityminen uudessa järjestelmässä. Tästä pelaajat saavat vielä tarkempia ohjeita.

Uusi järjestelmä avataan toukokuun aikana (tarkka aika tiedotetaan vielä myöhemmin). Avaamisen jälkeen pelaajat voivat luoda käyttäjätunnuksia. Ulkokauden 2017 sarjatennis pyöritetään alkuvalmisteluiden jälkeen uudessa järjestelmässä. Sarjakapteenit saavat ohjeet tulosten syöttämiseen.

 

Sarjatennisuudistuksia:

Sisäkaudesta 2017-2018 alkaen yleinen sarjatennisuudistuu. Tutustuthan aiheeseen ja luet artikkelin: http://tennislehti.fi/issues/20/pallo-haltuun/raisan-roti-kilpailutoiminnassa-muutoksia

 

Mukavaa tenniskesää!

 

Terveisin,
Raisa Törnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö